Бригада 2017-а в САЩ: 5000 българчета... миячи, сервитьори

Обещават им до $12 на час. Топдестинациите: Аляска, Мейн
29 май 2017 07:00,
168
Бригада 2017-а в САЩ: 5000 българчета... миячи, сервитьори
Снимка: flickr

Около 5000 наши студенти ще стегнат куфарите тази година и ще заминат на бригада в САЩ, пише "Монитор", като цитира данни от програмата Work and Travel, която изпраща курсистите отвъд Океана през летния сезон.

Топдестинациите са Аляска, Мейн и Keйп Код. Студентите ни се трудят предимно в сферата на хотелиерството.

Най-често младежите ни работят като камериери, сервитьори, продавачи в магазини, работници в увеселителен парк. Традиционно най-добрите оферти са тези, при които имат бакшиш. Заплащането варира от 8 до 12 долара на час.

Продължителността на програмата е 4 месеца, като след края на работния период студентите имат право още един месец да пътуват из Щатите.

Това е т.нар. туристически престой, след като те са свършили работа. През това време те могат да видят Ню Йорк или Ниагарския водопад.

Единични са случаите, при които курсистите, заминали на бригада, не се връщат обратно и остават в САЩ, обясняват консултантите от Work and Travel.

Тoва може да се случи, ако студентите се запишат да учат в американски университет, ако се оженят или омъжат по време на престоя за американци или пък кандидатстват за туристическа виза и бъдат одобрени.

Право да заминат да работят отвъд Океана имат само студентите, които следват редовно. Затова ако бъдещите висшисти имат желание да заминат на бригада в САЩ, трябва добре да обмислят каква форма на обучение да запишат, защото ако изберат задочна, няма да могат да работят в Щатите през лятото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо четете "статиите " на тоя мaлoyмник
5
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистене на риба в Аляска е истината.Ако не те е страх от студ,оувъртайм и остри предмети.Не е за жени и женчовци но се изкарват яки пари.
4
24
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма гордост, да работят толкова гадна работа, която дори черните не искат. Братска дружба с дебилните съединени щати. Дано Йелостоун по-скоро да изригне и да затрие този континент
3
30
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С две думи обслужващ персонал на дебелогъзите. Един приятел беше ходил като камериер .Каза ,че намирал боксерки залепени с лаиHа за стената и лайнO под душа. След 2 седмици се прибра обратно.
2
7
 
51
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
да остават в Бългдрия и да бъхтят за 460 лв минимална-360 лв чиста българска пара.
1
13
 
70
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Тъжната истина е че в САЩ един мияч на чинии ще го уважават повече отколкото лекар в България (ценят работещите). А и като пари ще вземе много повече от български лекар.