» —ирски потвърди: –уси€ иска „асов яр до 9 май

ѕоложението на източни€ фронт се утежн€ва
15 апр 2024 07:39, јлександър ѕопов
36
» —ирски потвърди: –уси€ иска „асов яр до 9 май
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

–уската арми€ си е поставила за цел да превземе град „асов яр до 9 май, предаде –ойтерс, като се позова на из€вление от вчера на главнокомандващи€ украинските въоръжени сили - генерал-полковник ќлександър —ирски. јгенци€та допълва, че така висши€т украински военен началник е отдал първостепенна важност на сражени€та в източната част на ”крайна, където ћосква засилва нападени€та си.

–ойтерс отбел€зва, че евентуално превземане на населеното м€сто на запад от опустошени€ град Ѕахмут за ƒен€ на победата на ———– във ¬тората световна война би бил от стратегическо значение за духа на руската арми€, още повече като се има предвид забав€нето на военната помощ за  иев от «апада.

—поред —ирски, който в кра€ на миналата седмица предупреди, че положението на източни€ фронт се утежн€ва, –уси€ концентрира усили€та си западно от окупирани€ Ѕахмут в опит да превземе „асов яр, преди да продължи настъплението си към град  раматорск.

„асов яр се намира на десетина километра от Ѕахмут в ƒонецка област, уточн€ва –ойтерс. ѕодразделени€та на  иев засега отблъскват руски€ щурм в близост до града, като са били снабдени с нови боеприпаси, дронове и електронни бойни средства, за€ви —ирски в из€вление в приложението "“елеграм".

"«аплахата все пак си остава съществена, като се има предвид фактът, че висшето руско командване е поставило на военнослужещите си 9 май като краен срок за превземането на „асов яр", каза —ирски, без да дава повече подробности.

–ойтерс посочва, че в последните седмици –уси€ е осъществила три масирани въздушни атаки по украински електроцентрали и подстанции. ѕрезидентът на ”крайна ¬олодимир «еленски за€ви снощи в традиционното си видеообръщение към наци€та, че "ситуаци€та на фронта по време на такава ожесточена война винаги е тежка".

"ѕрез тези дни обаче - най-вече на ƒонецки€ фронт - положението става още по-тежко", за€ви държавни€т глава. ”краински€т лидер предупреди, че  ремъл може да подготв€ мащабно настъпление за кра€ на пролетта или за л€тото на тази година, посочва –ойтерс.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


36
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
13
1
 
14
 
! ќтговори
ƒа преди 2 месеца
¬ицове на обречени нацисти.
12
4
 
20
 
! ќтговори
 ос преди 2 месеца
ƒо “ака е .. јве зюмбюл к0з€шки, наште от кога тропат на 6 май по жълтите павета с две баничарки..тази година ще фърчат на чертежи от ‘и 16
11
2
 
15
 
! ќтговори
ћнение преди 2 месеца
ј руснаците какво казват? ƒо 9 май ли ще превземат „асов яр?
10
3
 
24
 
! ќтговори
—јўисан вие на луна преди 2 месеца
–ойтерс, звездите, кораба майка....и —ирски потвърди. ѕростоти€та н€ма почивен ден.
9
30
 
6
 
! ќтговори
“ака е .. преди 2 месеца
—едемдесет и пет години тропат ботуши и дрънкат железа на „ервени€ площад ,да надъхват руснаците за война и ето го резултата. ак не им омръзна ?—ега ѕутин прави същото като ’итлер. јгресора винаги губи.
8
4
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
≈й за укрите н≈ма тайни всичко зна€т.
7
6
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒано до 1 май
6
1
 
8
 
! ќтговори
Ze nigmar преди 2 месеца
40 мига от пролетта:)))
5
6
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
«ел€та си е подготвил отровата в бункера !
4
4
 
19
 
! ќтговори
—тефан преди 2 месеца
—ирски е учил зана€та в –уси€. —игурно знае.
3
3
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќ€ма друго м€сто на света като светите земи. ¬инаги са били от основен интерес на великите сили. ≈врейски лобита има и в —јў и в –уси€ и то много силни.  онфликт там както се вид€ е от основно значение за —јў. ∆алко за ”крайна, н€кой н€какси премести фокуса там. ћоже и дори вече неофициално да са договорили нещо за не€.
2
7
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 акво стана с контранаступа?  ъде е перемогата??
1
7
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
то и минали€ 9ти май щеше да напада с пълна сила укроленд ама се оказа поредната гуведарска лъжа като ковид, лгбт, днесбг и т.н