Бум на насилие в училищата, случаите на агресия – над 4711

Само за година броят на регистрирания тормоз скочил с 455
1 ное 2017 07:57,
46
Бум на насилие в училищата, случаите на агресия – над 4711
Снимка: Flickr

4711 са били случаите на агресия в училищата през изтеклата 2016-2017 учебна година, свързани с физическо посегателство и психически тормоз. Това сочи статистика на Министерството на образованието и науката (МОН).

Броят на случаите е с 455 повече от предходната година, обясниха още от ведомството пред "Монитор". Най-често учениците са използвали вербална агресия помежду си – 2805 пъти, която включва всякакъв тип обиди, псувни и цинизми, които учениците си разменят.

2111 пъти пък се е налагало учителите да въдворяват ред при сбиване или друга физическа разправа между деца и младежи.

От МОН обясниха, че при един инцидент може да е имало съчетание от няколко прояви, примерно както размяна на обиди, така и бой. Затова и броят от разбивката на различните видове тормоз е по-голям от този на случаите на агресия.

"През последната година се наблюдава тенденция на нарастване на тежките случаи на агресия и конфликти в образователната система. Не може да твърдим, че тези инциденти са характерни само за големите училища или за учениците в по-горна възрастова група, дори напротив. Последните инциденти са в малки училища, дори в малки населени места. Възрастовите граници падат. Вече се касае за деца в начална училищна възраст и дори в предучилищна“, коментира експертът от МОН Татяна Предова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
3
 
! Отговори
практиката преди 6 години
До ДевилТам, където теорията не достигаше - идваше на помощ практиката - побоища и насилие!Практика беше сред децата да се внедряват доносчици.Мнозина от учениците или почти всички заявяваха ЩЕ ТЕ ОБАДЯ.
15
2
 
2
 
! Отговори
светлото бъдеща преди 6 години
Та нали ни наричаха бъдещи строители на комунизма? къде е то? И нашите деца ли са?
14
1
 
25
 
! Отговори
:):) преди 6 години
просто криво разбрана демокрация. Училището не всява никакъв респект, учителите са навряни в девета глуха. Ученика е цар учителя роб.Мутроландия почва още от началния курс с нагли ридители които идват и крещят и заплашват учителите. Нагоре да не гиворим, развъдници за кел е ши.
13
5
 
8
 
! Отговори
педагог преди 6 години
До BlackradioТоягата я наричаха ПОКАЗАЛКА и с нея ни биеха по главите!Всяка слаба оценка и забележка в бележника се наказваше с побой във семейството!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко е ,животинският инстинкт на деца и големи човеци е по-силно развит от разума.
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те цветните освен да се лупат,ръгат и колят за какво друго стават?Баща ми по времето на соца имаше такива работници.Бяха толкова зле,че горкият чове искаше да докара руски селяни от далечният изток и тундрата вместо тях.Другарете му забраниха.Зер бай Тошо си беше от боята малко или много и култът към етносът си го имаше.Даже си ги внасяхме.От Гърция,Румъния,Югославия изобщо де що има кофти матрял го събираха в Бг.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли нравствени закони вътре в самите родители,учители,общество ,физическото и психическото насилие ще продължава.
9
3
 
16
 
! Отговори
Факт преди 6 години
,,Достойно"интернет поколение.Вижте в сайтовете колко цветист език и агресия има.Израства едно поколение което няма представа каква е реалноста и с грешна самооценка,,Аз съм умен и способен но няма кой да ме оцени"След това разочарованието може да е огромно и провал.И пак ,,другите" ще са виновни.Консуматорско поколение което иска да му ДАДАТ ,без борба и мъки.А то все още нищо не е дало,никакво усилие не е положило но иска -веднага,безапелационно и грубо.И това е самата горчива истина!
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите не си възпитават децата.Освен това няма адекватни наказания за агресивните деца.
7
22
 
3
 
! Отговори
бивш първолак преди 6 години
До АнонименПрез соца децата на партийците ходеха в елитни училища, другите бяха сбирщина на деца от кол и въже и за да оцелееш трябваше и ти да лъжеш и крадеш както всички!Самите преподаватели ходеха по домовете и гледаха какво да закачат аванта.Ако живеехме на по-широко, трябваше да прибираме безпризорни съученици за учим.
6
3
 
13
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Статистиката е директно от махалата
5
7
 
4
 
! Отговори
Девил преди 6 години
В реда на нещата е да има насилие - тъкмо ги подготвя за живота в ***.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дилърите на Суджука вече станаха толкова нагли, че продават амфети дори в самите училища.А Фандъкова похарчи толкова милиони народна пара за камери и охранителни фирми на вуйчовците си.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно нормално като за територията с най-простия материал на Планетата.Вижте само кого избраха да управлява Държавата и коментарите стават на часа излишни.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресия, дрога, алкохол, цигари, с.кс...Това има днес в училищата, а не образование. Но..няма нищо, сега като им назначим по 1 психолог и ще се оправи работата.Айде честит ви ден на будителите
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че ги регистрираме.