В Ново Паничерево: Всички зад директора, ученичката – невъздържана!

Все повече родители се отказват от възпитанието на децата си
28 сеп 2017 10:45,
64

Днес Бургаският окръжен съд ще гледа мярката на задържания директор на училището в Ново Паничарево, който бе обвинен в блудство с ученичка. Момичето твърди, че разполага и със запис.

Психологът Христо Монов посочи пред Bulgaria ON AIR, че не е възможно до момента да не е имало сигнали, ако задържаният Христо Радев има такива наклонности.

"Не може да не направи впечатление, че дете, станало жертва на сексуално посегателство, изглежда по различен начин. Педофилията е болест като хремата, не можеш да я скриеш", коментира той.

Още по темата

Психологът сподели страховете си от възможността този случай да бъде "черен" PR на гърба на българското образование. Монов е категоричен, че случаят ще е травма за населението на цялото село.

Кметът на Ново Паничарево Яна Жекова отрече да има напрежението в селото. По думите ѝ никой не може да повярва на това, което се случва.

"Познавам го повече от 20 години, от 10 работя с него. Винаги е бил много добър професионалист, стриктно си е изпълнявал задълженията. Няма никакви оплаквания", заяви тя по адрес на задържания директор.

Началникът на районния инспекторат по образованието Виолета Илиева отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че от вчера е назначен за директор заместникът на Христо Радев, а учебният процес не е прекъсван. От инспектората организират подкрепа на учителите и учениците с разговори с психолози.

Временно изпълняващата длъжността директор жена бе категорична, че Радев винаги е бил много добър ръководител и организатор, който се е спрявал с всички проблеми.

Според нея ученичката, която обвини директора в сексуален тормоз, миналата година е била по-невъздържана и е имало редица оплаквания от нея.

Директорът на 2-ро СУ "Акад. Емилиян Станев" Елеонора Лилова каза в студиото на "България сутрин", че се срещат все повече абдикирали родители, които прехвърлят възпитанието на децата изцяло на учителите.

"Усещаме, че сме сами и се борим с родителите, а след това с учениците. Родителите трябва да застанат на своята отговорна позиция. Такива случаи (бел. ред. - в Ново Паничарево) рефлектират върху учителите", коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
54
 
! Отговори
Млад педагог преди 6 години
Много прибързаха с ареста. И после искате да има учители, като всяка ученичка може да те вкара в ареста и да ти очерни репутациата. Ще си работя по професията, ама в нормална държава с нормални закони.
23
6
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ако трябва да отсъдим кое от двете е с по-голяма обществена опасност, по-опасното е възрастен човек с власт да злоупотребява сексуално с подчинени или малолетни, отколкото малолетни да предизвикват сексуално възрастен. Защото в едното има насилие и злоупотреба, в другото има чисто и просто падение и резил и от двете страни. Обществото днес е толкова развратено, че в това се губят наистина правата на жертвите, всички адвокати изкарват насилниците предизвикани. Затова се множи тоя тип престъпност.
22
12
 
13
 
! Отговори
до Heiieborus преди 6 години
Стига с тоя комунизъм бе! Става банално!
21
5
 
29
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Има и друго,не винаги коня е виновен ,че е скъсал синджира!!!Сетете се за Орхан Мурадувата Сузанита,,,,,,,
20
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГоворителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова: Имаме запис от телефона на потърпевшото момиче Разпитват още деца от училището в Ново Паничарево, чийто директор Христо Радев /58 години/ беше задържан по обвинение за предофилия. Това обяви говорителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова. Радев е арестуван за срок от 48 часа с постановление на Районна прокуратура Бургас, а утре магистратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, посочва Дарик Бургас.Според обвинението, Радев, използвайки служебното си положение, е блудствал с 14-год
19
3
 
39
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Споко, нема снимки и нема запис.Ако имаше щяха тихичко да изнудват директора, а не да тръбят по медиите.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как какво ще се промени, ако директора на училището ти се обади и ти каже, че тормозят и малтретират детето ти, ти няма ли да предприемеш мерки?По-лесно ли ще ти е ако детето ти започне да се затваря в себе си и ти се чудиш какво се случва?
17
4
 
60
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 6 години
Тази малка сто процента лъже.Жалко за учителя. Заради такива като нея няма да се хванат млади учители.Добре,че не беше някой на 25 години. Сигурно щеше да го обвини и в бащинство. Аз лично дълбоко се съмнявам в това в което обвинява директора. Такива *** се навъдиха от подрастващите,че жална и майка на нацията.Такива ще станат депутати и ще управляват!!!!!!
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До моето мнениеИ като забележат и "сигнализират" (къде) - какво ще се промени!? Когато първите 7 години са пропуснати, оправия няма. Семейството е абдикирало от задълженията си, и очаква училището да компенсира. Няма как да стане.Обществото ни е болно и за съжаление съм песимист за развитието му. "Шведите" се множат и в един момент ще са повече от етн_ическите бълг_ари.
15
2
 
32
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Пак ПОСТАНОВКА!
14
7
 
19
 
! Отговори
от 11 допълнение преди 6 години
В българските училища масово се прикриват социалните проблеми от учителите. Обръщат се на една страна и се правят че не забелязват случващото се по време на тяхното присъствие. Не подават сигнали до директора, той от своя страна не информира родителите и отговорните институции. Учителите не са възпитатели, но са педагози и при проблем са длъжни да предприемат действие, което се изразява само в информиране за наличието му, но те не го правят.
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шведите лъжат като дърти ц*******!
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквайте още серии от филма, как *** прецакват наивните българи.Тепърва предстои бума на подобни истории.
11
9
 
18
 
! Отговори
моето мнение преди 6 години
Дори ученичката да лъже, училището пак има вина. Ако лъже и е "палава" и като цяло ако има отклонения от държанието, което се счита за общоприето, защо никой от училището не е забелязал? Сигурен съм, че това е забелязано от песонала на училището, но е умишлено подминато и не са предприети никакви действия за да не се вдига шум и всички да продължат необезпокоявано да си получават заплатите. Но ето, до какво води до прикриването на обстоятелства - по-голям пролем за т.нар. учители и директор
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казах ви аз да не бързате да обвинявате, без да сте гледали прословутото видео.
9
3
 
39
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Някой да е виждал записа , а ??? Не ви ли се струва , че е постановка , а ????
8
5
 
55
 
! Отговори
Георги Иванов преди 6 години
Егати прозрачната шведска схема за източване на пари, един бой на бащата, два шамара на малката пикла и всичко ще си кажат шведите руси синеоки;)
7
6
 
66
 
! Отговори
до 111111 преди 6 години
Пиклата твърди че има запис, не прокуратурата! Хайде обясни ми, как реално някой тръгва да блудства с теб против желанието ти, и в същото време те оставя да го снимаш с телефона? То и най-глупавия би се замислил!
6
29
 
6
 
! Отговори
Edna преди 6 години
До цветеЗащото не е твоето дете. Или защото е по-*** от твоето дете. Кой да каже...
5
6
 
49
 
! Отговори
цвете преди 6 години
Защо ли не вярвам на ученичката ?