Втора грипна вълна: Има ли заболели ученици и как да се пазят?

В много училища се въвеждат мерки срещу коронавируса
27 фев 2020 10:30, Боряна Павлова
5

3841 гледания   |  Още видео

В опит да бъдат предпазени децата от евентуална зараза училищата също въвеждат мерки срещу коронавируса. В последнат аседмица обаче 215 ученици са отсъствали от столичното 119-то СУ, заради настинки и грип.

"Към настоящия момент ситуацията не е особено променена - това са около 14,15 % от общия брой ученици. Процентът на болни в начален етап, ако се ограничим само до него, е доста много по-висок - около 30,35%, което е много повече, но там самите деца не могат да се грижат за себе си и много по-лесно се разпространяват зарази", каза зам.-директора на 119-то СУ Симеон Ангелов.

Още по темата

Преди 3-4 седмици процентът на заболелите деца е бил по-висок. Няма втора грипна вълна, според него.

"Тогава бяха по-студени дни и нямаше как заразата да се разпространи. В момента е много по-топло, по-бързо се движат микробите, но не бих казал, че има нова вълна. Ние изпратихме писмо до родителите, в което ги молим, ако забележат симптоми - да не ги пускат на училище", заяви пред Bulgaria ON AIR Ангелов.

А какви мерки се взимат срещу коронавируса?

"От сайта на Министерство на здравеопазването свалихме качени материали за коронавируса и правила, които трябва да се спазват. Не съм чул децата да коментират темата за новия щам", допълни зам.-директорът.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Как да се пазят преди 1 месец
Както при първата, дето им дадоха грипната ваканция, за да не са в контакт с много хора, а те не се спряха да обикалят молове и кафенета.Самоковската кметица даже допълнителен транспорт им даде до Витоша.А момчето от Ст.Загора, дето отиде с баща си в планината пак през грипна ваканция не се върна в клас и не беше от грип.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като виждам световните тенденции, само Бога ни остава като надежда
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господ да е на помощ на децата на България, и на целия свят! Надежда в политици и власти всяка тука оставете
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заместник директора не бил чул децата в училище да си говорят за вируса. Явно е глух гербераст на хранилка. Те по ясли и градини вече говорят, той милия не бил чул.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първата вълна предложи много слаб
урожай.Бялата мафия няма самочувствие и връща лентата за
доработка.Щамът бил, видиш ли много
близък до някакви енове,та да се
натръшкаме още един път.После да не
реват,защо бият ***.