Кафето в Гърция няма да поскъпва тази година

Припомниха, че чадърите и шезлонгите срещу заплащане са за едно кафе
21 май 2024 18:45, Елка Василева
10
Кафето в Гърция няма да поскъпва тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Цените на кафето в Гърция това лято остават непроменени, стана известно след среща днес на търговци и министъра на финансите, предаде кореспондентът на БНР.

Цената на кафето за клиентите няма да се покачва тази година. Това заявиха днес търговците на кафе, които се срещнаха с министъра на финансите Хадзидакис. Данъците върху кафето остават на 13% до края на годината, реши правителството, вместо да върне 24% от юни месец.

Търговците на кафе настояха дори да отпадне данъкът върху този продукт поради покачване на цената на международните пазари. Компромисното решение е запазване на ниския данък до края на годината, категорични са от финансовото министерство.

Търговците на кафе в Гърция изказаха опасение и от реакцията на туристите при рязко покачване на  цената на кафе. От туристическия сектор припомниха, че чадърите и шезлонгите срещу заплащане са за едно кафе, което трябва да запази цените си от миналата година, за да няма отлив от клиенти.

Собствениците на заведения коментираха пред медиите, че запазват цената на кафето до края на годината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Супер, лятото ще е хубаво и приятно там. Миналия месец бяхме там и не само на кафето не са пипнали цените, а и на всичко останало, единствено зехтина е нагоре. При нас всичко е спекула.
8
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Супер ,там сме значи ! Какво да диря при нашите мутри ? Взимат ти левче за *** да ползваш тоалетната на заведението след като си изпил 10 бири. Това го няма никъде !
7
0
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъКанъ711213 преди 2 месеца
Невероятно! Точно се бях притеснил до ужас,че ще поскъпне кафето на етиопците гърци.Браво.О да се научат да правят мусака,ще вече не знам колко стотин човека ми разправят,ще ги влачи запек поне две седмици след тая гадост с три кила брашно ,ще да спестят материал. Смешни африканци сиртакликски !
6
1
 
2
 
! Отговори
Значи и тази преди 2 месеца
Година кафето ще е по-евтино в Гърция, отколкото в България, както и всичко друго. Като изключим само горивата, което е странно.... На по-скъпи горива, по-евтина храна...
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А райбер с кафето предлагат ли? Или Таи закуска?
4
1
 
6
 
! Отговори
Кръгъл иди OT преди 2 месеца
Aaa, нема нищо, аз сметам да ида при мутрите на фекалната яма да ми одерат кожата както требе.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ганец цената е мистична като теб. Когато се научиш да търгуваш ще разбереш колко си неадекватен с такъв въпрос. Цената за доставки на едро в пристанища е една. За теб от там до тук в склада е друга. После още няколко ганеца като теб от веригата до селския магазин. И цената ти е като на курорт. Едни печелят от продадено количество и имат евтино навсякъде. Други ганчовци препродават десет пъти искат да печелят от цени, спекулират и нямат ни пазар ни печалба ни нищо.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гърците знаят как да търгуват още от преди новата ера. Тук ганеца обаче решил да печели от надути цени спекула измами и кражби.
1
0
 
3
 
! Отговори
Аи преди 2 месеца
Според наличната информация пазарът на кафе в Гърция се очаква да регистрира слаб растеж или даже лек спад в периода 2024-2028 година. Очаква се обемът на пазара да достигне около 0.9 милиарда долара до 2028 година. Хармонизираният индекс на потребителските цени на кафе в Гърция е бил 139.45 точки през март 2024 година, според EUROSTAT. Прогнозите са смесени и зависят от много фактори, като например световната продукция на кафе, потреблението, излишъците на пазара, както и икономически условия. Така че, не можем да гарантираме стабилност в цените за предстоящото лято, но изглежда има потенциал