Депозирам оставка, отсече Кастрева

Интересите в сферата на образованието са много, призна тя
1 фев 2016 12:03, Анисия Иванова
34
Депозирам оставка, отсече Кастрева
Снимка: Bulgaria On Air

Зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева съобщи, че заявката й за оставка ще бъде депозирана на министър-председателя. По думите й това е съвсем логичната развръзка при така създадения хаос в обществото "с тиражирането и внушаването на неистини за българското образование".

"Мисля, че най-коректното и най-достойното е човек да се оттегли от този момент и да остави възможност на следващия екип, който не е медийно обременен с негативи да започне на чисто и да продължи да работи в тази много отговорна задача за цялото общество", обясни Кастрева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според заместник-министъра на образованието много хора не са прочели и не знаят учебната програма. Тя подчерта, че няма и подмяна на термини.

"Естествено, че струната на българския национализъм е тема, която е обществено експлоатирана. Тя винаги може да предизвика много голяма активност и съответно недоволство. Учебниците по история не се пишат от МОН, а от специалисти, учени и учители. Съответно те се издават от конкретните издателства, а учебната програма е едно ръководство за учителя - какво трябва да знаят децата в края на съответния период", поясни Кастрева.

Интересите в сферата на образованието са много, подчерта заместник-просветният министър. По думите й в момента сме в период, в който се прави не само пребоядисване на системата с някаква частична реформа, а се прави ново структуриране. Излизане от статуквото винаги е тежък процес, добави тя.

Кастрева отбеляза, че се чувства огорчена и много би се замислила, ако й предложат да остане на поста.

"Нямам политическа обвързаност, може би това също някои ги притеснява, но за сметка на това имам кауза. В този живот съм се посветила да работя за доброто на децата", добави тя.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
27
 
! Отговори
невролог преди 8 години
Я-я-я-я1 Единствената нервна клетка на бившата хубавица най-после зацепи какво трябва да се прави. Ама КОЙ, КОЙ я назначи тая?
7
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мазницата Кастрева бе толкова вредна за образованието, че с една оставка не може да заличи поразиите.Но оставка трябва да хвърли и М.Дамянова, а не да натиска за прилагане на закона-запъртък, написан от лобисти и тарикати, от фондации, които са подобие на Догановите обръчи, но този път върху образованието.
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още ли държи на предложението си сред изучаваните автори да бъде и Робинзон Крузо :)
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божеее, каква наглост!!! Кастрева, остави и на другите които са в системата или са вече извън нея да те познават що за стока си! Ти предаде колегите си навремето, по време на стачката, стана *** на бившия министър Даниел Ввълчев, и ти ми говориш за чест, за кауза...? За каква кауза Кастрева, каузата на пълните джобчета ли? За това че бяхте и все още сте в картелни споразумения с директорите по училища ли? Нямаш ли срам, Кастрева???
4
2
 
38
 
! Отговори
БРАВО преди 8 години
Тази лисугерка въобще не трябваше да е зам.министър.Мазни се на по-висшестоящите,но ако я видите как се държи с подчинените.Само тя ли се е посветила на работа с деца?Боже каква жертва.Те всички се заклеват да работят в името на българските граждани и накрая излиза,че са работели за себе си.Игнатов се покри като стана скандала с фонд "Научни изследвания"-заглъхнаха нещата и отново е в студията да дава акъл.Всичката ни работа е такава.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
патриотите натискат Кунева да махне и тримаат зам-министри
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срочен или безсрочен депозит ,Кастрева?
1
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да не се върне отново в инспектората, че всичко ще си продължи по старому.