Виртуалната класна стая – удобна и модерна

Прави ученето лесно и забавно, смята преподавател
18 юли 2016 14:37, Анисия Иванова
0
Виртуалната класна стая – удобна и модерна
Архив: Булфото

Виртуалната класна стая по нищо не се различава от реалната класна стая, може би има предимства, защото създава много удобства. Тя предлага употребата на интернет във всеки един момент и много нови инструменти, които са интересни за учениците.

Това каза пред телевизия Bulgaria ON AIR Вероника Рачева, директор "Учебни дейности" в първата българска интерактивна уеб платформа "Познание".

"Интерактивното обучение дава много нова информация на учениците, изключително леснодостъпна. Да участват те в урока, да бъдат водещи, да действат", посочва тя.

Мария Петрова, учител по български език и литература, заяви, че наистина има все повече интерес към този алтернативен начин на учене.

"Искахме да предложим на децата една алтернатива, която да направи ученето за тях достъпно, лесно и забавно. Преди три години започнахме да работим по няколко направления - първо, виртуалната класна стая, и второ - методиката", обясни Петрова.

"Нашите ученици много ни зарадваха с това, че успяха успешно да положат своите матури", каза Рачева.

По думите й днешният ученик има нужда да знае защо учи това, защо прави това. "И аз се опитвам да обвързвам това, което учим с живота, да им показвам по какъв начин това ще им помогне", подчерта тя в ефир.

Разтоворът чейте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари