Туркиня се разведе със съпруга си заради лоша хигиена

Не се е къпел с дни, миел зъбите си само 1-2 пъти седмично
30 яну 2024 10:43, Елка Василева
50
Туркиня се разведе със съпруга си заради лоша хигиена
Снимка: архив, БГНЕС

Турски съд издаде разрешение за развод на семейна двойка от Анкара заради лошата хигиена на съпруга и присъди на жената обезщетение в размер на 500 хиляди турски лири, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Съдът е приел посочената от съпругата причина за неадекватната хигиена на мъжа като достатъчно основание за разтрогването на брака им и е счел съпруга за изцяло отговорен за разпадането му. Съгласно съдебното решение мъжът ще трябва да плати обезщетение на жената в размер на 500 000 турски лири (16 475 долара).

Съпругата е направила постъпки за развод, обвинявайки мъжа си, че е занемарил личната си хигиена, като не се е къпел с дни, миел зъбите си само веднъж или два пъти седмично и използвал едни и същи дрехи дни наред.

Първоначалната присъда по делото, издадена от анкарски съд, занимаващ се със семейно-правни въпроси, е била окончателно одобрена от апелативна съдебна инстанция. Апелативният съд е потвърдил, че съпругът като страна, занемарила личната хигиена, носи пълна вина за обстоятелствата, довели до развода.

Решението откроява значението на личната хигиена в брачните отношения и представлява прецедент за случаите, когато пренебрегването на чистотата се отразява върху състоянието на връзката, а в същото време отразява ангажимента на съда да разглежда като потенциален мотив за разтрогване на брака и причини извън традиционните основания, отбелязва "Хюриет дейли нюз".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истинския мъж трябва да има косми на гърба, да му е плешива главата и да му миришат краката (българска народна мъдрост)
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубава работа ама
22
0
 
23
 
! Отговори
6666 преди 3 месеца
Тоз да не е бил от нашите турлаци....те тъй се къпят кога ги намокри дъжда.
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От много къпане побелява косата. Който иска да има бяла коса, да се къпе всеки ден.
20
0
 
11
 
! Отговори
Каква преди 3 месеца
"новина" само в жълтата медия днес.бг!
19
12
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Българска туркиня ми предложи един ден да отидем в тях на кафе. Бяхме колеги в един магазин и знаех, че ме наблюдава от 2-3 месеца и накрая се престраши. Тя разведена с малко детенце на 2 години. Отиваме в тях и даже не мина през банята. Аз се изкъпах и си викам...тази сега как да я ли..жа?? А аз обичам да ли...жа. Ей Богу, на нищо не ми замириса, на нищо не ми се овкуси езика. Толкова чиста. Цял ден на работа иначе. По време на почивките на работа се е подмивала 100%. Това са туркините.
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Нане, всъщност е баш като нашите русофили, които спазват традицията да се къпят само в неделя, а за паста за зъби не са и чували, и за това покрай тях не може да се стои
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Моля не сравнявайте Туркие с другите мюмюнски страни. Тя поне се водеше светска и все още документално е такава. Не ни убеждавайте, че в Саудитска Арабия, Иран, Афганистан живота на жената не е равен на този на козата и, че имат такива граждански права при развод. Турция още не е стигнала дъното, но убедително крачи в тази посока. А каква беше само до преди 30 год., пак имаше производство, но не се усещаше толкова религиозното. Сега то е определящото....като при другите камилари
16
8
 
9
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
Тоя смръдливец е, кат наще пепедебейци, имал е страх от водата милия... ===)))
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това се казва правосъдие на европейско ниво! Дори Турция е много по- напред от България в отношенията и стандартите на живот....абе няма такава мизерна държава, а правителството лъже ли, лъже, че всеки момент щели да ни пуснат в Шенген и еврозоната. Вечв всички ни се смеят.
14
9
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
"Честита баня!" се чуваше до неотдавна и в големите български градове, където имаше функциониращи градски бани. Отомански манталитет.
13
10
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 3 месеца
Турските мъже също са избръснати долу. Това е задължително при тях. Италианците също са средиземноморски народ но при тях и двата пола не се бръснат. В Япония пък японките задължително са рунтави долу защото това е било показател за полова зрялост .
12
7
 
9
 
! Отговори
Хахахаха, преди 3 месеца
а некъпаната жълтопаветната $екта ДйБЪ нямат съпруги,а тьпка4и и са тотално скарани с хигиената по дефолт...
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди да встъпят в брак в Турция ,младоженецът трябва да предостави апартамент с всички "екстри". Включително пералня , съдомиялна и тнт. Родителите на булката обзавеждат единствено спалнята. Телевизор, модерна кухня, пералня , модерна баня. Съдомиялна. Отопление на газ или климатик. Всичко това се оглежда преди брака. Това е при средно статистическите турци. Разбира се има и бедни при които животът е по труден но точно при бедните пък раждаемостта е много висока.
10
4
 
14
 
! Отговори
смях преди 3 месеца
не знам, ама туркините от сериалите са като сълзи.
9
7
 
22
 
! Отговори
До Я преди 3 месеца
Ще се изненадаш в Турция жените колко права имат при развод. Говоря ти за граждански взаимоотношения. Първо, повечето от тях изискват да нв работят изрично, имат претенции за жилището, за колата. Ако нещо не им хареса и реши да се разведе мъжът плаща нафака, която е според дохода му и с тези пари жената живее не зле и си гледа децата. Българинът си мисли, че като са мюсюлмани жените са робини. Готвят, бият ги и слушат. Напротив, повечето мюсюлманки живеят по-добре от средната омъжена българка.
8
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съвсем нормално, само нашите копейки имат за много мъжествено да вонят на пoр и да веят тлъсти сланини, а ако някой се къпе редовно и поддържа добър външен вид, веднага го нарочват за джeндър... Но разбира се, не могат да си отговорят на въпроса защо жените все предпочитат "джeндърите" пред тях
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Турция често се случват такива куриози. Миналата година пък турчин се разведе след първата брачна нощ защото сутринта не я познал. Била много гримирана и никога не я е виждал без грим . В съда той каза, че сутринта не познал жена си и я питал "коя сте вие?"
6
7
 
12
 
! Отговори
Я!!!! преди 3 месеца
ама в Турция развод по искане на съпругата разрешен ли е ?!
5
11
 
16
 
! Отговори
Достатъчно мангали преди 3 месеца
Си имаме! Какво ни интересуват вносните порезняци?! По целия свят вонят еднакво на метри не се търпи!