"Трудни"-те български деца: Ученици бият учители! Разпад на ценностите?

България е една от малкото държави без Закон за училищното насилие
Обновена: 7 ное 2018 10:56 | 7 ное 2018 10:45, Нели Христова
97

Пореден случай на агресия в училище - 11-годишно момче нападна учителя си по физкултура и набеди в побой педагога. Инцидентът стана вчера в столичния квартал "Модерно предградие", в  70 ОУ "Св. Климент Охридски".

Ученикът избягал от час заедно със свои приятели и пречели на останалите ученици. Това не е първата провя на агресия от детето. Той отдавна тормозел свои съученици.

Пред Bulgaria ON AIR психологът Иван Игов обясни, че трябва да се обърне внимание на цялостната картина:

"Проблемът е, че с такива "трудни" деца се работи на парче. В повечето случаи липсва цялостната картина за поведението им. Затова в България трябва да бъде приет Закон за училищното насилие. Ние сме една от малкото страни в ЕС, в които такъв няма", посочи той.

Още по темата

Директорът на 70 ОУ "Св. Климент Охридски" Величка Таседжикова каза, че е разговаряла по-рано тази сутрин с нападнатия учител, който е бил с високо кръвно налягане и затова ще посети лекар.

Тя сподели също, че агресивният ученик не е останал за преглед в "Пирогов", а си е тръгнал, а днес даже не присъства на учебните занятия.

"Нямаме връзка с неговата майка. Снощи у тях беше инспектор от "Детска педагогическа стая". Очакваме да ни дадат повече информация", допълни Таседжикова.

"Когато се опитваме да налагаме правила, а нямаме подкрепа от семейството обаче, нещата няма как да се случат", отсече директорката.

"Насилието в българското училище е феномен на 21 век. Разпадането на ценностите и на семейството в едно поколение, което днес създава деца, води до проблема с възпитанието", коментира зам.-председателят на Синдиката на българските учители Красимир Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
18
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ преди 5 години
от Европейско Развитие на България
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето всички ученици се обединяваха срещу насилниците и ги биеха, но впоследствие започнаха да се сдружават с тях срещу диктатурата на учителите.
1
9
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Азиатски работи.Ориенталци.Тръгнали да се сравняват с бели хора в бели държави !!