Вълчев убеден: Учителската общност неизбежно ще се подмлади!

Просветният министър заяви, че днес празнуваме това, което ни свързва
24 май 2018 11:15, Екип на Bulgaria On Air
54

24 май е най-хубавият български празник. Ние всъщност празнуваме това, което ни свързва - азбуката, образованието. Денят на българската просвета и култура и славянската писменост се чества от сънародниците ни по целия свят, отбеляза пред Bulgaria ON AIR министърът на образованието Красимир Вълчев.

По думите му това е празник на бъдещето, тъй като "чрез образованието ние ще пребъдем".

Красимир Вълчев коментира и проблема със застаряването на учителите в България, който все повече се изостря.

"Учителската общност е пред неизбежно подмладяване. Вече много учители навлизат в пенсионна възраст. Проблем с обезпечаването на специалисти ще има във всички сфери през следващите години, но без учители не можем, тъй като те са тези, които трябва да подготвят кадри за всички останали професии", категоричен бе той.

Вижте какво каза министърът на днешния празничен ден във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
28
 
! Отговори
Вълчев е пиян преди 5 години
за да се случи нещо трябва да има причина. Нищо не се случва от само себе си, както и учителската общност няма да се подмлади от само себе си.Трябва да си истински наивник и *** да вярваш в обратното!Младите и кадърни бягат, кой ще ти блъска за 300-400евра в тази смахната държвава в която мутра-мафиот е министър председател. Ако това е най-кадърния българин значи стягайте багажите и терминала. Може и да не е лесно в чужбина, но поне ще оцелеете генетически, вместо да измизерствате днит
5
3
 
17
 
! Отговори
? преди 5 години
За 700лв по добре секретарка от колкото учител
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свестните учители са единици сред останалото множество от връзкари...
3
1
 
18
 
! Отговори
Mersi преди 5 години
По-вероятно е да изчезне - като Училищата и учителите в селата, после хората, после в по-малките градове и т.н.до като останат хора, които не говорят на български но пишат на кирлица. За сега само статистика им водим - колко са и колко имоти са си купили.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя ще се промени по чисто биологични причини Вълчев,ама с тези две-три изтървани чалгарски чалгарски поколения,не ми се мисли какви ще са учителите!?
1
0
 
29
 
! Отговори
34448 преди 5 години
Без деца България НЕ МОЖЕ. Защо ще търсим учители, лекари, чиновници, щом като не се раждат българчета? Министрите и народните представители да дават дежурства на Терминал 2 и да докладват колко млади хора са разубедили да заминат.