"Разкажи ми за Левски" – подарък за първолаците от ПФК Левски

Парите за книжките събрали феновете на търг
15 сеп 2016 14:30, Мария Захариева
45
"Разкажи ми за Левски" – подарък за първолаците от ПФК Левски
Снимка: Levski.bg

С първия училищен звънец днес всички първокласници в България получиха като подарък книжката "Разкажи ми за Левски", с което официално стартира кампанията "Левски в училище".

В партньорство с Министерството на образованието ПФК Левски подари произведението за деца в над 65 000 бройки. Творбата, посветена на Апостола на свободата Васил Левски, бе разпространена в училищата из страната и достигна до всеки ученик, стъпващ за първи път в дома на образованието. Така на 15-ти септември децата в първи клас освен учебниците, отнесоха у дома и книжка за живота и делото на великия българин.

"Разкажи ми за Левски" е дело на авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов, които даряват творбата си безвъзмездно за разпространение в училищата. Парите за отпечатването на големия тираж за всички първокласници пък бяха набрани от привържениците на клуба след благотворителен търг, проведен през февруари.

Според думите на авторите книгата не е исторически дневник. Водещото в нея е любовта към Апостола на Свободата, която се предава и на децата. А това именно е и тяхната цел: да се възпита у най-малките чувство на гордост, че са българи.

Още спортни новини четете в Gol.bg


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Траян преди 2 години
Книжката е прекрасна инициатива и никъде не се прави асоциация със които и да е футболен и фен клуб.
35
2
 
12
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Предлагам ръководството на Левски да организира среща на футболистите с верните левскари от ЗО Казичене, ЗО Кремиковци и ЦСЗ в партньорство с МП.
34
1
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Ами издайте и вие нещо. Примерно книжка за преврата на 09.09.1944г. Пак е история. Хубава, лошва товае. Ама няма да го направите никога, което е ясно най- малкото поради факта, че отборът ви вече не съществува. Има разни припознати трансформации и нови накива.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брех, сините друсалки похарчили парите на мама и тати за нещо различно от хероин, лепило или бира. Браво !
32
1
 
2
 
! Отговори
7едем преди 2 години
До До КЗЛ

7поко. Иде 7едмата поред. Другия ме7сец. Иде и 32-та. Поздрави от 100йчо и че7тит юбилей, 7едмачета.
31
0
 
7
 
! Отговори
селчо преди 2 години
От ЦСКА съм,но поздравления на хората от Левски за това
30
1
 
3
 
! Отговори
До КЗЛ преди 2 години
Хаха,ние ли сме малцинство бре смешник!А на Вас каде Ви е отборчето,къде са Ви феновете!Феновете Ви не знаят вече за кой да викат и кой им е отбора!Откак сте създадени сте си такива не осъзнати,смешни сте,по-добре си мълчете
29
5
 
2
 
! Отговори
ПФК #КОЙ преди 2 години
От къде на къде ПИТАМ АЗ, некякви си никаквици, собственост понастоящем на г-н #КОЙ, ще да ми се асоциират с името на най-великият българин?!!! Долу ръцете от Левски, несретници.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синът ми е първи клас и се зарадва искрено на книжката, както и аз.
27
1
 
13
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 2 години
Как може да се смесва паметта на АПОСТОЛА с някакви футболни пристрастия?Браво на хората,издали книжката,им и хвала и чест.Ние сме миг за Историята,когато тези деца пораснат,ще знаят кой е Той.Инак всичко останало е глупав и злобен лай.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези книжки вместо да ги дават на децата, да ги раздадат на вечно надрусените им фенове. Убеден съм, че първолаците знаят много по-добре кой е Васил Левски, отколкото друсалките от сектор "Б".
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АТАКИСТ

"Е хубаво де, ти като чорбар като не искаш да пишеш заедно с мен тази книжка за деца за Левски, аз ли съм виновен че си предубеден?"

Ти ли си я писал?
24
2
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 години
до 21
Е хубаво де, ти като чорбар като не искаш да пишеш заедно с мен тази книжка за деца за Левски, аз ли съм виновен че си предубеден?
Що не напишете вие чорбарите някоя книжка за Апостола? или по-лесно е да се плюят тия сините които са тръгнали едно добро дело да правят за нашите деца?!
23
7
 
3
 
! Отговори
КЗЛ преди 2 години
Откакто комплексираните милиционери от Кенефски 1914 разбраха, че са вече малцинство се чудят по къков начина да правят пропаганда на селското си оборче. Говедото си е говедо.
22
1
 
1
 
! Отговори
от 21 преди 2 години
"това е книжка за деца издадена от целият бъл;гарски отбор, а не това е книжка със спонсорството на ПФК Левски."

Имах в предвид:
това е книжка за деца издадена от целият български народ, а не това е книжка със спонсорството на ПФК Левски.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левски е бил апостол на цяла България, ако искаха инициаторите да няма противопоставяне на тях и да не се твърдеше, че книжката е да налага футболни пристрасти към ПФК Левски да бяха поканили и други хора от други отбори и да бяха написали това е книжка за деца издадена от целият бъл;гарски отбор, а не това е книжка със спонсорството на ПФК Левски. Аз ли съм виновен, че авторите и спосорите се хвалят, че това е книжка издадена само от тях. Реклама на клуба.
20
2
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 години
до 15 Май не можеш да преглътнеш факта, че българи левскари образоват нашите българчета? Задфавам ти прост въпрос:Какво ви пречеше на вас другите фенове на другите отбори в България да издадете такива книжки и да образовате безплатно БГ децата у нас? Нима не сте Българи?
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АТАКИСТ

"Впрочем като ви е толкова яд...наистина Ивайло Кючуков и Райчин Генов трябваше да нашишат в скоби сртещу имената си, че са Левскари. Това заслужавате, ганьовци!"

Ами по-добре да го бяха написали, защото тогава поне децата щяха да знаят, че авторите са футболно пристрастени. А не да се крият авторите все едно не са пристрастни.
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш феновете на Левски няма как да са, тъй ядрото от фенове на този отбор представляват 20 и кусур годишни, без работа, без образование, които ги издържат родителите им, давайки им пари за закуски, бира, кафе...и лепило. Та тези хора рядко имат повече от пет лева в джобовете си, а когато имат - парите отиват за двулитровки, които се консумират в парковете
17
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 години
до 15 Аз съм Убеден, че не могат да напишат тия хора че са привърженици на ФК Левски. Ако са го написали- аз ти дължа цялото си извинение. Панимаеш?
Вярвам в доброто и тук не става въпрос за Левски и ЦСКА, а за това какъв българин е бил Левски, а не колко е слаба СЦКА!