12 пътници пострадаха след турбуленци€ по време на полет от  атар за »рланди€

—амолетът е кацнал безаварийно и по график
26 май 2024 19:22,  расимир јнгелов
12
12 пътници пострадаха след турбуленци€ по време на полет от  атар за »рланди€
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ƒванадет пътници в самолет на " атар ≈ъруейз" пострадаха след силна турбуленци€ по време на полет от столицата на  атар ƒоха за ƒъблин, »рланди€, предаде –ойтерс, като се позова на из€вление от летището в ирландската столица.  ацането е било безаварийно и по график, допълни агенци€та.

—амолетът "Ѕоинг 787 ƒриймлайнър" с полет  ю јр 017 на  атарските авиолинии се е приземил малко преди 1 ч. след полунощ ирландско време (3:00 ч. тази сутрин бълг. вр.), уточниха от летищната управа.

"≈кипи на спешна помощ чакаха самолета на пистата при кацането, като имаше и хора от летищната полици€ и протипожарната служба, тъй като получихме сигнал за травми на шестима от пътниците и на шестима от екипажа вследствие на силна турбуленци€ в турското въздушно пространство", се казва в из€влението на летището на ƒъблин.

ѕреди пет дни самолет на "—ингапур ≈ърлайнс", пътуващ от Ћондон за —ингапур, бе принуден да кацне аварийно в столицата на “айланд - Ѕанкок, заради силна турбуленци€, като 73-годишен британец почина, а двадесет души б€ха приети с травми в спешно отделение.

—поред изследване от 2021 г. на Ќационални€ съвет на —јў по безопасност на транспорта турбуленци€та е най-често срещаната причина за самолетни инциденти, отбел€зва –ойтерс. ƒокладът сочи, че между 2009 и 2017 г. турбуленци€ е причинила над една трета от проблемите по време на полети, като при повечето от т€х е има поне един или двама души на борда с травми, но не и щети по машините, отбел€зва Ѕ“ј.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


12
ќще по темата: полеттурбуленци€
ќще от «а да се разбираме
Ўестте женски поведени€, които отблъскват всеки мъж
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
11
0
 
0
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 3 седмици
√лобалното затопл€не на климата води и до повече и по-интензивна турболенци€.
10
0
 
4
 
! ќтговори
61 преди 3 седмици
"слабоумно водени полети с булгарише пилоти." ... Ѕългарските пилоти са едни от най-добрите в света. Ќачина по който захождат и кацат меко в бурно време е несравним.
9
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
≈ добре де, каква е та€ турболенци€.  ой € прави.
8
0
 
4
 
! ќтговори
јлекс преди 3 седмици
—лед случката на сингапурски€ самолет,да пътуваш без колан е доста глупаво изпълнение.—тюардесите н€ма как да са с колани,но пострадалите пътници сами са си виновни.
7
2
 
9
 
! ќтговори
’≈’≈ 2 преди 3 седмици
Ѕоинг имат страхотни проблеми последните години - не се качвайте на новите им самолети осбоено на ћј — сери€та ....
6
2
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕак боинг. јко б€х боинг, щеше да ме е срам.
5
0
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ползвайте коланите, те не са за украса!!!
4
0
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
«акопчавайте коланите и не се правете на мъже. јз лично откопчавам колана само ако ми се наложи да ида до тоалетната. ¬ останалото време съм притегнат. ѕреди време една тинейджърка беше до мен в самолета и не можеше да си намери м€сто, приказваше с при€телка през един ред на висок глас, беше се разпищолила на седалката до мен. ¬незапна турболенци€, тупна на пътеката и си удари главата в съседната седалка. —лед това се мирна и се закопча.
3
2
 
9
 
! ќтговори
бг смешки 2 преди 3 седмици
българина гол€м всезнайко - не знае какво е станало точно но веднага дава оценки и присъди ! страхоти€ ....
2
13
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
 атар ≈руейс пилоти са местни!!!ѕреди много години лет€х редовно с т€х и с ≈мирейтс но тогава командири б€ха ¬»Ќј√» англичани от Ѕритиш или австралийци. ¬ мига който установих че капитан на полет беше жълтур а втори пилот катарец и ƒќ там с тези авиокомпании.Ќе е виновно времето а начина на водене на полета. ѕроблеми има и с лоукостите в ≈вропа. » тук ще стават салатлъци защото оилотите са Ќ≈ јƒЏ–Ќ» !!¬ече имах н€колко изключително слабоумно водени полети с булгарише пилоти.
1
8
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ј какво е "ƒванадет" ? » защо Ѕоинг не се бори за намал€ване вли€нието на турбуленци€та върху самолета ? —амо Ѕоинг изглежда страдат от та€ болест критично.