Франция повиши нивото на готовност срещу заплахи до максималното

Страната многократно е била цел на нападения от страна на ИД
Обновена: 25 мар 2024 10:29 | 25 мар 2024 10:25, Елка Василева
27
Франция повиши нивото на готовност срещу заплахи до максималното
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Франция повиши нивото на готовността си срещу заплахи за сигурността до най-високата степен сред терористичното нападение срещу концертна зала в Русия и поемането на отговорност от страна на „Ислямска държава“, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
Френският министър-председател Габриел Атал обяви решението в публикация в платформата „Екс“ и заяви, че властите „вземат предвид твърдението на „Ислямска държава“, че е отговорна за нападението (в Москва), и заплахите, които съществуват срещу нашата страна“.

Решението беше обявено, след като френският президент Еманюел Макрон свика среща, посветена на сигурността във връзка с нападението в предградие на Москва в петък, при което загинаха повече от 130 души. Отговорност пое групировка, свързана с „Ислямска държава“.

Франция многократно е била цел на нападения от страна на „Ислямска държава“, включително кръвопролитието в театър „Батаклан“ през 2015 г., когато екстремисти откриха огън срещу посетители на  концерт и държаха заложници в продължение на часове.

Освен това френски военни сили са воювали срещу ислямистки екстремисти в Близкия изток и Африка.

Франция вече беше с висока степен на готовност преди Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж тази година, които се очаква да привлекат милиони посетители в страната. Опасенията за сигурността са особено високи за церемонията по откриването на игрите на 26 юли, която включва парад на лодки по Сена и големи множества, които ще проследят зрелището от бреговете.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май има и френска следа в терористичното нападение в Москва и французите се опасяват от ответен удар.
23
0
 
0
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 месец
А ний Ко правим? Бараме си...?
22
0
 
1
 
! Отговори
Не зная колко уран преди 1 месец
имат във Франция, но ми се струва, че всичкия ще изгори в кюмбето, за да произвежда ток иначе Макрон ще иде на ешефода с гилотината.
21
0
 
1
 
! Отговори
До Европеец с главно преди 1 месец
Голяб шанс бре. В париж има места за временно настаняване/център за бездомни/ за 120 000 души. И всичко е пълно. Те тва е шанс.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин не е глупав да с е хване че това са от ислямска държава ,май са от ислямския европейски съюз
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макарона се е поуплашил,ми то в Франция все такива мигранти от кол и въже
18
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
До 11. Аз не понасям Укрите,но в случаят не те извършиха атентата.Нека не започваме да чуваме гласове и плуваме във видения фантастични.Има конкретни факти и един от тях е,че арестуваните са част от Идил и че са афганци.Поне двама от тях. Москва е далеч от Киев и когато една кола се движи в посока Киев,но в Москва не е защото иска да стигне до Киев ,а защото просто улицата ,на която е спряна е сочила натам. Ако пуснеш една вода в посока Париж това не означава ,че си тръгнал зa Париж.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зевс, след като изгониха френските неоколониалисти от Африка, Нигер тръгна да гони и пиндосите, след посещението на Блинкин.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помните ли как псуващата Виктория по време на своята оставка изрече сатанинското изречение "Отпуснатите пари няма да са достатъчни за победата на Украйна, но за няколко неприятни сюрприза за Путин ще стигнат"?
15
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Макрон не е чист.Той ром,но в случаят е по-добре той да е президент. Тъй-като Наполеон също бе ром тенденцията в наполеонизма се наблюдава и при Макрон. Петър Велики също бе ром! Роми бяха и Сталин,Хитлер,Франко,Пиночет,Мусолини,Борис Трети,КАРАгьоргиевич,Михай... Произходът на ж.и..д..о..в..е..т..е,тоест ВОДАЧИТЕ е по традиция сромски,тоест иберийски,сиреч тюрко-арабо-греко-хазарски! След победата на Израел над фараонската държава,фараоните роми възприемат тактиката на номадо-фараонствуване.
14
1
 
1
 
! Отговори
макрона не е преди 1 месец
поръчал пикник . от шубе се напряга . той отглежда в предградията мигранти . хахаха
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Габриел Атал - съпруга на външния министър Сежурне - заяви, че властите вземат предвид твърдението на Идил, че е отговорна за нападението в Москва. Полагат усилия да заблудят Президента Путин и да го насочат по фейк следа. Циркаджии.
12
1
 
1
 
! Отговори
службите им са преди 1 месец
издънени и слаби . ще гледаме други нападения . който спонсорира терора получава от него повече .
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Микрон прави цирк, за пред руснаците, но те вече казаха, че терористичният акт в Москва не е типичен почерк на Идил.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те рашките на Путин, едва са завзели 20% от Украйна, щели да ви нападат меки франсета :)))
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименСпоред мен, нарочно и умишлено ги набълбукаха французите с емигранти от Африка и Азия, защото защитиха Арафат и бяха против войната в Ирак. А мароканците не са като останалите араби, занимават се с наркотици и бандитизъм, насолиха французите яко.
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз Макарон, не разбра ли, че рашките едва имат сили за Украйна, камо ли да ги нападат :)))
7
1
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Две неща за Франция! Първото е,че на лицата им чета паника.На второ място мюсулманите започнаха масово да не поздравяват не мюсулмани. Изключенията са малко. Намират се в порочен кръг.Допреди войната в Газа се представяха за проамерикански настроени,а сега почнаха да се кланят на Путин. Чакат изборите. И в имание! Защото един от силните за Льо Пен и Земур град е абсолютно арабският (най-вече алжирци !) Марсилия. Фактът,че льо Пен печели там означава ,че за нея гласуват араби. Земур е бербер.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Всичко е относително. Зад внесените "академици", познай кои стоят и дали не са бели?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kакто каза един френски президент: "Предпочитам работници от Мароко, пред такива от България и Румъния". Да ти е честито шареното колониално блато на което е заприличала Франция. Да живеят по-добре от нас, особено тези които не са в гето квартали с араби и черни.