Трикове за лесно почистване на фурната

За блясък в кухнята
23 май 2024 17:23, Михаела Лазарова
6
Трикове за лесно почистване на фурната
Снимка: Istock

Фурната е един от домакинските електроуреди, които трябва да почиствате редовно, иначе рискувате замърсяванията да станат толкова упорити, че ще ви е много трудно да ги отстраните.

В следващите редове ще ви споделим как да оптимизирате този процес. И така:

Първо омекотете мръсотията от фурната за по-лесно почистване

Не работете повече, отколкото трябва. Използвайте силата на парата за по-лесно почистване. Кейти Бери, експерт по почистване, споделя следния трик: „Омекотете мръсните натрупвания във фурната си, преди да започнете да почиствате, като поставите тава за печене, пълна с вода върху средната решетка. Включете фурната на 230 градуса за половин час, след което я оставете да изстине. Това може драматично да разхлаби мръсотията, така че да е по-лесно за почистване.“ Дженифър Родригес, главен директор по хигиената в голяма компания, добавя лимони към водата и използва този бърз и лесен метод за почистване на фурна с пара.

Нарежете лимон на четвъртинки и го поставете в подходящ за фурна съд. Изсипете вода върху парчетата лимон в съда и го пъхнете във фурната. След като таймерът изключи нагряването, потопете гъба във водата с лимон (внимателно) и избършете решетките и вратата на фурната. Внимавайте, може да е горещо, така че първо оставете фурната да изстине отвътре.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Звезди
Добри гени: Синът на Кевин Костнър е звезда в новия му филм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Т преди 3 седмици
Пиролиза, но трябва да е модерна, а не от баба ви.
2
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Има препарати, които вършат отлична работа за 2 минути. Сол, лимон, домашна паста, глупости. Ще търкам с четка за зъби цяла фурна. Не сте У ред...
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отдавна има фурни с керамично покритие с каталитични функции. Кой търка фурни в днешно време, освен неосведомените.