Продават часовниците на Шумахер за пари за лечението му

Сред тях е уникален модел F.P. Journe Vagabondage 1
21 мар 2024 10:35, Нели Христова
14
Продават часовниците на Шумахер за пари за лечението му
Снимка: БГНЕС

На 13 май Christie's ще проведе търг за осем часовника на 7-кратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, за да се финансира лечението му. Той е в будна кома от повече от 10 години след инцидент по време на каране на ски.

Колекцията включва уникален модел F.P. Journe Vagabondage 1 от 2004 г., който отбелязва всяка от победите му в шампионата на Формула 1.

Той е подарък на пилота лично от президента на "Ферари" по това време Жан Тод.

Този часовник е "може би най-важният Vagabondage F.P. Journe, правен някога", заяви Реми Гийлемин, ръководител на отдела за часовници на Christie's в Европа и САЩ.

Поръчковият часовник е с платинен корпус, червен циферблат и златен механизъм, а на дисплея му е логото на Ferrari, както и отличителната каска на Шумахер. Като единствен по рода си, предметът може да достигне цена над 1 млн. швейцарски франка (1,1 млн. долара) на търга, допълва Гийлемин.

Други часовници от колекцията на Шумахер са Audemars Piguet Royal Oak от бяло злато с бял циферблат, на който е изобразена емблемата на Ferrari.

На друг от циферблатите пък има шест звезди като символ на шестте шампионата във Формула 1, които Шумахер печели между 1994 и 2003 г. Този часовник също му е подарък от Тод и според Christie's е оценен между 150 000 и 250 000 франка.

Продажбата ще включва и Rolex Daytona "Пол Нюман". Хронографът с черен циферблат, референтен номер 6262 с екзотични субциферблати, е оценен на 200 000 до 400 000 франка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни лъжи и глупости
11
1
 
2
 
! Отговори
Каспър преди 1 месец
Със сигурност човека иска да си отиде но не му позлволяват лешоядите смотани, ще го държат жив докато му вземат всичко ...
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До просешка тояга ли е стигнал вече? Е то само да " теглиш" с години а да не " внасяш", няма как!!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде вземете оставете човечеца да почине в мир. Така ни е на този свят, ни е на онзи - това сигурно е не по-малко зле от ада...
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни глупости. Шумахер преди да пострада имаше към 500 милиона евро. В кариерата си беше заработил 800 милиона евро. Още когато изпадна в кома съобщиха че годишното му лечение/ поддържане струва 6 милиона евро. За 10 години са изхарчени 60 милиона евро. Правете си сметка какви глупости се пишат.
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами Ферари мерари защо не помогне? Нали имали класа, не знам си кво?
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ги продава женурята за мола :)))
5
10
 
2
 
! Отговори
да продават преди 1 месец
пилето има много . ще ни надживее . да е котка да го приспят . няма друг такъв случай . няма лечение . не е бил спортист . лъготеха как за да си във форма е нужно да спортуваш - уиндсърф, фитнес, колоездене, плуване . Да е клечо . Значи да не се храни . Останал е без реакции . паднал и лежи 30 години . Нечестно беше 10 години шампион и брат му и той .
4
4
 
2
 
! Отговори
фен(бивш) преди 1 месец
Наскоро,писаха/те,ЧЕ Е ДОБРЕ,КОНТАКТЪВА,С БЛИЗКИТЕ СИ.
3
4
 
28
 
! Отговори
много ясно преди 1 месец
За еврейските му лекари, той е машина за пари. Ще го поддържат така максимално дъъълго.
2
4
 
27
 
! Отговори
Шуми фен преди 1 месец
Пиле, пиле... какво ли не си успял да научиш в този живот, че да имаш тази съдба. Може би перфектният пример, че като няма човек здраве, няма нищо.
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отвратително. Какво ли е направил за да се гаврят толкова садистично с него ?