Предупреждават училища при мръсен въздух, ще има ли уроци?

Сред мерките: Ограничаване на мероприятията на открито
Обновена: 4 дек 2018 19:42 | 4 дек 2018 19:26, Веселина Йорданова
14
Предупреждават училища при мръсен въздух, ще има ли уроци?
Снимка: БТА

При очаквано завишаване на замърсяването на въздуха до рискови нива училищата ще бъдат предупреждавани от РЗИ и МОН за предприемане на конкретни мерки.

Сред тях са ограничаване на провеждането на занятия на открито, включително посещения извън училище, както и учестен режим на влажно почистване в сградите, съобщиха от МОН.

В тази връзка просветният министър Красимир Вълчев е провел среща с представители на Националния институт по метеорология и хидрология и Регионалната здравна инспекция в София.

Ще бъде създадена нормативна възможност в дни с рискови нива на фини прахови частици във въздуха от учебни занятия, по преценка на родителите, да бъдат освобождавани ученици с хронични заболявания на дихателните пътища.

Екипи на Столичния инспекторат са извършили днес проверки на 30 автосервизи и пунктове за вторични суровини, на които са съставени предписания, съобщават от Столичната община. Най-много от проверените обекти са в районите "Искър" и "Връбница".

Екипи на общинска дирекция "Аварийна помощ и превенция" и полицията проверяват за горене на отпадъци на открито.


14
Още от Образование
Йотова зове: Да задържим студентите с български корени!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
При мръсен въздух най- добре е да не дишате 2-3 дена и това е...
11
1
 
1
 
! Отговори
ГЕРБушон преди 1 седмица
Всички карат стари таратайки с изрязани катализатори и тук- там някой пали някой кюнeц на въглища, после пищят всички. Пуснали зелен билет за градския на третия ден от обгазаването, а честотата на транспорта си остана старата.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано сте видяли репортаж от Пекин за чистотата на въздуха . Шест пъти по чист от софийския при 22 000 000 жители !!!!!
Жалко , те си нямат Бойко !!!!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз се отоплявам и охлаждам на ток. Климатик в хола и 1 конвектор в спалнята. Няма смрад на пушек, няма дърва за носене, няма въглища, няма парно. Аз решавам кога ще се пуска отоплението- чиста работа.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойко Методиев Борисов , ти накара българите да гладуват и да не проветряват от мизерията !
7
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
Въпросът е кой печели от цялата тая истерия!?Да не би едно време въздухът да бе по-чист,когато индустрията работеше с пълна сила,ТЕЦ-овете бяха на мазут,а по улиците пъплеха и пушеха хиляди Икаруси!?Вярно,сега автомобилите са повече,но пък по-чисти,дори и старите.Просто трябва да се елиминират тия,които пушат и са без РАБОТЕЩ катализатор.Вече има достъпни като цена и не е фатален проблем.
6
1
 
15
 
! Отговори
бунтар преди 1 седмица
ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НАД БЪЛГАРИЯ ВСЕКИДНЕВНО СЕ ТРОВИ УМИШЛЕННО ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ КОИТО ПУСКАТ ЗАЕДНО С ПУШЕКА ОТ ДВИГАТЕЛИТЕ И ОТРОВИ НО ЗА ТОВА НИТО ДУМА ОТ ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За радиацията мълчите, но от едно нищо, като мъглата, направихте национална катастрофа. Апокалипсис! Иде краят на света. Трябва да се търси отговорност от медиите за създаване на паника сред населението.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За учениците е ясно. А какво ще правят учителите, които имат хронични заболявания? В болнични ли да излизат, в отпуск ли? Да напускат системата или направо да умират?
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въздуха не е мръсен, пушека от печките е мръсен, хората по света се отопляват на газ не на кюмюри и на дърва. Cамо Бай Ганя сече горите безконтролно плюе срещу Русия и се подмазва на НАТО, ама от НАТО газ няма да видите евтино никога
2
0
 
14
 
! Отговори
Евролиберасоносител преди 1 седмица
Продавайте каквото имате и отивайте при Илон Мъск да си купувате билети за Марс, билети има - количествата са ограничени. Плюс туй на Марс няма руснаци от които да ви е страх.
1
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
С кюмбета и нафтови печки по улиците въздуха ще е мръсен.