Близо 64 000 четвъртокласници утре се явяват на НВО по БЕЛ

Изпитът започва в 10 ч., продължителността е 1 учебен час
9 май 2017 17:30, Анисия Иванова
5
Близо 64 000 четвъртокласници утре се явяват на НВО по БЕЛ
Снимка: МОН

63 932 ученици от четвърти клас трябва да се явят утре на национално външно оценяване (НВО) по български език и литература. Изпитът започва в 10 ч. и ще се проведе в 1870 училища. Продължителността е един учебен час, а за децата със специални образователни потребности – два учебни часа, съобщиха от МОН.

В петък, 12 май, предстои второто външно оценяване по математика, а в понеделник, 15 май, и във вторник, 16 май, са тестовете по човекът и природата и човекът и обществото. Резултатите от националните външни оценявания по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен IV клас.

С точките от изпита по математика може да се кандидатства в профилираните гимназии с профил “Математически” и “Природни науки”, като тежестта на резултата при балообразуването се определя от Педагогическия съвет на конкретното училище.

Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети и да се определени необходимостта от подкрепа, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни равнища – училищно, регионално и национално.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде тези, които са написали учебниците по БЕЛ да се явят на оценяване дали разбират материала или са преписвали стари учебници с модификация на термините.