Патриах Неофит: Напредвайте в знанието, осланяйте се на Бога!

Владиката с приветствие към ученици и учители
30
Патриах Неофит: Напредвайте в знанието, осланяйте се на Бога!
Снимка: архив, БулФото

Българският патриарх Неофит благослови и пожела "На добър час!" на ученици и преподаватели по повод началото на новата учебна година.

"Обични ученици, приемайте знанията с любознателност и с ревност следвайте онова, което ви изгражда като достойни българи и граждани на обичната ни Родина", заявява патриархът в приветствието си.

"Настъпи денят, когато мнозина от вас ще прекрачат прага на българската духовна школа - училището, мястото, където ще ви бъдат преподадени множество полезни знания. Приемайте тези знания с любознателност и с ревност следвайте онова, което ви изгражда като достойни българи и граждани на обичната ни Родина", посочва той.

"Благопожелаваме на всички вас Бог, Който е извор на всяко добро знание и единствената ни истинска надежда, да Ви съпътства в нелеките, но градивни мигове по пътя на вашето обучение. Напредвайте в знанието и помнете, че днес положените усилия ще бъдат възнаградени многократно в живота. Не забравяйте да се осланяте на Бога, възраствайте с любов към Него и ближния, бъдете пример в нравствен и морален аспект. Вие сте бъдещето на България", напомня владиката.

В приветствието си той се обръща и към педагозите: "Скъпи преподаватели, вие имате благодатната, но и високоотговорна мисия да посеете знанията на тръгващите по пътя на образованието деца. Най-голямата задача, която се поставя пред вас, е да научите най-малките как да възприемат света по най-добрия и полезен за тях начин.

Не пестете сили и умения, за да дарите учащите се с полезното знание, което ще ги направи свободни и здравомислещи, но също така помнете, че онова, което ни прави напълно свободни и щастливи в пълнота, е искрената ни вяра в Бога".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
До протестантБог да пази господ. Аминче, братя и сестри!
26
4
 
2
 
! Отговори
протестант преди 4 години
До Achr.Психопатични са всички които не почитат и вярват в БОГА
25
7
 
5
 
! Отговори
Achr. преди 4 години
До 20 Защо...Не е нужно някой да е теолог, за да знае, че нещо базирано на митологии от Бронзовата ера и представено без никакви доказателства е глупост. Точно пък божеството от библията е избило толкова народ, за дето са го забравили, вкл. и деца, за да накаже родителите им. На това психопатично божество ли да се кланяме?
24
2
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Защо просто не промените закона и да добавите по един час седмично, в който учениците сами да изберат какво искат да учат, да придобият някакви знания. Тези 2.1К псевдо училища, които бълват неграмотни хора трябва да бъдат променени из основи.Вкарайте бизнеса там да ги учи. Вкарайте Църквата да ги учи. Вкарайте военните, полицията, чиновниците... Стига сме ги учели на неща, които тези деца нито учат, нито искат да учат... БЕЗ ДРУГО НЯМАТ БЪДЕЩЕ ТЕЗИ ДЕЦА.Не става дума за елитните гимназии.
23
3
 
4
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
България през 1942 година 10 500 училища, днес 2456
22
3
 
3
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Пак някой учител се разсърди. Приемете моите извинения. Обаче, аз живея до едно такова училище и ще ви кажа моите наблюдения през първия учебен ден. "САМО МАНГАЛЕСКО БРЕ". Половината от тях ще забременеят още първия срок. Другата половина към края на учебната година ще се запитат, какво дирят в това училища. в един момент учителите са тотално демотивирани. Заплатите ниски, а учениците - масово ги няма. От министерството вече не искат да правят проверки, щото ако направят ще видят че 1К училища
21
3
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
До "Мисля, че сте объркали сайта"Важното е да мислиш, като го измислиш ни уведоми... Мислителю!!! И не забравяй за патката дето много мислила.Поздрави от Философа
20
8
 
2
 
! Отговори
Защо Бог да е винове преди 4 години
До "Стига глупости"Ти да не си някакъв професор по теология, че изведнъж започна да разбираш Божествения план? Освен това, защо Бог да е виновен, че някой боледува от РАК? Нима Бог е виновен, че петролните компании дренират почвата и токсични вещества попадат в трапезата на хората?Знаеш ли от преди колко години почвата се дренира? Баба ти не е била родена, когато първите хора с лопати и кирки са дълбаели за черно злато. Това е капка в сравнение с радиацията от Фукушима. Имат 100 милиона тона
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До IBM FAKE NEWSМисля, че сте объркали сайта - "просветеният" Стойчо Керев не работи в днесбг
18
3
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Да повторя!!! Днес в България има 2,5К училища. 2.1К училища са просто едни сгради - псевдо училища, псевдо ученици, псевдо учители. Направете закон поне да учат теология и да не стават престъпници.Щото там в тези училища за нищо не стават. Нито учениците, нито учителите. Завършват някакви хора, които после или имигрират или стават мутри или сервитьори, чистачи, продавачи.0.4К са истински училища, където учителите изискват много, учителите се раздават много и учениците също учат много.
17
7
 
7
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 години
Toва същия бог ли е дето оставя деца да се раждат с рак на костите ? Или който оставя дете да умира всеки 5 сек ? Айде стига глупости кой век сме?
16
4
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
В България има 2,5К училища. Близо 5 пъти по-малко спрямо средата на XIX век. Тоест, бавно и целенасочено "боговете" следват САТАНИНСКИЯ план за намаляване на населението сред белите(славянските) народи.За училищата... От тези 2.5К училища само 0.4К са училища. Останалите са просто сгради с една сбирщина(псевдо ученици).Без друго в 2.1К училища бъдеще няма за тези деца.Там учителите не си дават много зор.Поне им дайте професии, религия поне да учат и да не стават престъпници.
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13 donosnizi 4engeta ste sa kakvo govorite vie greschnite pred boga i mutrite vi zeluvat razete sramota pred boga jivkovisti sega gerberi besbojni duschizi a naroda 4aka spravedlivost dostoen jivot ne miseria isnasilvania pidigravate se s bg pensioneri jivee li se s 340 lv 45 g vischisti rabotili 220 lv u4itelski dr pensii ne vi e sram mutri milioneri domov4iev bojkov ot kakvo sanogatjaha i dr mutri
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подопечният ти дядо Николай се осланя повечко на скъпите предмети , а пък в библията пише друго??нали си пастир на всички ни , обясни ни как стават тези разминавания???
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Сложете поне някоя точка, ако не знаете къде да слагате запетаи... То неграмотността Ви не е изненадваща, предвид това, в което вярвате... Само подкрепя коментар 8 за оксиморона.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е призив от отчаяние.В деградацията, която се вихри,нищо добро неможе да поникне.Направиха иневъзможното да обезмислят обезценятнауката.Куневица искаше да закриехореогравското у- ще.Този модел недаванаука и си може без него.Технологиитеса предостатъчни.
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kak da se oslanjat besbojnizite koito ni dokaraha do miserija bolesti naprejenia a te debelejat pluskat piat s skapi koli gi visat ohranjavat d koga schte se krade i laje v bg maikite i baachtite ni njamat pari sa lekarstva sa kebap4e daje unijeni raboteli na jivkovisti segaschnite milioneri mutri kolko hora umirat po patischta sa tah nama helikopteri kakvo e tova v bg spravedlivost 220 lv pensii miserni detzki dano bog da vijda vs oslanjat se bednite hristiani ne mutrite i sem im milioneti mili
10
6
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Отива му да демагогства... - но на чорапа не и става смешен...
9
6
 
8
 
! Отговори
Оги преди 4 години
Тоя от снимката е предстоятел на най-големия работодател и най-мастития собственик на недвижимо имущество в България- БПЦ. Само в София всичко около Св. Неделя, част от Витошка, големи парцели е Лозенец са нейни. Никой не знае какви са приходите от всичко това, а данъците които плащат десетелетия наред са точно 0 лева. И трябва да повярваме, че охранените ценители на лукса в черни рокли се вълнуват от съдбата на страната ни? Надали.
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Напредвайте в знанието, осланяйте се на Бога!" - това е оксиморон.