Психарят, убил мъж в Добрич, намушкал и друг преди това

Това се случило дни преди убийството
11 мар 2024 09:03, Александър Попов
27
Психарят, убил мъж в Добрич, намушкал и друг преди това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заподозреният за убийството на 56-годишния Живко Борисов в добричкия парк „Св. Георги”, остава в ареста. За него се предполага, че е с психични отклонения.

Две седмици преди убийството 31-годишният мъж е извършил още едно нападение в Добрич, съобщава Нова тв.

Пострадалият Емилиян Рачев отивал на гости, когато бил намушкан от непознатия за него мъж, с когото се разминал на улицата.

„Никаква агресия не видях в него до момента, в който ме нападна”, разказа Рачев.

Съгражданите на убития Живко Борисов организираха бдение в негова памет. Един от първите свидетели на престъплението - Венцислав Великов, е сред инициаторите на демонстрацията. Той запита защо не е имало информация още след първото нападение, така че хората да могат да се предпазят сами.

„С убийството на Живко се развенча митът за спокойното място и спокойния град. Искаме повече осветление и по-сериозна охрана”, допълни Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: добричубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Василев до 23 преди 1 месец
Аз зная,че няма общ регистър.А такъв отдавна трябваше да фигурира.Всяко едно лице с психично заболяване ,независимо къде е установено ,следва да се въведе в единна система.Така,че и в който край на страната да е ,при проверка да се установи диагнозата му.В момента много психично болни лица,бякои от които с агресивно поведение ,се разхожда на,свобода.Не се контролира състоянието им и така те са опасни за себе си и околните.И се казва- няма пари.
25
2
 
1
 
! Отговори
ДС така правеха преди 1 месец
Полицаи му бъркат в мозъка с честоти, карат го да е агресивен!
24
1
 
0
 
! Отговори
Психиатър преди 1 месец
Статистически откачалките не живеят дълго. Повредени са им основни животоподдържащи системи. Агресивните психопати са опасни докато са живи, а това не продължава дълго. Факт.
23
1
 
1
 
! Отговори
До Василев преди 1 месец
Само да те светна, че няма общ за страната регистър. Всеки ЦПЗ е сам за себе си и покрива най-много областта. Ако пък някой се лекува в частен кабинет, то тогава лицето не фигурира никъде. И тъй като в психиатрията пари няма, никой от завършилите МУ не иска да специализира този дял от медицината. След време и лекари няма да има!
22
1
 
2
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Продъжение:Болните не са виновни.А държавата със съответните институции, които са абдикирали от " психиатричното здраве".. Лекуват го определено време и го изписват да си пие лекарствата.Няма контрол превенция.Не се наблюдава състоянието на болния.А къде е джипито?Прехвърлил топката на психодиспансера.Положението е отчайващо.
21
0
 
2
 
! Отговори
Българ преди 1 месец
По Тошово време, щеше да е осъден на смърт и да се приключи случая. Но сега имаме евро ценности...
20
0
 
5
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Здравеопазването ни върви стремглаво надолу.Ако не е на на дъното вече.Психиатрията и съответно лицата с такива заболявания са оставени на самотек.Имали общ за,страната регистър на всички лица с психични заболявания? А какво се прави с тях? Как се следи развитието на болестта? Как и кога се настаняват принудително в лечебно заведение когато настъпи агресия и са опасни за себе си и околните? Колко време отнема това? И още много въпроси....И ще продължават да,се случват подобни инциденти.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toва е някакво наркоманче, което е близък или роднина на важен човек в града. Затова го покриват и пазят в полицията. Ако беше някой ненормален, дето никой не го знае, щеше да умре по време на ареста като случая в Стара Загора. Кое не е ясно?
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мястото на крейзитата не е по улиците. Във Варна има един който върви и крещи на жени профанщини, изглежда готов да нападне
17
0
 
6
 
! Отговори
Гледах преди 1 месец
включването на живо сутринта с пострадалия от първото нападение и други хора. Когато е подал сигнал в полицията и е изразил мнение, че тоя е за задържане, полицаите арогантно му отговорили, да не ги учи как да си вършат работота. Сега дела до дупка. И началника да изхвърчи дисциплинарно!
16
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
До Анонимен3 - по времето когато копейката беше разменна монета в България тия бяха в лудницата или в затвора. Сега е времето на еврото и тия са на свобода защото еврата не стигат до лудниците а на съдиите просто не им се занимава. Явно обаче и ти си от тези които са виждали комунизма само на кнога, издадена от "Отворено общество" или "Америка за България"
15
0
 
4
 
! Отговори
Някоя си! преди 1 месец
До По-важен въпросДа тоя *** прилага самолечение с наркотични лекарства!
14
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 месец
До АнонименНАРКОМАН Е! ЛЪЖАТ, ЧЕ Е ПСИХИЧНО БОЛЕН!
13
0
 
16
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
И друго, което не се тиражира в медиите, че този НАРКОМАН макло по-късно след убийството е наръгал груг човек в оживено място. Тоя другият човек е болница и дано не свърши като убитият Живко! Всички медии покриват истината, че е наркоман и го изкарват психично болен? Това се прави с някаква цел!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първия път пускат извършителят , не за друго ами за нанасяне на "лека телесна повреда" закона предвижда задържане за 24часа и нормален да е бил пак щяха да го пуснат. И докато на закона му липсва гъвкавост или прокуратура не търси начин да си свърши работата ефективно ще има такива случаи , като този с Дебора, едвам влезе като "средна телесна повреда " че да бъде задържан, че и да се гледа, като опит за убийство.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гиб Мелсън В същият този град, по същото време през комунизма бях изненадан във входа на блока от пощальона, който ми изкара нож , бях на 6-7г. Та и тогава имаше психари и никой не чуваше за изчезналите, отвлечени, изнасилени и убити, не се говореше за тези работи, не че ги нямаше - бяха табу.
10
0
 
17
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Първо е НАРКОМАН, а не психично болен! Второ прокуратурата не си е свършила работата при първото престъпление на тоя НАРКОМАН!
9
3
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
По време на лошия комунизъм когато бях на 6 години сам ходих на тренировки по плуване в плувния комплекс "Русалка" в Добрич и сам се прибирах, първо през парка, после пеш през целия център и накаря хващах и автобус да стигна до нашия квартал "Балик" накрая на града. Сам на 6 години по тъмното вечерта през зимата. С автобус и пеша ходих и на училище всеки ден в Толбухин сам и по светло и по тъмно. Ама тогава живяхме в много лош комунизъм. Сега е хубавата демокрация. Сега е друго.
8
0
 
16
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Е ще става ежедневие като дойдат гостите на сглобката с криминалните досиетаАвстрия не ги маха току така
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е свидетелят на престъплението, който поставя въпроса за правото на информация - местните власти са били длъжни да съобщят още за първия инцидент и да информират гражданите, че нападателят не е добре психически, но е оставен да се разхожда свободно сред тях. В държава с нормално гражданско общество вече щеше да има митинги с искане на оставки.