В Северна Корея нарекоха дъщерята на Ким "велик ръководител"

Това подготвя статута й на потенциален наследник
16 мар 2024 15:16, Анисия Иванова
46
В Северна Корея нарекоха дъщерята на Ким "велик ръководител"
Снимка: БГНЕС, архив

Държавните медии на Северна Корея нарекоха дъщерята на лидера Ким Чен Ун "велик ръководител", използвайки термин, обикновено запазен за висши лидери. Така те намекнаха за статута й на потенциален наследник, коментираха анализатори.

Както английската, така и корейската версия в официален репортаж на Корейската централна новинарска агенция за посещението на Ким и дъщеря му във ферма за оранжерии използват формата за множествено число на почетното наименование, което предполага, че се отнася и за двамата. „Великите лидери, заедно с кадри на партията, правителството и военните, обиколиха фермата“, гласи репортажът на английски език, който включваше изображения на двойката.

Анализатори казаха, че това е първият път, когато дъщерята на Ким, която на години е още девойка, никога не назовавана така от държавните медии на Пхенян. Южнокорейското разузнаване смята, че името й е Чжу Е. "Това е първият случая, в който Ким Джу Е е назована с ранг" на лидер, каза през АФП Ян Му Чжин, президент на Университета за севернокорейски изследвания в Сеул.

Севернокорейският термин "хянгдо", означаващ напътствие, обикновено е запазен само за "висши лидери или наследници" на изолирания режим, каза Чонг Сонг Чанг, директор на Центъра за стратегия на Корейския полуостров в института Седжонг. „Това ниво на лично преклонение пред Ким Джу Е подсказва, че тя ще наследи Ким Чен Ун като следващия лидер на Северна Корея“, добави Чонг. –

Родословието на Ким

Ким Чен Ун е внук на лидера и основател на Северна Корея Ким Ир Сен и третото поколение от семейството Ким, което ръководи страната. Той се жени за съпругата си Ри Сол Джу през 2009 г., според шпионската агенция на Сеул. Чжу Е беше представена на света за първи път от държавните медии на Пхенян през 2022 г., когато придружи баща си при изстрелването на междуконтинентална балистична ракета. Оттогава тя е била виждана на много от официалните ангажименти на баща си, включително военни учения, посещение на оръжеен завод, в нова ферма за пилета и военен парад.

На кадри, публикувани от Пхенян в събота, Джу Е е използва бинокъл, за да наблюдава парашутни учения, застанала до баща си и висши военни служители. Преди 2022 г. единственото потвърждение за нейното съществуване беше от бившата звезда на НБА Денис Родман, който посети Севера през 2013 г. и заяви, че е срещнал дъщеричката на Ким, наречена Чжу Е. Първоначално Сеул посочи през 2010 г., че Ким и съпругата му Ри са имали момче, което е първото им дете, а Чжу е второто им дете. Но миналата година министърът на обединението на Сеул каза, че правителството "не може да потвърди със сигурност" съществуването на сина на Ким. /БГНЕС, АФП


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Оранжев преводач преди 1 месец
Какво е ,,ферма за оранжерии"? Да не би да става дума за портокали? Защото иначе ще е някое ново чудо на корейския комунизъм, или просто неправилен превод? А може би са си направили оранжеви ферми за оранжерии за оринджи? Нещо като в онази детска песен за оранжевите неща...
41
1
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ким Грух е завършил в Швейцария. Да видим къде ще учи и вземе образование щерка му. Гаранция ще е в гнилия Запад или защо не и САЩ, но гарантирам, че няма да е в Мордорска Москва. Там учат и завършват само нашите духовници :)))) И после, когато някой ден умре Грухтос Бомбастичний, дъщеря му, закърмена със Западните ценности и образование ще поеме кормилото на идеята чучхе и ще започне да избива враговете си, като ги завързва за някое оръдие или да ги праща до 3-то коляно в концлагерите :))))
40
1
 
2
 
! Отговори
Ееее преди 1 месец
Бааах тези корейци, Много са хитри!Направили ферма за оранжерии, и като ги отгледат да пораснат ги разселват из цяла Северна Корея. Те за това са такива едни закръглени! Изобщо асимилирате ли, какво пишете?
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 38Тя Нуланд пред Конгреса каза че има Американски биолаборатории в Украйна,)))Точно това не е казала, но биолаборатории има във всяка що годе развита държава.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
.. във ферма за оранжерии..))Това пък какво е?
37
6
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 1 месец
Тя Нуланд пред Конгреса каза че има Американски биолаборатории в Украйна, ама вие щом казвате, значи така ще да е. Две мнения няма. Хахахаха
36
7
 
3
 
! Отговори
А не е ли преди 1 месец
Отличава се момичето с остър ум и мъдрост. Ще води братята Корейци към победата. И току виж някое Сарматче хвръкне в посока рептилите.
35
7
 
5
 
! Отговори
Бай Дън преди 1 месец
До 26. Глуп.ак кремълски, отдавна се доказа, че не е имало никакви биолаборатории в Украйна и оня агент е излъгал.
34
0
 
5
 
! Отговори
БАЙ 100ЯН преди 1 месец
Грешка на Ким.Догодина като замине да учи в Швейцария съучениците и ще я разпознаят !
33
2
 
2
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
По важното на снимката е какво има зад тях .
32
1
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Хи-хи-хи. Не мога да повярвам, че в 21 век държава може да се управлява и наследява по този първобитен начин.
31
4
 
6
 
! Отговори
Иван Анисий преди 1 месец
И нашите медии наричаха Буци 404 Банкянски "велик ръководител",а той ги галеше по главичките и умилително им казваше "ми$$ирки" :) :) :)
30
0
 
12
 
! Отговори
Джурналя преди 1 месец
А какво точно е Ферма за оранжерии? За един приятел питам, и той иска да си построи поне 3.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички добри, щедри и многоуважавани хора живеят вв Авропа и Щатите. Някои и в Австралия. Икони.
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще я пускат в Южна Корея да прави дудуци...с тази беднотия *** север
27
4
 
8
 
! Отговори
турист преди 1 месец
Урко и Урковица ...
26
2
 
7
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Е, то генетично, бе... -))))
25
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, сигурно е по-свястна от дедо Хънтър с биолабораториите му в Украйна, които татенцето брани с все сили и възможности. Бизнесът на синковеца.
24
6
 
7
 
! Отговори
Фин преди 1 месец
Очарователна и пухкава - да е здрава и щастлива!
23
1
 
11
 
! Отговори
Мисирчо преди 1 месец
не мога да разбера какво ни интересува тоталитарна държава буквално на другият край на земята с лош климът и ерозиращи почви?!.., много повече ни интересува какво става с Гърция, Турция, Италия, Кения, Танзания и Френска полинезия!!!