Липсващият инсулин в аптеките е в складовете на производителя

От 64 000 опаковки само 3000 са разпределени при търговците
11
Липсващият инсулин в аптеките е в складовете на производителя
Снимка: БГНЕС

Анализът ни показва, че от над 64 000 опаковки от трите проблемни инсулина се оказва, че близо 62 000 от тях се намират в склада на производителя. Това каза пред журналисти Боряна Маринкова, изпълнителен директор на Българската асоциация за развитие на паралелна търговия с лекарства (БАРПТЛ), цитирана от БТА.

Още по темата

Тя твърди, че 3044 са опаковките, разпределени в четирите големи търговеца на едно с лекарства.

Данните са на база предоставена от Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) информация от края на миналата седмица за наличността при търговците не едро и в складовите на производителя, на притежателя за разрешение за употреба.

Организацията е изпратила запитване до ИАЛ през Закона за достъп до обществена информация.

По думите на Маринкова данните сочат, че количества не се задържат при търговци на едро. Паралелният износ няма нищо общо с проблемите на пациентите, които имат нужда от инсулинова терапия, коментира още тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: инсулин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Което означава, че не е закупен от държавата, не е внесен и затова го няма. Не че е изнесен. За да се изнесе, първо трябва да се внесе.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"в склада на производителя". И какви журналисти сте ако криете кой е производителя?... Благодаря, намерих го.
8
0
 
4
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Търговия със здраве, аптеките днес са продавачи на козметока, лекарсъва ( парацетамолпе и аспирин) Останалото в чужбина
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лекарите нямат край, пациенти оправят те без болка, за да могат те горките като болни в кревата да си пишат тъй писъмцата: "Здравей, любов моя! Вкараха ме в болницата и ми откриха вода в коляното, камъни в бъбреците и ТЕБ в сърцето."
6
0
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
татарче, къде отгоре на писалката пише трайността на български, или ше ми кажеш, че "дебеличката украинка" за всеобщо учудване е дала спринцовката си на некв ушко дето брида коментари за 20 лева днеска, да разглоби писалката и да прегледа ампулата? ***, белким докараш до там украинци да ти проверяват писалката за надписи на руски
5
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен3 на кой точно инсулин пише на български трайността, и сигурен ли си че е на български, а не "на кирилица". прочие, причината да седи в складовете е само една - нема плащане. къде са отишли парите дето меджидийката рече че не е потурчил, дреме им. кой не е мал, да мре.
4
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Мисля, че в Украйна продаваха и аналгин-хинин, произведен в България. Тъй като не са в ЕС нямаше забрана за ползването му.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжат ,изнасят навън или го подаряват на Украйна ,миналото лято на морето се запознах с една украинка ,диабетичка беше и много ме изненада като видях инсолинива писалка ,пишеше на български трайността ,питах от България ли е взе ,тя каза не от Украйна ,преди един месец го взех от украинска аптека )
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, на пациентите съм сигурна че им е станало по-леко от тази новина. Между другото госпожата е забравила да спомене, че от склад на едро клетите болни няма как да си пазаруват, ама нейсе, да не се заглеждаме в подробности тук
1
1
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Инсулина чака в склада по добра цена.