Джефри Сакс: САЩ стоят зад взривяването на "Северен поток"

Властите го обещавали, ако Русия нападне Украйна
29 май 2024 07:31, Александър Попов
74
Джефри Сакс: САЩ стоят зад взривяването на "Северен поток"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ стоят зад взривяването на газопроводите "Северен поток“ и "Северен поток-2“,  заяви американският политолог и икономист професор Джефри Сакс в интервю за журналиста Тъкър Карлсън, предаде ТАСС.

"И така, САЩ взривиха "Северен поток“, както обещаха, вероятно десетки пъти. Но най-скорошният от тези случаи беше изявлението на президента на САЩ Джо Байдън, което той направи, мисля, на 7 февруари 2022 г. Може и малко да бъркам с данните, но в изявление за пресата той каза, че ако руснаците нахлуят в Украйна, със "Северен поток“ ще е свършено. И репортерът, който му зададе този въпрос, мисля, че от Германия, каза: „Г-н президент, как може да кажете това? Как можете да го направите?“. А той го поглежда и каза много сериозно: "Повярвайте ми, ние си имаме своите методи“, каза Сакс.

На 27 септември 2022 г. Nord Stream AG съобщи за "безпрецедентни разрушения“, случили се предния ден, "по три нишки на морските газопроводи „Северен поток“ и „Северен поток 2“, припомня ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Жиката преди 1 месец
Въпрос на време е да думнат Брюксел.Сащ няма да си помръднат пръста за ЕС.
61
0
 
2
 
! Отговори
Ало 58 преди 1 месец
Представи си,че НАТО е принуден да напусне Източна Европа.Какво ще правим ,? според теб.
60
1
 
15
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
До Анонимен 64.Англоксонците след ядрената война коята идва няма вече да са добре ,защото ще станат храна на рибите цуахаха
59
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е това е политиката, един поръчва, друг го прави, истината е винаги по средата, рашките не са го знаели, амии. Англосаксите винаги ще са добре, да му мислят другите.:))
58
14
 
5
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Мистър Сакс не трябва да говори такива неща. Професионално действащите западни служби още не са установили кой, аджеба взриви пустите му патоци. Освен към САЩ и Полша, има сериозни следи към РСМ, Зимбабве, Мианмар и Коста Рика. Без да е установена най-категорично истината, с тези изказвани м-р Сакс си проси съдебни дела до дупка. Също като м-р Тръмп.
57
1
 
26
 
! Отговори
емо преди 1 месец
това отдавна е ясно на всеки трезвомислещ, но се водят някакви разследвания за заблуда, които не са достигнали до някакъв резултат и няма да достигнат. на терористичната държава сащ трябва да се наложат санкции, включително и да заплати щетите.
56
2
 
26
 
! Отговори
Натянеху преди 1 месец
Украйна , слуги на запада
55
1
 
23
 
! Отговори
Кубрик преди 1 месец
На ФАЩ може всичко, подпалвачите на всички революциите по света,сега обер лейтенант урсул фон дер шолц,казал че всички европейци трябва да дават пари за отбраната, демек на нацюги, бандерофашаги.стягайте колани, още.
54
1
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 54 "... защото най-малкото НАТО ще ги надъха" - точно затова да ти такова и НАТО и робската ти психика. Заради про'с'таци като ТЕБ сме на това дередже.
53
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От вчера питам АНТИнатовски настроените ни съграждани какво правим, ако излезем от НАТО и ни нападне някой от съседите, което е почти сигурно, защото най-малкото НАТО ще ги надъха. Отговор няма. Само някакви увъртания. Хайде де скъпи съграждани. Дайте едно разумно предложение. САМО едно искам. Русия и Китай не са такова, защото Русия не може да се оправи с Украйна вече 2 години, а Китай се страхува да нападне Тайван. И двете са до границите им. Как ще помагат на България тогава? Никак...
52
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Анонимен 56 "Турция е член на НАТО , но нахлува и превзема 2/3 от България . ..." Това е сценарии, който граничи с невъзможното. Аз ти пиша за сценарии, който е на поне 90% сигурен. Излезем ли от НАТО, не само Турция, а ВСИЧКИ наши съседи ще наточат но_жа. Смисълът от НАТО е именно това, да направи тези сценарии почти невъзможни. Иначе утре може да дойдат марсианците и да ни превземат. Тогава нито САЩ, нито Турция могат да ни спасят. Кажи ми за по-възможния какво правим. Не знаеш...
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 56 Турция е член на НАТО , но нахлува и превзема 2/3 от България . НАТО и по принцип Запада започва с едни молби, декларации, ООН строго осъжда.... , но Турция си взема територията, а НАТО мълчи и трае. Какъв е смисъла от НАТО? Те не ги спряха да купят руско оръжие, а ще ги спрат да нахлуят у Нас...
50
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"А и Македония мисля още не са член." - Ето такива ин_дивиди, които си нямат представа дори дали Македония е член на НАТО или не искат да излизаме от НАТО. Тези същите сигурно не могат да изброят 20 европейски държави, но иначе големи стратези, големи политици, голяма работа. Младите да четат! Не се връзвайте на разни неособено грамотни хора с почти нулеви познания за света! Прос_то са много и затова в България референдум за НАТО няма как да се направи, защото след него изчезва България!
49
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"56, имаш още жълто около устата или си прекалил с филмите за Рамбо. Няма да стигнат 500 символа да ти се обяснят някои неща." - Ми не... на 38 години съм. Дори и 100 символа са ти много, защото про_сто няма какво да напишеш. Писал ли си някога нещо с повече от 100 символа? Ти не зна_еш еле_ментарни неща, щял да ми обяснява. хахаха Македония не била член хахаха Средно образование имаш ли или и то е висока летва за теб? Предполагам си с основно едвам едвам завършено. Хайде следващия...
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
56, имаш още жълто около устата или си прекалил с филмите за Рамбо. Няма да стигнат 500 символа да ти се обяснят някои неща. Но да разчиташ на НАТО е умряла работа. А и Македония мисля още не са член.
47
1
 
13
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
Шок и ужас.Просто в тази дивашка държава винаги всичко може да се случи.До 1990 гд. Двете държави бяха едно общо в рамките на СССР.В Украйна официално се говори на руски и не може да разбереш кой е руснак и кой украинец.И какъв болен мозък трябва има човек че да запали война и да се избиват помежду си !.
46
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Днес бг - ОК. И теб да попитам. Излизаме от НАТО и ни напада някой от съседите. Какво правим? Турция, Гърция и/или Румъния ще ни премажат за 1-2 дни, Македония е в НАТО т.е. ако ни нападнат ще имат подкрепата на зелия Запад, а Сърбия дори и да са слаби, малко от малко ще бъдат подкрепени от Русия и Китай. Значи викаш важното е да излезем от НАТО дори и това да означава КРАЙ на 3-тата българска държава, така ли? Ако обичаш обясни ми как ще се спасим при една такава ситуация. Благодаря!
45
12
 
4
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 месец
До Днес бг 48 Американско робство в България....Какви са тези думи от миналото ?
44
18
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Свършено ,не значи разрушено. Може да е спиране .Само Байдън знае какво е имал в предвид.Путин разруши СП с безумието са, да нападне братска държава , с която до вчера бяха една държава, без да пита шефа си в Белия дом.
43
27
 
5
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 месец
Джефри Съкс е копейка отдавна се знае. И той за една шепа копейки от край време повтаря руски опорки и се излага на стари години. А истината е, че Москва тогава взриви потоците за да оправдае спирането на газа с "мажоритарни обстоятелства" и за да не я съдят европейските страни както ние я осъдихме.