Нови разкрития за смъртта на Алексей Навални

Ръцете и краката му са били вързани преди да почине
11 апр 2024 17:30, Инна Ангелова
79
Нови разкрития за смъртта на Алексей Навални
Снимка: БГНЕС

Нови разкрития се появяват за смъртта на Алкесей Навални. Той е бил „здраво вързан за ръцете и краката четири часа преди да бъде обявен за мъртъв“, пише Daily Mail.


Руската правозащитна организация gulagu.net твърди, че съдебномедицинският експерт, който е направил аутопсията на 47-годишния опозиционен лидер, е бил подложен на натиск от тайните служби да скрие причината за смъртта му.

първоначалната версия за смъртта на Навални беше, че е починал от откъснал се кръвен съсирек“ в арктическия затвор, където е бил заради политическата си дейност.

Според нов доклад на руската организация, съдебномедицинският експерт е бил под натиск да скрие откриването на кръвни съсиреци в мускулите на прасеца и ръцете на опозиционера. "Крайниците на Навални са били здраво вързани, така че кръвта да застоява и в нея да се образуват кръвни съсиреци, които след това запушват белодробната артерия и кръвоносните съдове на мозъка", се казва в изявление на организацията, ръководена от Владимир Осечкин.

Руските власти удължиха срока за предварителното разследване на смъртта на Алексей Навални, съобщи директорът на неговата Фондация за борба с корупцията Иван Жданов

Алексей Навални почина внезапно на 16 февруари в  отдалечена арктическа наказателна колония. Там той трябваше да излежи 19-годишна присъда след като беше обвинен в екстремизъм.

Той се появи на видео малко преди смъртта си и изглеждаше здрав.

Руските власти първоначално обявиха, че Навални се е „почувствал зле“ и е припаднал след разходка в двора на затвора, но до момента не е разкрита конкретната причина за смъртта. На майката на Навални, Людмила Ивановна, беше показано медицинско свидетелство, че синът й е починал от „естествена смърт“.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: Русиязатворнавални
Още от За да се разбираме
10-те личностни качества, които да търсите в един партньор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
До 57 преди 2 седмици
Да, защото са генетично увредени садисти!
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От ваксината е.Дори да предположим,че е бил вързан,което едва ли е така, при нормален човек не става тромбоза.Все пак в опита да измислят в статията друго нещо си потвътждават тромбозата.Много по-млади от този и даже спортисти в последните 2-3 години си заминаха от същата диагноза и после се оказваше,че са ваксинирани с онзи експериментален бъркоч срещу ковид.
56
2
 
5
 
! Отговори
Копейкин преди 2 седмици
Абе хора, какво толкова е станало? От Ленин през Сталин до Путин от руснаци да са избити най - много 70 000 000 руснаци. Даже няма и толкоз. А в САЩ защо бият черните, а???
55
1
 
11
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 седмици
руснаците са много изобретателни в изтезанията...
54
7
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 2 седмици
Почти съм сигурен , че Христо Грозев е направил тези " разкрития ".
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, измислиха как да продължат делото му. Иначе ще трябва да връщат едни пари. Добре, че беше gulagu.net, че да ни светне, и да развенчае митовете и легендите за непристъпните руски затвори на "режима" и която твърди, че не се финансира от чужбина, обаче какчвала всеки ден записи от камери за видеонаблюдение и видеорекордери от центрове и колонии за задържане под стража. Да се чудиш как го прави, просто! Киноизкуството се развива навсякъде по света!
52
10
 
2
 
! Отговори
малкия преди 2 седмици
До Гнусно...аз си мисля че тия дето го създадоха, го жертваха за каузата ама нямаше ефекта...даже стана наобратно.......копейко ахахаха
51
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия ще унищожава "Вампири" и всякакви ракетни и артилерийски установки които обстрелват руски територии, ако бъдат разположени сред жилищните квартали в Харков. И това е само началото.
50
7
 
3
 
! Отговори
малкия преди 2 седмици
колко сте ми банални , тоя тип сайтове с 2-3ма платени комнтатори0админи, че и се пънете....ахахаха
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фактът че караката и ръцете на са му отрязани а само бил вързан за ръцете и краката, е доказателство е е можел да копае подземен тунел и тичайки да избяга през беринговия
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с изборите? Избраха ли вече президент на Украйна?
47
17
 
16
 
! Отговори
Гнусно преди 2 седмици
На всички е ясно , че това е убийство, и се знае, кой е убиецът! Прави впечатление гнусната перверзия, с която Копейките коментират! Тия хора отдавна са скъсали нишката с нормалността, като смятат , че всяка лъжа и престъпление, в името на Бункерният Карлик, автоматично се освобождава от отговорност! А дано, ама надали!
46
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с Буча, две години минаха? Тогава Жозето и Урсула и всички се изредиха да се снимат пред чували с трупове, постоянно ги въртяха в медиите, а оттогава вече нищо за Буча! И холанци и французи правиха разследвания, повече от година - нищо! От какво бяха умряли тези хора чиито тела показаха на пътя, по продължение на целия път и никой не ги снимал, всеки има смартфон, а нито една снимка в мрежата, от какво оръжие, при какви обстоятелства, по кое време, на какво място? Каква е тяхната самоличност? Кой ги е застрелял? Защо бяха с бели ленти? Нищо! Пълно мълчание!
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 39 Половината американци не вярват, че човек е стъпвал на луната, за това може да са прави копейките :))
44
3
 
3
 
! Отговори
малкия преди 2 седмици
До Очевидное що да прави токова опити...като може от 1-вия бре, че и мъченик да го прави, а дали не успя да го упази
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Новичока е като бонбонки ТикТак в сравнение с пфайзер
42
7
 
16
 
! Отговори
стига бе преди 2 седмици
Тия хвърляха боб или гледаха на лилаво кълбо, че напраавиха новите разкрия.
41
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
40
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Жалък предател, даа партиотите през погледа на БГ копейката изглеждат предатели, нищо ново. Още Раковски ги е разкрил на времето, че копейката е враг на БГ.
39
13
 
15
 
! Отговори
Жалък предател преди 2 седмици
Така позорно умират всички презрени слуги на чужди сили. Да е мислил, преди да легне по гръб и да си отвори краката за Сорос и компания.