Побойникът от Бобов дол се опитал да се укрие

Той преби съпругата си пред детето им
12 мар 2024 18:25, Нели Христова
37
Побойникът от Бобов дол се опитал да се укрие
Снимка: Facebook

Районна прокуратура – Кюстендил наблюдава досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда в условията на домашно насилие. Това стана ясно от брифинг на районния прокурор на Кюстендил Албена Разсолкова, заместник – районния прокурор Крум Крумов, говорител на Районна прокуратура – Кюстендил, и Николай Васев, главен разследващ полицай на Областна дирекция на МВР - Кюстендил, предаде репортер на "Фокус".

Беше посочено, че деянието е извършено на територията на Бобов дол. По случая се извършват неотложни действия по разследването. След извършване на побоя мъжът е избягал и е направил опит да се укрие. Той е задържан на територията на София и в момента се конвоира към Районно управление – Бобов дол. Там ще му бъде предявено съставеното постановление за привличането му като обвиняем.

На този етап няма изготвена медицинска експертиза на пострадалата жена, с която да се квалифицира обвинението. При единия случай Наказателният кодекс предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода, а при другия случай – 1 година затвор.

Прокуратурата разполага с данни, че през 2019 година съпругата на задържания е подала жалба срещу мъжа си, образувана е била преписка, но след това жената е пуснала заявление в Районно управление – Бобов дол с искане да не се разследва инцидента по това време. Постановен е отказ за образуване на досъдебно производство, защото и не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер.

По време на брифинга беше посочено, че дъщерята на битата жена е записала по собствена инициатива видеоклипа, на който бащата бие майката. Целта е била да покаже клипа на баба си.

Майката е разпитана. Според нея причината за побоя е станал отказ от нейна страна да занесе документ на свекъра си. По този повод е възникнал скандал между нея и съпругът й, който побой е прераснал във физическо насилие.

Разпитано е и детето, снимало клипа. То е заявило, че е предприело тези действия без знанието на родителите си. А след това бащата е преустановил побоя и е излязъл от стаята, а детето само е спряло снимането на клипа. След това го е изпратило на баба си.

Тя от своя страна е публикувала видеото в социалните мрежи с цел да докаже, че зет й осъществява домашно насилие спрямо дъщеря й. За момента няма данни да се налага извеждане на децата от семейството. Пострадалата не е подала жалба в полицията. Органите на МВР са се самосезирали.

Семейството има две деца. Сигнализиран е отдел "Закрила на детето“. Предстои да се прецени какъв е капацитетът на родителите за отглеждането на децата и дали те трябва да бъдат изведени от семейната среда.

Извършителят на побоя е задържан. Той е осъждан, реабилитиран. Има наложено наказание за извършено престъпление – хулиганство. Наказанието е било "Глоба“ в размер на 1 000 лева.  

Побойникът от Бобов дол ще бъде задържан за 72 часа. След това ще бъде внесено искане в съда за постановяване на мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Много обичате да съдите,що не си погледнете вашите минуси.Че тая кой друг ще я търпи бре,колко от вас не са имали такива проблеми в къщи,разведохте хората насила,да ви е.. и телефоните скапани,всички сте станали войори и пада после голем рев.
32
0
 
3
 
! Отговори
Цитат от статията преди 1 месец
"който побой е прераснал във физическо насилие".Смятайте какво значи физическо насилие щом побоят не е!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах я вчера жената по телевизията, типично поведение на жертва. Тя си го била заслужила защото имала голяма уста, нищо, кой знае какво не било станало, то си било нормално във всяко семейство имало проблеми...Ужас! Поредната, която след някоя година ще я намерят я в куфар, я в чувал, я в някое езеро.Обаче най мъчно ми е за децата. Какво виждат всеки ден!
30
0
 
6
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Преобладаващата част от "българските мъже" са комплексари и некадърни индивиди ,които считат ,че са " много силни" ,като осъществяват насилие ,което всъщност показва слабост и първична същност на индивид. Има различни форми на насилие ,които се практикуват от около 95% от населението на България- "дами" ,"господа" ,"младежи" и "деца" . "Най- изтънчените" психопати насилници са тези ,които се считат за "образовани" ,само защото имат висше образование,което преобладава вече в България.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото повече дават Копейкин по телевизията, толкова повече мъже бият жените си
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българките, моля ви научете английски, запознайте с чужденци и си бийте камшика на Запад. Тук положението няма да се оправи поне още век, българина е с комплекс за малоценност и обича да бие жени. Така ще е поне още две-три поколения.
27
1
 
5
 
! Отговори
Само преди 1 месец
Едно е средството - кастьоризация. Айде за по-хуманно може и химическа. Да видите как кротват.
26
0
 
4
 
! Отговори
Бок преди 1 месец
Лук!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българин ли е?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Се лян ДУР . Без паричен мало Пиш ковец
23
5
 
5
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Сефте некой е напляскал жена си... ===))) те онея майката и дъщерята направо удушиха човека...
22
2
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
Тц, не си разбрал. Точно обратното. Ударите трябва да са бързи и много за да се води побой. Ако амплитудата намалее вече минава към физическо насилие и насилникът е подсъдим. Това според Днеса де, а аз им вярвам. Не съм юрист, не ги разбирам нещата.
21
0
 
11
 
! Отговори
Бубов дол преди 1 месец
Двамата сложили ми минуси по-долу най-вероятно пребиват жените си по същия начин. ;) Не мъже, а шутки.
20
2
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Горкото дете! Свидетел на тези безумни побои. Изведете го от семейството! Майката като не исща да напусне този ***, поне спасете детето!!! Децата трябва да растат в добри семейства с обич и разбиране, а не с насилие.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно време и моят дядо пребиваше баба. Ама дядо беше партиен секретар и не смееха нищо да му направят. Особено като пийнеше в кръчмата вечер и се прибере, директно почва да търси баба и я биеше с юмруци, ритници, веднъж даже беше взел стола и с него я удряше. Ужас! На какви гледки бях свидетел, а бях дете. Баба го кълнеше, той я псува, веднъж така я беше бил, че на сутринта целите ръце и гръб й бяха направо син дроб. Баба първи почина от стресове, а дядо изкара до 88 години
18
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Как може жената да не подаде жалба?! Моля Ви подавайте жалби, имате право да си наемете адвокат и да заведете дело срещу такъв човек!
17
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както е казал колегата по-долу: Гледайте да нокаутиraте жените си с едно кроше като Майк Тайсън, за да не се води побой. Така оставате невинни.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БИСЕР: "По този повод е възникнал скандал между нея и съпругът й, който побой е прераснал във физическо насилие."
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А когато жена удря мъж и го тормози системно за глупости?!
14
3
 
12
 
! Отговори
Що не се преди 1 месец
пробва с мене,а ? Да му надуя суратя още с първия черпак.