70 деца от приюта на отец Иван тръгват на училище

Чрез дарения набират средства за тетрадки и униформи
15 сеп 2017 11:47, Василия Пейчева
20

В първия учебен ден близо 70 деца от дома за сираци "Св. Николай" в с. Нови хан ще прекрачат училищния праг, благодарение на отец Иван.

В домовете в с. Нови хан и с. Якимово живеят общо 310 души, от които 170 са деца, от бебета, родени в дома, до 18-годишни.

По-малките ходят на детска градина. Децата до осми клас посещават учебните заведения в двете села, а по-големите - столичните гимназии, сред които и Софийската духовна семинария.

Пред Bulgaria ON AIR отец Иван сподели, че необходимите на децата учебни пособия са били набавени, но обирджии разбили склада в Якимово, в който са се съхранявали те и взели всичко.

"Средствата са малко, чрез дарения ще се опитаме да набавим тетрадки и униформи. Не е лесно да се закупят 70 чифта обувки и панталони. Вярвам обаче, че малко по малко ще се справим и децата ще имат всичко, от което имат нужда", сподели отеца.

А всеки, който има възможност да помогне, може да се свърже с отец Иван или да посети приюта в с. Нови хан.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично отидох и оставих 3 чувала дрехи. Повечето бяха чисто нови. Отговора който получих беше: Стига сте ни носили дрехи, трябват ни пари. Хора живеещи наблизо ми казаха че всичко се гори или изхвърля в полето.
Няма лошо в това да имат достатъчно дрехи и да им трябват пари... но се разочаровах...
15
6
 
3
 
! Отговори
рускиня преди 3 години
До Анонимник До мда
-----------------------------
Преди малко си обвинил отец Иван в насилие и блудство с децата. Това е за прокуратура. Така че или спри да сипиш бълвоч или подай сигнал в прокуратура. И още нещо - би ли си подписал под тая помия която пишеш с пълното си име? И внимавай прокуратура да не се заеме с тебе за обида. Имам чувството ,че си от тези дето гепиха теградки от склада.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимник До мда преди 3 години
Няма за какво да се подава сигнал там, той не прави нищо незаконно, не е незаконно да се правят деца по 2 годишно на жена, не е незаконно да изхвърляш нещо което ти е подарено, не е незаконно да затваряш църква която е в двора ти. Наистина не може да се подаде сигнал. Но отиди на място, виж за какво става на въпрос, попитай който и да е местен жител и ще разбереш.
13
5
 
8
 
! Отговори
мда преди 3 години
Оххх писна ми от анонимници... Подайте сигнали има си прокуратура има си полиция има си медии... Ако има нещо нередно и вие го виждате и знаете направете го достояние за всички за да се променят нещата... тука с 3 анонимни коментара само постигате обратния ефект.
12
3
 
9
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Половината от тези деца са заченати в "приюта"докато майките им работят.Ако не вярвате питайте хората в Нови хан
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се прати човек, който без да се представя и натрапва, да наобиколи приюта. Нека без да се намесва да чуе разговори на децата. Много лесно може да се направи извод за състоянието на приюта.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свърталището в Нови хан е поисано в Библията в главата наречена СОДОМ И ГОМОР.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като отидете да видите за какво става на въпрос, друга песен ще запеете. Там цари разврат, и не си мислете, че ни е за дрехите и субсидии, помагахме на времето, но да видиш как се горят купчини с дарени дрехи, бременни ци .. ромки които раждат едно след друго, да не можете да запалите една свещ в църквата, отдавна ни мина мерака за помощ, племето му пъпли из цялото село, на детската площадка седят и люпят семки, жалка картинка е. Минусчетата ви няма да го направят по обичан
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е удобно да не си мърдаш пръста да помогнеш, но да хулиш. Е, да лошо е, че помощите не идват във вашите джобове.
7
8
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
И какво прави? Стига интриги и злоба. Ако има нещо има си и прокоратура. Вместо да злобеете, помогнете му.
6
5
 
9
 
! Отговори
Свободен българин преди 3 години
До Анонимен Сигурно отеца не е светец! Но когато никой не прави нищо за най-изпадналите хора, и това изпъква. А дали има нещо нередно в отношенията му с децата - местните да подадат сигнал до прокуратурата.
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако обичате не трийте противните мнения. Това че вие лансирате този човек като някакъв Светец не е реалната истина. Ние, които живеем в селото по-добре от вас знаем каква е истинската му същност и какво прави с така наречените дечица, за които се грижи.
Спрете с пропагандата и с промиването на мозъци.
4
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извратен педофил и дребен селски тарикат, маскиран като свещеник и подкрепян от властите и журналистите.
Няма по-опасно и по-отвратително нещо от това.
3
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът ламти само за пари, дарените дрехи ги палят в парното, немска фирма беше обещала да му направи цялото отопление в приюта но се рзсъхна работата, защото той искаше да му дадат парите и той да си го прави. Да не говориме и за разврата в приюта му, нон стоп са бременни вътре. Отделно загради църквата в Нови Хан и достъпа до нея е мнооого ограничен. Няма да се учудя ако сам е инсценирал обира и дали изобщо има такъв
2
6
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Да е жив , здрав и все така енергичен отец Иван! Когато човек има благородна мисия всичко се получава, въпреки всички злонамерени сили които се опитват да пречат. Успех на него и неговите питомци.
1
8
 
18
 
! Отговори
Chichkovuychev преди 3 години
Гадна ***, отвратителен индивид в нечовешки образ ли трябва да бъдеш, за да посегнеш на дарения, събрани от ХОРА, от ЧОВЕЦИ, и да лишиш дечицата от дома на Отец ИВАН. Каторгата е рай за такива екземпляри, затова " щом дума не помага, опитай с тояга" / народна мъдрост!/... За Отец ИВАН - сполай ти, жив и здрав бъди, за радост и упование на нуждаещите се...