"Добротата и самотата" на "Серафим" на есенната матура

Тема по разказ на Йордан Йовков се падна на ДЗИ по БЕЛ
Обновена: 28 авг 2018 12:39 | 28 авг 2018 12:37, Анисия Иванова
6
"Добротата и самотата" на "Серафим" на есенната матура
Архив: Булфото

Интерпретативно съчинение или есе по темата "Добротата и самотата" върху разказа "Серафим" от Йордан Йовков пишат зрелостниците на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература /БЕЛ/ от сесията август-септември, съобщиха за БТА ученици, явили се на матурата.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература започна в 8:00 часа. Темата за съчинението или есето са включени към 41-ата задача от матурата по БЕЛ.

След 16:30 часа в сайта на Министерството на образованието и науката ще бъдат публикувани изпитният вариант и ключът с верните отговори към него. Резултатите от изпита ще бъдат обявени до 10 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
самотен ли е Серафим преди 5 години
Помня този разказ на Йовков от училище,завърших преди 10 години.Разказва се за една изстрадала жена,която моли за пари от собственика на кръчма. Серафим разбира за това и помага на жената. Като герой е много мълчалив,но чак пък самотен,както са написали за темата ми се струва прекалено. Темата трябваше да е да противопоставят добрината на Серафим с безразличието на кръчмаря.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно ненужни матури!
4
1
 
6
 
! Отговори
Народен човек преди 5 години
Добротата на Серафим в днешния й вид е онези които заминаха да слугуват в чужбина да пращат повече пара насам. И сега пращат но като знам колко още могат да дават. Дано се усетят и започнат. Това е днес добротата.
3
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
Очевидно никой не знае! Иначе щеше да коментира, както за автобуса и ромското дете! И не ви интересува някаква вътрешна красота и добродетел. Затова е анахронизъм!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бели розиЧовек вижда колкото знае.Това не е разказ за палта втора употреба, но всеки го разбира според ума си...
1
4
 
2
 
! Отговори
Бели рози преди 5 години
Анахронизъм! При тия купища евтения втора употреба и препълнени гардероби, които се чудим къде да поставим или подарим на клошаря!