Ученическа радост: Удължиха ваканцията до 6 януари

МОН: Децата да се върнат в класните стаи в понеделник
Обновена: 4 яну 2017 11:27 | 4 яну 2017 11:27, Анисия Иванова
20
Ученическа радост: Удължиха ваканцията до 6 януари
Архив: Булфото

Коледната ваканция за учениците в цялата страна ще бъде удължена до 6 януари, включително, със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева.

Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата държава, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Учениците от всички училища трябва да се върнат в класните стаи на 9 януари 2017 г. (понеделник).

От началото на седмица грипната вълна лавинообразно превземаше страната и отделни области обявяваха грипна епидемия, а коледната ваканция на учениците в тях беше удължена.

В грипна ваканция вече са училищата в Стара Загора, Габрово, Пазарджик, Монтана, Перник, Бургас, Русе.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До номер 19Функционално грамотен е този, който може да участва в дейности, в които грамотността е условие за ефективно функциониране на неговата група и общност и която му дава възможност да ползва четенето, писането и смятането за своето усъвършенстване и за развитието на общността.. Това е определението на ЮНЕСКО. Накратко - способността да разбираш, да осмисляш и да можеш да използваш това, което си прочел и/или научил. Т.е. има такова животно. Другото е просто "грамотност".
13
3
 
0
 
! Отговори
Даскало преди 7 години
Даскалото е пълен буллшит, тия даскали що не се правиха на отворени като бяхме от 9 до 12 клас, а? Много знаеха като бяхме по-малки, но като големи им свивахме сърмите.... Ей сега пак да ме върнат в 12 клас макар, че преди 2 години завърших, ще е яко....
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До: номер 16Ми аз го казах - не знам какво не е ясно. Особено ако се прочетат постовете преди това. Вероятно не съм съобразила, че функционалната грамотност не е силата на нашата образователна система, за което се извинявам. Само да попитам - ако 500 малки деца прекарат в неотоплена сграда два учебни дни (сградата се затопля два-три дни след пускане на парното) и една трета се поразболеят (реален случай), това от глезотия ли е? И какво доказваме, ако от инат ги пратим на училище в този случай?
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Образованието, драги мои, започва вкъщи, но не приключва на ОСЕМ ГОДИНИ. Днешното поколение не е "лигаво и глезено". Това е хейтърска теза, която оправдава некадърността на много хора. Просто някога се мълчеше и търпеше. Сега не е така. И всички се оправдават с родителите - не си били свършили работата. Ми децата не са глупави - като се сблъскат с алогично мислене и поведение (основно от "стожери" и "ръководители" на обществото и образователната система), няма как да го "обясниш" вкъщи.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези от МОН са абсолютни *** - това министерство трябва да го разчистят и да започнат да го структурират от нулата. Преди 8 дена се направиха на интересни и не удължиха ваканцията. Вчера вечерта хукнах да си прибера децата от баба и дядо (вероятно не само аз). Днес, след като вече пристигнахме в София, се оказа, че МОН внезапно са получили просветление - и за грипа и за метеорологичната обстановка и са взели единственото разумно решение в тази ситуация. Дали трябва да им ръкопляскам?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Което си е правилно,правилно си е,браво
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, то разликата между това да ходят и да не ходят на училище в крайна сметка не е особено голяма.При положение, че тече необявена война срещу знанието, такива новини са меко казано смешни.Въпросът е какво се случва в училище. Фрапиращата необразованост е повсеместна и не от днес.Това оправете)) ама не с удължаване на учебната година, а с влагане на смисъл и резултат от седенето в час. Усилието да се " произежда" само работна ръка няма да доведе до никъде.Просвещение трябва и будителство.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зимната ваканция е по- кофти ( поне по мое време беше), зариват те с куп домашни за две седмици, а и ако ходиш на уроци с половин сборник за решаване. Връщаш се на училище - класни, оформяне на оценки.Лятото пак имаш списък с книги за четене, но някак върви по- лежерно :-D
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тоя студ дето идва. .Правилно решение.
5
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз предлагам направо да се удължи грипната ваканция така, че да се слее с лятната ваканция. И без това образованието ни е пълна нула, защо трябва да разболяваме децата в това училище, да си стоят вкъщи, да ходят да си се дрогират и да слушат чалга на спокойствие , а някои от тях да могат да си забременяват на спокойствие на 12 и да раждат на 13 години
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно. А и според мен зимната ваканция трябва да бъде по- дълга, дори и за сметка на лятната- вместо децата да се разкарват по студа и снега да си стоят вкъщи на топло, а и държавата ще спести от парно ;)
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега всички ще са в мола и по кафетата!
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а депутатската ваканция няма ли да се удължи? тъкмо отвориха всички ски-писти,да си починат хората. какво е това бързане - от коледната софра - на новогодишната.от нея - веднага на работа. кога ще храносмилат? - малко ли плюскаха.
1
2
 
29
 
! Отговори
1123 преди 7 години
Това е първото и единствено смислено действие на мисис "Йес".