Шамари и кючеци и си №1 – децата ни търсят поле за изява!

Експерти: Институции и родители не се справят с проблема!
24 ное 2017 09:15, Петя Славова
50

Агресията в училищата се дължи на това, че децата нямат друго поле за изява и поради тази причина се бият помежду си - за да са известни. На това мнение е тв воедщата Лара Златарева, която коментира голите боеве, кючеците и цигарите в училище.

"Не може да сравняваме нашето детство със сегашното. Децата не проявяват агресия, защото нямат пари, не е и защото са агресивни по принцип, а защото искат известност и внимание. Дали ще се качиш на вагон, или ще те качат в интернет как се биеш - ти си звезда", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите ѝ всички кумири на днешните младежи правят точно това - не се подчиняват на системата, буйстват, искат да бъдат свободни и да правят каквото си поискат.

Според нея хулиганите трябва да бъдат питани от психолози за тяхното мнение и виждания, за да може агресията да се ограничи.

"Има "вълна" на агресия в социалните мрежи, а екстремните групи растат. Мнението на хората за тези групи също е положително. Децата винаги искат да принадлежат на дадена общност - властна и с много членове", сподели още Лара Златарева.

Психологът Ана Тодорова също споделя мнението, че проблемът за агресията в училище съществува от доста отдавна, а социалните мрежи за жалост я подхранват.

"Всеки тийнейджър се опитва да извоюва свободата си. Институциите сякаш не разбират децата и не могат да се справят с проблема, а някои от родителите не обръщат внимание", уточни психотерапевтът.

Тя допълни, че в днешно време не е задължително младежите да се срещнат лице в лице, за да си уговорят бой. Това може да стане както по Facebook и другите социални мрежи, така и по телефона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие какви деца очаквахте? Тате се напива с ракия всяка вечер и псува всичко живо, а мама е влюбена в ДинкУ. Ако сега си мислите, че в България има много *** и агресивни хора, то изчакайте още 10 год. - тук ще е като в Дивият запад
17
1
 
28
 
! Отговори
РЕАЛИСТЪТ 2 преди 6 години
... Продължавам от предния си коментар ... 3. ОБЩЕСТВЕНИ МЕДИИ , които ни "ЗАТРУПВАТ" с масовка от предавания , пълни с каква ли не свлоч и идиотия ... обаче са ... "ПЕЧЕЛИВШИ" и им носят ... кинти ! ... Скандали , жълтини , с _ кс , простотия ... ! 4. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СВАЛЕНО НИВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО НИ ... Разбира се - УМИШЛЕНО НАПРАВЕНО в продължение на години "Демокрация" ... Само и само да имаш ученици ... и да "печелиш" пари от тях им позволят какво ли не по училищата ! ...
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ги изключваха веднага нямаше да има проблем, само че училищата не гонят никого че нали няма да получават пари иначе. В моя клас имаше поне 3ма човека за гонене заради такива изцепки без дори да броя за провинение отсъствията.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РЕАЛИСТЪТА къде "загуби" треторазрядните медии които денонощно облъчват племето сфалшиви новини и слабоумни коментари?!
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% ШКАРТ!
13
0
 
48
 
! Отговори
РЕАЛИСТЪТ преди 6 години
АГРЕСИЯТА сред младите хора и изобщо из цялото Българско Общество се дължи на няколко много прости фактора , които обаче НИКОЙ НЕ иска да премахне .. защото просто НЕ му дреме .. или от това се печелят маса пари .. ;) 1. ЗАТЪПЯЛО ДО КРАЙНА СТЕПЕН , ПОЧТИ МАЛОУМНО МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ С "НОВИ ИДОЛИ" - ТАТУИРАНИ , ЛОШО ГЛЕДАЩИ ММ БОЙЦИ И МУТРАФОНИ И ЧАЛГА ПЕПЕРУДКИ С КЪСИ ПОЛИ И СИЛИКОН .. 2. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧАЛГАЛИЗИРАНО И НЕ МОЖЕЩО ДА МИСЛИ ОБЩЕСТВО , КОЕТО НЕ Е ПРОЧЕЛО ЕДНА КНИГА , НО ГЛЕДА "БРАДЪРА" !
12
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКой те кара да ги гледаш?!?Има доста други канали с научно-образователно съдържание.Въпрос на избор и желание!
11
1
 
12
 
! Отговори
... преди 6 години
Хахахахахахахахаха Епа драги ми смехурковци! То това вие го показвате по ТВ, вестници, тадия, реклами, списания, и къде ли още не! Това е като да застанеш по средата на бардак некаде в пакистан, да си свалиш гащите да се надупиш и после да се чудиш що така си бил толкоз резко о..оден! Еми това ще е от тук нататък! Дано това да застигне и ония дето толкоз много се стараха да се получи баш това!!!
10
3
 
11
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
В новото ни демократично общество младите искат да имат идоли и затова отиват при ИДИЛ.
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да припомня какво каза Бойко пред ученици от бившето си училище:- Когато имахме някакъв спор за разрешаване, не търсехме пионерската и комсомолска организация, учителите, а ей там между трансформатора и физкултурния салон си решавахме проблемите по мъжки......Та победителят в ученическите боеве е бъдещият ви премиер с най висок рейтинг и обединител на всичките Балкани.
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Интересно как в други демократични западни държави в Европа няма такъв проблем. Ама то на вас демокрацията ви е проблема не балканския селски манталитет. По соца да не беше по различно? Бай Ставри Комбайнера беше звездата на селото и всички деца го имаха за идол.
7
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама то вие медиите сте за е... цял ден облъчвате народа с биг брадъри, ферми и не знам си какви простотии в които участват главно утайките на обществото защото простотията явно се продава. Децата растът с тези "герои", какви да станат?
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами честита ви демокрация мога да кажа само!В момента нямаме държава, намалели сме с 1/3 и продължаваме да се топим, като пролетен сняг, а за капак на всичко младото поколение няма никакви ценности, никакви изеи за бъдещето, цели и т.н. Планат Ран-ът дори предсрочно го изпълняваме. Заличаването на нацията и народът ни мисля, че вече е необратим процес за съжаление...
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балканската селящина е на ниво.
4
0
 
33
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Ами от родители поклонници на чалгата , няма да излязат химици и математици ,Я !!!
3
0
 
22
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Изгубеното българско поколение,жалко
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е било винаги, но има и по-мирни начини за решаване на препирни, особено при момчетата - футбол например. Но трябва да се излезе от социалната мрежа и да се отиде до игрището.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на турските мekepeта за децата закъснява линейката