Русия атакува Киев с ракети, има осем жертви

Експлозии в центъра на украинската столица
21 мар 2024 07:16, Александър Попов
82
Русия атакува Киев с ракети, има осем жертви
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Киев, като властите на украинската столица съобщават за осем жертви.

В района на Подолск отломки от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски район е горял апартамент в жилищна сграда, съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

Според Киевската градска военна администрация в резултат на въздушна атака в район Святошински, преди това в жилищна сграда, ударната вълна е счупила прозорци.

В квартал Шевченко осколки са повредили жилищна сграда - информацията се изяснява. В същия район по предварителни данни има пожар на територията на детска градина. По предварителна информация в квартал Шевченко са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на инцидента са изпратени спасители.

„В района на Подолск, в резултат на падащи ракетни отломки, избухна пожар в трансформаторна подстанция и в двуетажна нежилищна сграда“, добави градският управител. По-късно Кличко съобщи, че в същия район гори покрив на жилищна сграда. Той уточни, че в квартал Святошински прозорците на две девететажни сгради са били счупени от ударната вълна. Кличко написа, че са известни осем жертви. "До момента няма хоспитализирани. Лекарите оказаха помощ на всички на място", каза Кличко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бил ударен нов бункер с НАТОВСКИ ПЛЪХОВЕ е разбирасе това няма да го пишат нашите *** който са на американски фураж в Козяк 16 ще пишат че детски градини чи жилищни блокове нали за това им плащат
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой друг обстрелва Киев! Руснаците нямат вече ракети. От 2022г са само на лопатки!
73
1
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
И тоя път не пропуснаха да оцелят детска градина. Щях да се изненадам, ако бяха пропуснали.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно при анализа на натовскатаа пропаганда как Раша не губи войната като ракетите и все уцелват жилищни квартали и никога оръжейни обекти... Верваме ви аз ви вярвам откак ме убедихте че сърбите не са свалили Стелта на който сръбкините играеха турбо кючеци хахахахах.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е вярно, както е известно Русия е свършила ракетите от май 22 година.
70
2
 
3
 
! Отговори
Малко е ! преди 1 месец
А довечера пак!
69
2
 
3
 
! Отговори
31 000 избити преди 1 месец
паленстинци на фона на няколко официално събщени косвени жертви повечето от които в униформи... Праете ми западната новинарска сметка!
68
2
 
4
 
! Отговори
А така! преди 1 месец
Че на запад се заблудиха че на война с Русия може да си ходят където си искат! Винаги са смятали хумаността на руснаците за слабост!
67
2
 
8
 
! Отговори
Я! ти да видиш! преди 1 месец
А американците да с епохвалят при 30-40 ракети по целта колко са им съпътстващите жертви! Американофилите - нали всичко знаете дайте статискика де!
66
4
 
2
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Кой , ние , да атакуваме граждански обекти, нееее, ние имаме друго мислене ( казаното е от вчера)
65
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Offf - Кога се ускори операцията в Авдевка? След като във ВКС масово започнаха да постъпват Торнадо С, ЛМУР и Бомбите/касети с УМПК. Торнадо С е еквивалент на САЩ ХИМАРС включително има версия с крилата бойна част която лети на повече от 200км, ЛМУР е лека свръхточна ракета с оптронно(ТВ/ИЧ) насочване носена от хеликоптери които увеличават 3-4 пъти далекобойността на машините. Бомбите с УМПК изтърбушват ежеминутно бункерите и опорни пунктове на ВСУ с изключителна ефективност и точност
64
2
 
9
 
! Отговори
до 66 преди 1 месец
А защо всяко лято се изсипваха тука х0хлите, да стават сервитьори и чистачки по хотелите знаеш ли?
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Дежурен Санитар Абе защо сума ти гигантски инженерни фирми и конструкторски бюра са разположени в Украйна и разни държави от бившия "източен блок", знаеш ли?
62
0
 
2
 
! Отговори
Дежурен Санитар преди 1 месец
До Анонимен 65 Спокойно, спокойно хапчетата идват
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 63. Не думай!!!
60
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 63 Щото е по-евтино и по-бързо така и защото ситуацията го налага. А задаваш ли си въпроса, как ще пуска такива реактори, ако няма техническото знание да го направи? Ние не можем да ги използваме по тази причина точно, Украйна може. Събудете се. На руския убиец в Кремъл Украйна не му трябваше само като "сфера на влияние". Трябват му ресурсите и работоспособните й умове които са класи над руските зомбита като мотивация.
59
1
 
12
 
! Отговори
До 63 преди 1 месец
Техническият гръбнак, защо не си направи собствени реактори ами проси от наште шушумиги руски ?
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Съобщение от САЩ Така е, използват оставеното от СССР, техническия гръбнак на който беше точно Украйна.
57
14
 
5
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
До Барон Мюнхаузен Втарая освен тероризъм срещу цивилни вече с нищо не може да "отговаря". Чак е жално да се гледа в какво се е превърнала.
56
4
 
11
 
! Отговори
Съобщение от САЩ преди 1 месец
До 56, 57 и 58. Довечера от космодрума Байконур стартира кораб с руско-белоруско-американски екипаж на борда. Но това в никакъв случай не бива да ви разконцентрира. Продължавайте строго да се придържате към опорките!