Еманюел Макрон добре обмислил коментарите си за войските в Украйна

Изявлението му е очевиден отговор на Путин
29 фев 2024 22:09, Нели Христова
85
Еманюел Макрон добре обмислил коментарите си за войските в Украйна
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че всички негови коментари относно войната между Украйна и Русия са били внимателно обмислени.

Държавният глава предизвика вълна от реакции сред западните лидери, като не изключи възможността за изпращане на западни войски в разкъсваната от войната страна.

На 26 февруари Макрон каза, че трябва да се направи "всичко необходимо", за да се гарантира поражението на Русия след нахлуването ѝ в Украйна, като разтревожи няколко европейски съюзници, включително Германия.

"Това са достатъчно сериозни въпроси; всяка една от думите, които казвам по този въпрос, е претеглена, обмислена и премерена", заяви Макрон, като отказа да коментира повече.

Френският президент заяви след конференцията на европейските лидери, че макар да няма "консенсус" относно изпращането на западни сухопътни войски в Украйна, "нищо не трябва да се изключва".

Повечето от европейските съюзници на Франция подчертаха, че няма да изпращат войски в Украйна, а френските представители също така настояха, че евентуални такива сили биха могли да бъдат изпратени за подкрепа на операции като обезвреждане на мини, а не за борба с руските сили.

В очевиден отговор на Макрон руският президент Владимир Путин заяви в днешното си обръщение за състоянието на Русия, че "ние също разполагаме с оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия", и предупреди за "реален" риск от ядрена война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
14
 
! Отговори
Минувач преди 2 месеца
След като понатаковал бабата жена с която живее, тя се уморила на 10тата миинута, Макарон се почуствал велик и почнал да бръщолеви глупости
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЛЛойд Остин е казал: "Ако Украйна падне, НАТО ЩЕ воюва с Русия." Публикувайте!!!!!!!!
51
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Сега да чуем експертното мнение на бившия ни министър Найденов, че било по-скоро изблик на емоции. ПП. Аман от некадърни и'б'рици.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече всяка седмица правят конференции за сигурност!
49
2
 
19
 
! Отговори
Тома неверни преди 2 месеца
Бабофилчето у дома мълчи като ......,че жена му е бившата му учителка,тръгнална Русия да се звери?????И защо психотестовете не са задължителни -Франция и САЩ оставят без президенти (че и ЕС)
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Надявам се лично господин Путин да пръсне мозъка от упор на Макарон!
47
2
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Накратко тоя признава че Русия имаше право да се притеснява от настъплението на НАТО, което между другото се оказа не точно отбранителна организация - нападна Югославия, а сега се готви да напада Русия. И после пискат, че заплахите с ядрено оръжие били неуместни.
46
4
 
16
 
! Отговори
УЧЕТЕ ИСТОРИЯ преди 2 месеца
Само от чуждестранния легион може да прати 30 000 много добре обучени бойци - през 1812 г Наполеон изпрати в Русия 660 000 отлично екипирани, въоръжени и обучени за времето си войски да запалят Москва с 1 390 оръдия. От тях във Франция се връщат 30 000 със 190 оръдия, Франция губи 630 000 мъже и 1 200 оръдия. От 30 000 оцелели само 10 000 се връщат в армията, останалите 20 000 са инвалиди или умират от раните си. ФРАНЦИЯ ГУБИ 86% от техниката и 98,5% от войската си, това са ФАКТИТЕ
45
4
 
15
 
! Отговори
Втори Народен съд преди 2 месеца
Народният съд през 1945 г постановява в България 2 730 смъртни присъди, 1921 доживотни, 1708 присъди от 10 до 20 години и 3241 присъди под 10 години. Съдени са виновниците за Третата национална катастрофа на България - политици, банкери, мафиоти (спекуланти) и народни изедници, които служат на Хитлер и на Нацистка Германия. Ако днешните политици, банкери и мафиоти ни вкарат във война, ще ги съди ВТОРИ НАРОДЕН СЪД, да си знаят!!!
44
4
 
18
 
! Отговори
Втори Народен съд преди 2 месеца
Руската армия 2 пъти е влизала в България като ОСВОБОДИТЕЛКА - първия път от турците през 1878 г, втория път от фашистите през 1944 г и НИКОГА не е имала бази и войски в България, за разлика от базите на САЩ в България днес, например. Братушките влизат през 1944 г у нас и се изтеглят през 1947 г след края на войната, не оставят в България въоръжен контингент, който не се подчинява на българските закони.
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди Микронезия и Фицо го каза за изпращането на войски. Каза че тръпки го побивали от документите които е прочел. Ще ни вкарат във война. Някой който е с десетки трилиони дълг се нуждае от трета световна война. Просто сега въртят и сучат да може да прехвърлят вината на някой друг.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До. 42. Ще ти захапе за.д.ни.ка умник.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Великден иде, ще трябва да се пече нещо във фурната. Френските фермери да опекат макарони.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега още повече изплаши европейците :)
39
31
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Париж не може да стане кратер, защото тогава и Просията ще стане кратер. Франция е ядрена държава, единствената европейска ядрена сила и Макрон действа строго според националния си интерес. Очевидна истина е, че след Украйна Путин ще захапе Европа. Така ако седи и чака, руските из роди ще ни унищожат един по един. И не си мислете, че става въпрос за робство или обикновена зависимост. Паднем ли под руско робство, ще има ликвидация на население и то с милиони.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Макрон може би е дал обед на бабичката, че си заминава с нея от този свят. Кой знае? След бабичката може да иска потоп? Щом казва, че е премерил всяка дума за войските, или се оправдава, след като се огелпи, или лъже, или иска да е последният президент на Франция..
37
3
 
19
 
! Отговори
Жан Клод Вандал преди 2 месеца
ДО коментар"Само от чуждестранния легион може да прати 30 000 много добре обучени бойци" ... Видяхме им много обучените бойци и командоси в едно плевенско село, преди няколко години. Като ги подкараха двама братя земеделци, такъв бой ги драха, че докато бягаха, петите им се удряха в гърбовете. Оставиха си и оръжията и оборудването и всичко. Ако не се лъжа бяха петима.
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Моето мнение е че това е просто ръстово комплексиран геронтофил, който в отчаянието и безпомощността си говори глупости!
35
6
 
13
 
! Отговори
Слава на Русия-Путин преди 2 месеца
Париж май ще стане кратер,не помнят какво се случи с Наполеон явно!
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навсякъде са случайно попаднали хора във властта. Този незнайно как се озовава най-младият на този пост и си личи, че е такъв. При нас е същата работа. Глупавите хора превзеха властта, а такива се манипулират най-лесно защото нямат знания. Баба Меркел така докара бежанците и всички около нея.