СГП протестира домашния арест на Габриела Славова

Софийският апелативен съд трябва да гледа протеста във вторник
25 яну 2024 16:09, Нели Христова
57
СГП протестира домашния арест на Габриела Славова
Снимка: Facebook

Софийската градска прокуратурата е протестирала домашния арест на Габриела Славова, научи "24 часа".

33-годишната жена е обвинена заедно с майка си - 54-годишната дипломатка Красимира Трифонова, в убийството на 44-годишния Пейо Пеев. Той и Габриела имат 6-годишно момче, но са сключили брак едва преди малко повече от 4 месеца. 

Още по темата
Тялото на Пейо Пеев беше открито в колата му в петък вечерта. Автомобилът беше изоставен на Витоша.  Според главния секретар на МВР Живко Коцев убийството е станало миналия четвъртък. Разследващите смятат, че майката е душила Пейо Пеев, а Габриела затискала вратата на автомобила, за да не излезе.

В понеделник вечерта СГС наложи на Габриела Славова домашен арест с аргумента, че като майка на две невръстни деца, едното, от които кърмаче, трябва да полага грижи за тях. Освен 6-годишното момченце, тя има и бебе на 4 месеца. То е родено по време на краткия й брак с Пейо Пеев, но за него претендира Велико Минков, който е бил за малко и  депутат. Той води дело за бащинство в Бургаския окръжен съд.   Междувременно стана ясно, че Агенцията за социално подпомагане е настанила двете деца при майката на Пейо Пеев. Вчера с пост във фейсбук Велико Минков й благодари, че се грижи и за неговото дете.  

От СГП не са съгласни, че Габриела трябва да е под домашен арест, защото децата не са при нея, а освен това са на мнение, че децата не бива да бъдат поверени на грижите на жена с толкова тежко обвинение, каквото е обвинението в убийство.

Софийският апелативен съд трябва да гледа протеста във вторник. Вероятно и нейната майка Красимира Трифонова е обжалвала задържането си под стража. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
Бг преди 3 месеца
Защо Деси Иванчева е в затвора?Тя не е убийца и има малко дете,освен това е компрометирано и недоказано нейното обвинение
48
5
 
0
 
! Отговори
М'глата преди 3 месеца
Пуснете я...тя е светица..великомъченица...
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 22 А бе, ти знаеш ли, че си много наблюдателен? Тази наистина по нещо напомня погледа и усмивката на Мона Лиза. Ти да видиш!
46
0
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
видяхте ли снимките на съседа как държат детето голо и босо пред блока къдетоживеят в общ жилище децата в никакъв случаи да не се дават на тази убии-ца ограничителна заповед никакво виждане никакви свиждания
45
1
 
1
 
! Отговори
До37 преди 3 месеца
До37. Ти, или си от ДАНС или си писател. По темата както винаги ЕВОЛА ПРАВОСЪДИЕ, ЕВОЛА ДЪРЖАВА
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Любопитник Няма информация за него, дори близките им не знаят нищо, знае се само, че майката на Габриела я е отглеждала сама. Така че е възможно да си прав и да е пил какао човечецът...
43
0
 
28
 
! Отговори
В ЕС, САЩ или ОНД, преди 3 месеца
няма подобна история, при която да се пусне убийца под домашен арест. Очевидно мама и баба знаят много, не са просто дипломат и щерка. И трябват няколко дни да се затрие каквото знаят. Което е нормално. Друго логично обяснение да е на свобода - няма, освен да даде достъп до имотите и къде какво се държи.
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали помните "Тортата на фашизма" с отрязаните глави? Ето, това символизираше. Опасните екстремисти-фашисти на жълтодесните имат още много планове за вас.
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има данни, че в какаото не е имало никакви вещества, просто било купено от известна столична верига супермаркети.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще им дадът условни присъди, поради чисто съдебно минало и активна обществена дейност. А и се предполага, че удушеният е имал пълния набор от бустерни ваксини и така или иначе все тая. С автомобилът работят психолози.
39
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Психопатите талибани на ПП ДБ убиват и рушат паметници на антифашизма.
38
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая е толкова смотана, че не успяла да отрови горкия Пейо и се наложило дъртата да се намеси като екзекуторка. Габриела трайно трябва да се настани в психиатрията и всеки ден да и пускат шоково ток. Няма да се оправи, но поне няма да се влошава още.
37
2
 
29
 
! Отговори
Атлснтика преди 3 месеца
Отвъд океана им бият инжекцията на тези и се свършва...
36
5
 
9
 
! Отговори
Филмар преди 3 месеца
Удушения е бил от МИ6 и замалко за разкрие руска разузнавателна мрежа, ръководена от бабата с канапа. Затова първо го тровят с какао, но каленият му организъм се справя с отровата. Сетне резидентките прибягват до изпитаната техника на удушаване с канап в уазка, която добре са усвоили в ГРУ. В крайна сметка ДАНС с помощта на партньорските служби заловиха двете звезди на руските тайни служби. Така им се пада!
35
3
 
9
 
! Отговори
Справедлив преди 3 месеца
Ами ако кучето е помагало на дъртата? Веднага да се изясни този въпрос и ако предположението е вярно, песът също да бъде подведен под отговорност!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 33, а ти защо не поведе протеста? Или навън е студенко и чакаш някой друг да ти погъзува? Все някой друг ви е виновен, вие никога :) Манталитет :)
33
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дъртата удушвачка е нарисувала в килията си сърп и чук и е пяла интернационала. На бузера имала татуиран Ленин!
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде са НПО тата!! Няма парички, няма протести.. такаааа! Жените, значи жертви и трябва да се подкукоросват да полудяват, да са силни, да се борят, да мачкат мъжете едва ли не и за тази пропаганда паре бол! Ако Пею си беше сменил пола!!! Ех тогава вече е друго- пара бол!
31
0
 
29
 
! Отговори
Топъл шоколад преди 3 месеца
Представяте ли си, тази да ви е жена и да се скарате и с този поглед да ти каже "Скъпи, направих ти горещ шоколад. Извинявай, че се скарахме" ще го пиете ли?
30
3
 
24
 
! Отговори
Пуснете я, невинна е преди 3 месеца
Пуснете кравeшкия поглед, да се плоди още и да трови хората с горещ шоколад. България има нужда от повече отровителки, като нея.