Разгневени майки: Учител опипва децата ни!

Позволявал си да подхвърля грозни фрази на младите момичета
20 апр 2015 13:52,
46
Разгневени майки: Учител опипва децата ни!
Снимка: Reuters, архив

Ученички от ОУ "Захари Стоянов" в пловдивския квартал "Коматево" разказват, че учителят им по физическо Здравко Караджов ги опипва в час. Друг учител пък удрял шамари и извивал ръце. Разгневени родители са се подписали под жалба, с която искат не само уволнението на палавия учител и неговия биещ колега, а и на директорката на училището, защото нехае за проблема.

Здравко Караджов си позволявал да подхвърля на момичетата неприлични фрази. "О, ти имаш вече ц...!", зарадвал се той на една шестокласничка.

Момичето твърди, че преди това преподавателят посегнал да пипне гърдите й. "Избутах го и му казах да се махне, а той се протегна към дупето ми", разказа тинейджърката.

"Това се случва отдавна в училището, но аз разбрах едва миналия ден, защото децата се срамуват", разказа бабата на пострадалата девойка - Велика Узунова.

Като подпитала познати деца какво става в час по физическо, другата внучка, която пък е третокласничка, обяснила: "И в нашия клас, бабо!". В паралелката с по-малките имало по-развито физически момиче, което учителят също задирял.

"Ако този човек действително се окаже педофил, няма място тук!", категорична е Велика пред в. "Стандарт". Тя не смее да каже на бащата на тинейджърката. Научи ли, ще скочи да се саморазправя и не искам да мисля до какво може да се стигне, тревожи се жената.

Друга ученичка разказва, че миналата година е била закачана от Здравко Караджов и че е виждало с очите си как преподавателят пуска ръце по краката на друга шестокласничка, под претекст че имало нужда да отпусне мускула с масаж.

Момичетата обясниха, че още през изминалата учебна година отишли и се оплакали на директорката Елена Щерева, а тя им обещала да провери и да разговаря с учителя.

"Опитваме се да избягваме Караджов по коридорите, но не можем да не влизаме в часа му, защото ще пише отсъствия, казват тинейджърките от 6 "а". В сигнала майките настояват да бъде освободена директорката Елена Щерева, защото не упражнява контрол. Искат уволнение и за учителя по физическо Здравко Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФизкултурникЕла да ти покажа дали ако ти потроша ръцете през ризата е насилие или без нея е леко шамаросване.
13
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярвате ли на ученичките? Те не учат, с много малки изключения, учителят се е оказал строг, изиква и са решили да го разкарат. И как, като обяват, че ги опипва. Разкарват учителя, идва нов и като знае кокво е ставало им пише по една четворка само и само мир да има. Удобно, нали???
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия деца бащи нямат ли? Че няма правосъдие е ясно, един як бой и в болница за 6 месеца ще им се отрази добре на педофилите.Ама то е така защото се учим от американските и европейски методи на преподаване.
11
25
 
16
 
! Отговори
от 10 преди 9 години
Не мога да разбера за какво ми цъкате минуси. Описвам ви как беше по време на комунизма. Учителя ни обарваше всички момичета и нямаше оплаквания. Понеже беше хитър комунягата, усещаше на кое момиче не му е приятно и избягваше да ги повтаря, но на другите на които им харесваше отделяше повече време в обарването. Трътлестите също ги пропускаше. А и никой не може да го обвини че учи момичетата как се заема стойка за спринт.
10
5
 
5
 
! Отговори
КРИСКО преди 9 години
По мое време даскала в Сливен в седмо Димов беше истински Ранди Савидж ''Мачо мен''. По уредите повдигаше много ''обективно'' шестокласничките. :))))))бухъха
9
26
 
13
 
! Отговори
Golqma Drama преди 9 години
ей голяма драма станало че обарвал ученичките, все едно не им е интересно на тях така ..
8
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днешните учители са лишени от въображение и не знаят как да се движат по ръба без да си създават проблеми. По време на комунизма нашия учител по физическо почти всеки час ни караше да бягаме спринт, като преди да стартираме спринта, трябваше да заемем спринтова позиция, след което обарваше всички момичета по задните части като ги "поправяше" как точно се заема спринтова стойка. И нямаше оплаквания. Дъртия *** беше хитър и знаеше кои да обарва повече и кои само веднъж.
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да извикат независим психолог, който да разговаря с децата. Може да е номер, но може и да е истина. Дори и едно дете да е опипвал- мястото му не е там.А на майките- как може да сте знаели и въпреки това да си пускате децата????Аз моята дъщеря не бих я пуснала при такъв учител, колкото искат неизвинени да ми пишат. Каква е тая овча психика- ами той ни дъщерите, ама ние ги пускаме щото иначе ще им пишат неизвинени. Дано в статията да има грешка, иначе просто недоумявам....
6
17
 
11
 
! Отговори
Физкултурник преди 9 години
Ми те по цял ден се чекнат пред мене, не сме от железо я! Поне през дрехите не може ли?
5
4
 
21
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
тези в затворите много ги обичат!
4
3
 
49
 
! Отговори
Трътка преди 9 години
Най-лесния начин да набедиш един учител, ако той има по-високи критерий и не играе по свирката на пуберчетата и незайнтересованите родители. Би трпбвало да има журналистическа проверка преди такава публикация. А дано, ама надали
3
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe тя и онази мома уж я беше опипвала полицайката ама сега я съдят за набеждаване....
2
3
 
46
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Проблем с опипването имаше и преди. Лошото е, че днес не си сигурен дали тези пикли не си измислят за да цакнат даскала...
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И нас ни шамариха едно време учителите, ама станахме хора. Виж за опипването, този Здравко да го гонят веднага.