Майки vs. агресията в училище. А тя, тя тръгва от забавачката

Защо класен ръководител нарича своя ученичка "селянка"?
4 май 2017 16:15, Петя Славова
48

Майки се обединяват като организират протест срещу агресията в учебните заведения.

"Моето дете се сблъска с тази агресия още в детската градина, среща я сега и в училище", каза пред Bulgaria ON AIR Кремена Крумова от сдружение "За децата ни".

Тя разказа как дъщеря й Маряна е била наречена "селянка" от класния й ръководител пред целия клас. След това към детето й е започнало агресивно поведение и от други учители в столичното учебно заведение, в което учи то.

Още по темата

"Изключително недоволна съм от агресията, която блика от учители, възпитатели, медицински сестри. Притеснява ме и агресията между децата", каза разтревожено Кремена.

Елена Панова също коментира темата като посочи, че агресивното поведение при децата тръгва от малка възраст, от семейството, от детската градина и яслата.

"Още не съм се сблъсквала, но не мисля да чакам да се случи нещо с моето дете, за да противодействам", категорична бе Панова.

Майките призовават за промени в учебните заведения, като се започне от това да се поставят камери във всяко помещение.

Те заключиха, че новите 22 реформи за справяне с агресията, които управляващите въведоха, не са дали никакъв ефект, след като продължаваме да ставаме свидетели на инциденти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майки се оплакват, че в училище не им "възпитават" децата. Бащи реват, че синовете им са люляци, понеже няма казарма. Амеби ! За тях ангажимента приключва с акта на размножаване !
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РодителСамо трябва да уточниш кой преценява чия е вината и всичко ще е 6!
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има решение. Агресивните деца, след 2-3 провинения се изключват от училище и не завършват класа, а го повтарят и следващата година. Също така при определен брой провинения се вади единица от успеха на ученика на всички матури и годишни оценки. Така за да завърши изобщо училище ученикът трябва да има знания поне за четворка. Ако родителите са амбициозни, сами ще контролират децата си за да не им се случва това. И за книжка трябва да се изисква средно образование.
18
9
 
9
 
! Отговори
Родител преди 6 години
За камерите съм и в градините, и в училищата, и за солени глоби и за родители и за учители при не спазване на правилата. Ако детето е агресивно, глоба за родителя, ако учителя не си върши работата, глоба и за него. То се е видяло, че ние само за пари мислим и това може да бъде единствен стимул за всички страни в проблема.Учителите масово са против камерите, т.к . така ще се види какво точно и как преподават в час, а вярвайте ми , ако видите голяма част от тях никога няма да си пуснете детето на
17
2
 
13
 
! Отговори
токо преди 6 години
Превенцията трябва да тръгне от семейството защото в 90% от случаите,проблемните деца са такива,заради възпитанието ,което получават от родителите си и ние се биехме в училище и сме се държали грубо,но всичко беше с мярка.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не! агресията се започваше от съветския педагог Макаренко!"Цък.Сега, като точно Макаренко липсва, защо има толкова убийства в училищата?Може би защото на гаменчетата основно им се въздейства с "Обещай да не правиш повече така, моето момче", от което те се потрисат, респектират и се превръщат в сладки малки миролюбиви ангелчета?
15
3
 
23
 
! Отговори
ядосан преди 6 години
Закривайте училищата, уволнявайте учителите и си образовайте чедата сами!Само дрънкате без никакъв ефект!
14
1
 
15
 
! Отговори
Ламброзо преди 6 години
Агресията тръгва от "майките", които се отнасят неуважително към бащите на децата си. Ако мъжа има достойнство си бие камшика и напуска. Ако не, става примирен ***. И в двата случая детето израства без модел на мъжко поведение, което е основен криминогенен фактор.П.П.Не коментирам случаите в които тати бие мама, или обратното, това е психопатология.
13
4
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Точно такива като тази родителка (Кремена Крумова) обикновено са най-много мразени от всички останали - другите родители, учителите, директора, другите деца и обикновено детето на подобен екземпляр си пати и го местят от училище в училище и родителите му все намират кусури на поредното училище. Накрая обикновено завършва като частен ученик, обикновено почти нищо не е научило, но майката-орлица бди някой да не каже лоша дума за детенцето й, а то им се качва на главата.
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Съкращенията на учители и професори са неизбежни, защото не работят нищо и само лапат."Викаш да хванат по една лопата и да копат, а? Заради такива като теб копаем дъното по производителност на труд и хващаме челни места по младежка безрабтица. Ама ти няма да ме разбереш за какво говоря...Ходи пак гласувай за ГЕРБ, сипвай си ракия вечер и се чуди защо живота ти е скапан. Да не забравяш да псуваш и целия останал свят, който ти пречи да развиеш пУтенциала си...
11
7
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Това са деца и такава им е играта - да се гонят, блъскат, бутат, обиждат, но в крайна сметка нищо сериозно. Не знам какво иска тази - детето й да расте под похлупак ли, като в саксия? Та нали утре когато детето й порасне живота веднага ще го смачка. Въпросът е да не се прекрачват определени граници - да няма физически наранявания, да няма постоянен тормоз и може би още нещо.
10
12
 
6
 
! Отговори
Да питам преди 6 години
До АнонименЗа какво лично пространство говорим, учителките не бяха ли там на работа?Не им ли се плаща заплата за това?
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И СЛЕД КАТО ИМА ТОЛКОВА КРИТИКИ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЗАЩО ИМА ТАКОВА ЖЕЛАНИЕ ДЕЦАТА ДА ПОСЕЩАВАТ ЗАБАВАЧКИТЕ НА ВСЯКА ЦЕНА- НИМА РОДИТЕЛИТЕ НЕ ВИЖДАТ ПО КОЛКО СА ДЕЦАТА В ГРУПИТЕ, ВИЕ КАК ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТЕ АКО ОЩЕ 28 ДЕЦА НАВЛИЗАТ В ЛИЧНОТО ВИ ПРОСТРАНСТВО И ВИ ГАЗЯТ, БЛЪСКАТ, БУТАТ, НЯКОИ ЗАХАПВАТ, КРЕЩЯТ, ВИКАТ, ИЗПАДАТ В ИСТЕРИЯ. ЗАЩО В ЕВРОПА ГРАДИНИТЕ СА ОТ 8/17 ЧАСА И СА ПО 10 ДЕЦА, А ТУК ГОРКИТЕ ДЕЦА И В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ- ЛОШИ РОДИТЕЛИ, АГРЕСИВНИ ДЕЦА.
8
5
 
10
 
! Отговори
Абре.... преди 6 години
До кога ще измират деца??????? Къде се намираме бре?????????? Сирия? Сомалия? Афганистан? Конго? ДЕЦА не останаха а малкото, които се гърчат на тази територия биват системно малтретирани и буквално - физически затривани!!!!!?!?!??!? Какво се случва бре??????? Става въпрос за изтребление на деца бре!!!!!! Всеки ден едно й също слушаме, къде е гнусната държава, една институция работеща имаме ли въобще???? СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЕЦА, АЛОООООООО?!?!?!?!??!
7
4
 
35
 
! Отговори
гост преди 6 години
агресията тръгва от прости и необразовани родители и 2. от образовани и прости родители, но с пари и самочувствие.....................
6
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съкращенията на учители и професори са неизбежни, защото не работят нищо и само лапат.
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изходът е дистанционно обучение и закриване на училищата.
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А работещите в забавачка искат записи от задължителни камери в къщи!!!
3
6
 
40
 
! Отговори
тя преди 6 години
Първо дететао се сблъсква с домашната агресия , продължава в дет. градина , начален курс в училище и т. н. Кой е виновен? На първо място са родителите , което е крайно време да се разбере, ако те не положат усилие да възпитават децата си , друг няма да го направи!
2
6
 
30
 
! Отговори
ох преди 6 години
"Моето дете се сблъска с тази агресия още в детската градина, среща я сега и в училище"да бе, да.Сблъсква се с агресията още вкъщи, в семейството. Другото е просто оправдание и гузна съвест.