Как се преодолява трудността при учене на езици?

След 30 г. няма да има езикова бариера, разделяща хората
2 авг 2018 21:21, Екип на Bloomberg
11
Как се преодолява трудността при учене на езици?
Снимка: Pixabay

Езикът не е просто математика – една дума е равна на друга дума. В него е заложена самата култура на държавата, която го използва. Има много фрази, които са характерни за определена държава и нямат превод на друг език. Същото е и с думите – не всички имат превод на друг език. Това коментира Иван Манев, създател на WORDDIO, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Според мен до следващите 30 години всички ще говорим английски език и именно затова, след около 30 години няма да има езикова бариера“.

Манев сподели, че преди години му се е наложило за много кратко време да подобри своите знания по английски език. Започнал да посещава курсове след работно време, но това не му помогнало. Записал се на курсове в чужбина, но най-голяма трудност за него си останало запомнянето на отделните думи.

„Първоначално започнах да записвам сам себе си на принципа на фалш картите. Записвам на единия и на другия език и след това слушам записите, докато например шофирам. Моето произношение не е правилно и се оказа, че това не ми помага. Хрумна ми, че не може да няма подобно приложение, което да ми позволява да уча докато съм в движение. Всички съществуващи такива приложения бяха интерактивни и не вършеха работа, когато си в движение. Докато не направих приложението, нямаше такова, което да не бъде интерактивно“.

За по-малко от година приложението WORDDIO има над 30 000 сваляния. То предлага 34 езика и с тази база от думи покрива над 90% от говорящото население на света. В топ 5 на страните, които имат интерес към него, са Англия, Германия, Испания, САЩ и Канада. Най-предпочитан е английският – 80% от потребителите са свалили приложението, за да го учат.

„За потребителите всичко трябва да е максимално ясно, лесно, разбираемо – в първото приложение, което разработихме не бе така. За достигане до потребителите сега използваме изцяло социалните медии. Имаме развита Facebook страница с около 8000 последователи, в Twitter те са около 6000, както и в Instagram. От съвсем скоро, заедно с моите деца, развиваме YouTube канал на WORDDIO”.

Създателят на приложението разказа, че до този момент приложението се е използвало по начин, по който след еднократно заплащане се отключва един език. След проведена анкета с потребителите и проверка не техните желания, решават да въведат промени. Съвсем скоро приложението ще може да се използва с месечен абонамент, който отключва всички езици, но ще запазят и плановете, които използват потребителите им сега.

„В момента отново сме в етап на пауза в рекламирането, за да направим нови подобрения и от септември да стартираме отново с тези подобрения, които нашите потребители пожелаха. Не се позиционираме само на българския пазар - на него основно рекламираме. Скоро правих инфографика за резултатите ни за 6 месеца и тогава, на шестия месец, имаше само 10 държави в целия свят, които не са свалили приложението“.

Манев сподели още, че те не се позиционират като конкуренти на езиковите школи, а напротив – искат да се позиционират като техни партньори. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 7 месеца
Еее, до кога така бе хора? Някой се хванал да направи нещо и всички дай да го хейтваме!
Браво, че има такива хора!
Пожелавам успех на приложението и на целия проект!
10
0
 
2
 
! Отговори
Също анонимен преди 7 месеца
До Анонимен

Не са безплатни, пробвай и ще видиш
9
0
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 7 месеца
Джек Лондон, който бе любим писател на поколенията от втората световна война, разказа в един от разказите си как е учил правилен агнлийски, за да спечели сърцето на обожаваната от него жена. Писал е непознатите думи на отделни листчета, окачени на връв в стаята. Те са му се набивали в очите, той ги е повтарял на глас, говорил си е на глас. След това вече не е могъл да ги забрави. Препоръчителни са също така живите речници в страната.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 6
Кой знай какъв чист булгериън е но да е по неотразим ти е чупил стойки.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При наличието на толкова безплатни курсове..Memrise, Duolingo и др., грехота е човек да дава пари за лудо.
6
0
 
8
 
! Отговори
От кадя на кадя? преди 7 месеца
А Сашо Нереза много добре ръкомаха, когато набива макдонълска наденица и говори македонски език.
5
1
 
12
 
! Отговори
до V преди 7 месеца
Думите се отнасят към езика, както купчина строителни материали към готова сграда.
плащам, щях да платя, платих, плати ..... са форми на една дума
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ползва един чужд език вече дава акъл как се било учило!!!!
Кукичка за наивници.
3
3
 
14
 
! Отговори
V преди 7 месеца
Според мен има около 500думи които се използват много повече от другите. Трябва да знаеш кои са тези думи и да ги учиш направо в изрази. Зависи и за калва ти трябва езика. За работа ти трябват едни думи за магазина други. Като цяло тук кадето съм аз ти трябва руски. Англииски не говори почти никой.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кириак Стефчов
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде още един псевдо-англичанин. И той ще ни променя езика и азбуката вероятно.