Телевизията в КНДР цензурира панталона на британски водещ

Джинсите са забранени от севернокорейския режим
27 мар 2024 10:43, Елка Василева
37
Телевизията в КНДР цензурира панталона на британски водещ
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейски държавен телевизионен канал цензурира градинско предаване на Би Би Си, като размаза джинсите на водещия Алън Тичмарш, предаде ДПА.

Корейската централна телевизия излъчи епизод от 2010 г. на "Градинските тайни на Алън Тичмарш", в който кадрите на британския водещ бяха скрити от кръста надолу, докато той коленичи в леха и полага грижи за растенията.

Джинсите се възприемат като символ на западния империализъм и са забранени от севернокорейския режим, отбелязва ДПА.

"Трябваше да стигна до 74-годишна възраст, за да бъда разглеждан като Елвис Пресли, Том Джоунс, Род Стюарт", каза Тичмарш пред Би Би Си. "Знаете, че нося панталони, които по принцип се смятат за твърде тесни от някои".

Алън Тичмарш отбеляза, че джинсите му не са прекалено тесни, но не са приемливи в Северна Корея.

"Никога не съм се възприемал като опасен подривен империалист. Като цяло ме смятат за доста безобиден, така че всъщност това ми е дало известен авторитет, нали?", допълва британският водещ.

Джинсите са забранени от 90-те години на миналия век, когато лидерът на Северна Корея Ким Чен Ир ги обявява за символ на западния, и по-специално на американския империализъм, който няма място в социалистическата държава, припомня сеулското издание Ен Кей нюз, цитирано от ДПА.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Общество
На мама детето... Младежите у нас живеят с родителите си средно до 30 години
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Колев преди 4 седмици
Не .е лошо и нашите копейкини и разните му безмозъчни ,русофилчета да вземат пример и те да не носят дънки от гнилият запад ,и смартфони ,защото те са все пак Американский технологии ,не е лошо да и забранят да пътуват по запад
33
1
 
1
 
! Отговори
на запад бурките преди 4 седмици
е и?
32
1
 
3
 
! Отговори
До ама преди 4 седмици
имат, там се дават ким чен ун, ким чен ир, и взривяване на атомни бомби! и това така цели 2 часа на ден! После няма! Така беше и тука преди 1989г. 70-те имаше телевизия по 1 час на ден после се увеличи и към 1989г имаше по 5-7 часа на ден!
31
1
 
3
 
! Отговори
ама преди 4 седмици
Ама те в Северна Корея имат ли телевизия?
30
1
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
В Медуза, Новая газета няма как да има путинска пропаганда. Там има безпощадна критика на диктатора, неговия режим и всичките им подръжници (Дима, Маша, Лавров и сие). Поради руската свобода на словото тези издания са принудени да работят от чужбина. Защото вождът на народите не търпи и грам критика.
29
4
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Може да е бил гол,като ги знам тия английски извратеняци,не се учудвам,мръсно тъпо племе!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Ооо, значи ти твърдиш, че в Русия можеш да получиш необезпокоявано всяка информация и да изразиш всяко мнение?" А за "Медуза" да си чувал? Или и там е путинска цензура? Смешна пропаганда рониш с крокодилските си сълзи.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 26 А случайно да забелязваш, че това, което защитаваш е същото като това, с което се бориш?... :)
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 24 - Ооо, значи ти твърдиш, че в Русия можеш да получиш необезпокоявано всяка информация и да изразиш всяко мнение? Защото Путин "вярва" в правото ти на преценка и има доверие в теб? Ако твърдиш това - най вероятно си от Редакцията на Вестник Стършел или работиш в хумуристично предаване!
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путинофили, Путиняци, Коцелюбители и копейкаджии - стягайте дочените дрешки и тюбитейките. Имам за вас печеливше Бизнес предложение! Възкресете световно известния бранд "Панака" и почвайте да шиете Ким-Чен-Ировки! Ще ги носите с кеф!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23 Свобода на словото означава да имаш възможност да чуеш всички гледни точки, дори и да са пропаганда. Отделно, че и от двете страни има пропаганда. Но свободата на словото означава най-вече доверие - че ще можеш да прецениш и отсееш правилната информация. Доверие в личността и способността за преценка и формиране на собствено мнение. Когато ти цензурират нещо, което не искат да чуваш, се отнасят към теб като с малко дете, което трябва да бъде излъгано. Доволен ли си от това отношение?
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 - Верно ли бе?! А не защото "държавните" руски телевизии не предават нищо друго освен пропагандата на Путин?! Мисля, че когато една държавна телевизия стане пропаганден атрибут на един Диктатор, разпалил най кървавата война в Европа след ВСВ, то наистина трябва да се забрани. В момента тези "телевиции" ни убеждават в правото на Путин да разкъса призната от ООН и всички международни институции държава. Днес - Украйна. Утре - защо не България? А за "свободата на словото" в Русия?
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде, проросийските рубли и копеечки скоро и у нас! Нали за това мечтаете когато гласувате за Корни, Костя и Радев. Ама мечтать не вредно, само с мечти и си останете.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 17 "Не ни пускаха да влезнем в училище с дънки." И сега като ги пускат с дънки в училище по-добре ли си учат?
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано русофилите свършат в северна корея. Там им е мястото.
19
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До "Каква мантра бе?Не се ли чакаше по 10 години за кола и накрая вместо кола получаваш некой ЗАЗ или в най добрия случай Москвич." Ми не знам, пич. През този период баща ми е имал Форд кабриолет (представи си западна кола, о, ужас, нечувано и невиждано, сигурно ще кажеш, че лъжа), Шевролет, и накрая Фиат. До колкото знам се е чакало ако искаш нова кола от завода. Иначе коли се намираха достатъчно.
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в ЕС, "Райската градина" на Жозеп Борел, забраниха държавните руски телевизии, щото сме голЕми Демократи :) :) :)
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ни пускаха да влезнем в училище с дънки. Даже в някои училища даскала по физическо чакаше на вратата с една ножица и разрязваше крачолите ако хване някой...
16
6
 
13
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 месец
До Анонимен 15 Каква мантра бе?Не се ли чакаше по 10 години за кола и накрая вместо кола получаваш некой ЗАЗ или в най добрия случай Москвич.За Лади трябваха яки връзки. Като вземеш заветния Москвич от Мототехника и докато го закараш до вкъщи по пътя му изтичат маслата и водите.Мантрите май ти ги разтягаш или въобще не си живял по онуй време а си слушал от тати как е било.
15
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 14 "Връзкарство, шуро-бадженащина" А сега какво е? :)) Я махни розовите очила и се огледай! От върховете на властта, та до най-ниските слоеве. Същото е както преди! А тая мантра с чакането 10 години за кола е направо нелепа на фона на сегашната картинка с пълните улици с трета употреба тpошки, които в никоя друга държава не искат...