Полицията влезе в бежанския център в "Овча купел"

Извършват проверки
Обновена: 28 мар 2024 20:57 | 28 мар 2024 20:41, Александър Попов
41
Полицията влезе в бежанския център в "Овча купел"
Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

В района има масирано полицейско присъствие, като част от униформените служители са тежко въоръжени и маскирани. В рамките на операцията структурите на МВР използват и специално обучени кучета. Целта на акцията е спазването на задължителния ред в центъра за бежанци, както и на часа на прибиране на мигрантите, настанени в него.

Заместник-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Стефан Иванов заяви, че в момента тече проверка в трите центъра за настаняване на мигранти в София.  Целта е да бъде установено дали има нерегламентирано присъствие на лица в центровете, забранени и опасни предмети, както и наркотици. По думите му проверката се осъществява „човек по човек и стая по стая“.

Другият заместник-директор на СДВР Мирослав Данаилов заяви, че проверките ще зачестяват. В рамките на акцията до момента са установени лица с изтекли документи, които е трябвало да бъдат настанени в други центрове в друг град.

В рамките на центъра в „Овча купел“ е установено и криминално проявено лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от За да се разбираме
Кои са зодиите с най-лоша репутация?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Кочо преди 3 седмици
Само това ли публикувахте за съжителството ни с нашествениЦите бе ?! Който не е от София как да занае за ежедневните проблеми с тях ?! И това е само началото. Абе я да си ходят всеки отдето е дошъл ! Не сме ги канили и НЕ ги щем. И не закачайте българите, които им показват "гостоприемство", ей !
36
0
 
1
 
! Отговори
Мандо преди 4 седмици
Е два протеста трябваше ли да има за това
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не притеснявайте гостите, Маркел лично ги е поканила. Пък сега вече не ги иска...
34
0
 
3
 
! Отговори
ВЪЗДУШЕН ШЕНГЕН преди 4 седмици
Честит ви "ВЪЗДУШЕН ШЕНГЕН". И добре дошли в родната си страна, където възможността ви и правата ви да се придвижвате спокойно ще бъдат тихо отнето от нелегални мигранти, който според Европейските правила не са нелегални и трябва да се третират като гости. За съжаление ЕС е в упадък. От тук нататък в ЕС ще се говори основно за недостиг на пари, за мигранти, за изхранване с буболечни (понеже сме "зелени"), за търпимост, наречена "ТОЛЕРАНТНОСТ" и за пороци, наречени "ЦЕННОСТИ".
33
0
 
1
 
! Отговори
Свен преди 4 седмици
Не знам дали е свързано, но вчера посиня от Полиция и в Зона Б-5!
32
1
 
4
 
! Отговори
има ли преди 4 седмици
жертви,ако няма,за какво се хабите със статии
31
0
 
11
 
! Отговори
Гадна Твар преди 4 седмици
Влизаш и чистиш трябва да има, ама нали евроценности...
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има ли нещо което е прекрасно от както сме в ЕС? Все е тази кой ни управлява, докато сме в ЕС, ще е тъй
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нали вече на летището няма паспортни проверки за членки на ЕС.Дайте им по един български паспорт и те ще се върнат обратно.Даже няма да ги проверяват.
28
3
 
8
 
! Отговори
Стамболка преди 4 седмици
Ами то само с коментари не става.Май ние трябва да вземем автоматите и да ги протоните.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Идва лято, както личи няма да може вече да се разхождаме спокойно по центъра след 6 ч. Тоя брсук дали си мисли ,че ще му се размине ако стане някоя беля. Мам..ти д...Само за 9 месеца видими промени, браво!
26
0
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 4 седмици
Видиш ли , че някой се задава с автомат - залягаш и това еКакво друго да направим
25
0
 
9
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
По малко сьбирания кьдето има много хора и това е
24
0
 
17
 
! Отговори
Абе преди 4 седмици
Всичко е пунт и пластика! Много шум и прах, а на края нищо! Ще постоят полицайчетата ден два, после си тръгват по задачите и арабеските отново тръгват из Овча купел. Резултат? Абсолютно никакъв!
23
1
 
10
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Пука му на денков дали ще има атентат - той ще отиде в австрия да си живее с направените париГабриел можеше да ги откаже поне
22
0
 
18
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Проблема е , че европа която ги канеше сега не ги искаИ си остават вечно наши заедно с украинските туристи с мощните джипове
21
0
 
16
 
! Отговори
Изобличител преди 4 седмици
Не се иска да си кой знае какъв капацитет, за да се сетиш, че атентат у нас на място където има много хора, е само въпрос на време. Отсега трябва да знаем кой ще носи отговорност за труповете и ранените... А това са онези, които не ги депортират и които се съгласиха да ги приемаме с хиляди.
20
2
 
8
 
! Отговори
Мощ преди 4 седмици
Ето защо трябва да ни управляват партии като ВМРО, но като сме *** и избираме ППДБ, ГЕРБ, БСП и т.н. и си траем за ДПС, то явно ще трябва да си плащаме кърваво. И някой от сега слагащите минуси, няма да могат да го правят вече по обективни причини.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако не връщате отсега и не затегнете яко нещата до няколко месеца ще сте безсилни. Виждате го всички. В най-полицейската държава в Европа, МВР ще стане просто свидетел. Да не дава Господ да се стига до някакви граждански милиции както едно време и както и други държави, единствената алтернатива. Не е шега, тия там не се шегуват:). Има и свестни, ама голяма част не са от добро тук. На дрнкофффф експериментите, само дето ние не сме богата и продуктивна Европа,.а бедна соц клоака на ДС
18
0
 
11
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Слушах интервю преди време - един се оплакваше , че са дискриминирани в бьлгарияГовореше за настаняването едните били в хотели а тях настанили в лагери , нещо и за разлика в заплащането на помощите имашеИначе им сьчуствам за тях да те врнат от австрия тук е като нас да ни бутнат насилственно в сомалия