Общо седем души са задържани след акцията на ДАНС

Петя Банкова е прекарала в ареста 24 часа
4 апр 2024 08:03, Нели Христова
28
Общо седем души са задържани след акцията на ДАНС
Снимка: БГНЕС

Директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова и нейният заместник Людмил Маринов са задържани за 24 часа, предаде БГНЕС. Общо задържаните след днешната акция на ДАНС са седем души.

ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията проведоха акция в Агенция „Митници“ .

Централното управление на Митниците в столицата бе "окупирано" от полиция и жандармерия. Служители на Комисията за противодействие на корупцията и ДАНС влязоха във висшите офиси на агенцията, докато надолу по етажите никой не бе запознат какво се случва. Акцията е на ДАНС и се извършва по неотложност, съобщи адвокат Аделина Натина.

Адвокатката на началничката на агенцията Петя Банкова излезе заедно с нея при извеждането ѝ от сградата на Митниците.

"В момента това е първата акция на Комисията за противодействие на корупцията. Извършва се в условията на неотложност. Акцията е на ДАНС", заяви адв. Аделина Натина. Тя подчерта, че Банкова е бивша служителка на ДАНС, която още тогава е имала "лоши служебни взаимоотношения с бившия директор Пламен Тончев".

От кабинета на Банкова са иззети документи и бележки относно контрабандни канали.

Според информация в медиите операцията е свързана с разследване за Николай Николов-Паскал и неговите връзки, чрез които е осъществявана контрабанда. Банкова отрече да го познава. „Не познавам Паскал, не знам дори кой е. Искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата ни държава”, твърди тя.

Разследващи имаше на още няколко адреса в София, включително хотел в квартал "Лозенец". „Проверката беше насочена към гост на хотела, който беше настанен във вторник. Органите на реда разговаряха само с него, без да притесняват други гости на хотела. Автомобилът на въпросното лице беше обискиран на паркинга. Гостът е български гражданин от мъжки пол”, заяви управителят на хотела в София Калоян Николов.

Претърсвания имаше и на адреси в Хасково и Свиленград, съобщи Нова тв. По неофициална информация най-малко пет адреса са били обект на проверка от ДАНС и Антикорупционната комисия на територията на Хасково.

На територията на Свиленград е имало обиски на три локации. Всички те са свързани по някакъв начин с бивши служители на Агенция "Митници". През целия ден на два от адресите останаха екипи на Жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от За да се разбираме
От кои навици трябва да се отървете, според зодията си?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Манолски преди 3 седмици
Киро искаше да окупира ДАНС и службите, за да има чадър над калинките си, само че мафията ГЕРБ-ДПС го сготвиха. Проблемът му е, че е *** ***, дребен шарлатанин, слуга и кълве, та изпорти историческия шанс, даден му от народа
14
0
 
4
 
! Отговори
Борисов преди 3 седмици
Откъде на къде митниците ще задържат наркотици и пр.на наши хора,сега в ареста.
13
0
 
4
 
! Отговори
Съдия преди 3 седмици
Мине не мине време и безполезните толупи в ДАНС изсе-рот някоя голяма подобна, латиноамериканска акция! В стил арест са ' главата на мафията' но иначе нямали никакви доказателства дори за един служител,че е лош.За да създадат впечатление,че въобще нещо върши полуграмотната им сганс за чийто изцепки резонно впоследсъвие арестуваните ще осъдят държавата ,но не гащниците от ДАНС ще платят обезщетения,а ще дойдат от данъците на целокупният народ от които идват и заплатите на работещите хора.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Толкова години ДАНС си клати краката, сега атрстуваха работещи против мафията. Държавата ври от престъпност на високо ниво
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От 2008 година ГЕРБ много държавни структури са подчинени на ГЕРБ - съд, прокуратура, ДАНС, МВР КПКОНПИ и т н. С други думи тези, които трябва да се борят срещу модела ГЕРБ са подчинени на ГЕРБ.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Контрабандата се контролира от ГЕРБ и който пречи на контрабандата ГЕРБ го арестува използвайки някоя от бухалките си ДАНС или МВР.
9
0
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 седмици
Ротация)!
8
1
 
9
 
! Отговори
Хейт преди 3 седмици
Явно са пречели на схемите на ГЕРБ и ДПС. Същото като с Иванчева: пречеше на краденето и застрояването, затова и спретнаха фалшиво обвинение. Така олигарсите си разчистват сметките.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро подскача в НС ,нужноте да задържат и Василев ,той отговаря за. Митниците ,така че явно има някаква далавера щом ДАНС ги е арестувала тия
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наказателна акция. Дано на тая лелка и стиска да пропее. Тогава ще стане много интересно. Друг няма да го публикува защото всичките медии са на мафията но дано Сашо Диков има смелостта да го пусне. Чакаме.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо арестуват такива дето разкриват контрабандата?
4
1
 
9
 
! Отговори
Алов преди 3 седмици
Бойко почва да _чисти старите врагове от ПП-ДБ
3
2
 
15
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 седмици
Отново в действие е вкаран изпитания метод по отклоняване на общественото внимание от далеч по-актуалните теми на деня.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От всичко до сега разбрах че този пасквил е контрабандист от над двадесет години,но калинката която е на поста от 44 дни,е виновна за това.
1
0
 
15
 
! Отговори
Предизборно риалити преди 3 седмици
Ей сега, до изборите, ще преборят цялата корупция.