Онлайн прием във висшето авиационно училище край Плевен

До 29 май е удължен ранният прием за курсанти и студенти
16 апр 2020 05:20, Анисия Иванова
9
Онлайн прием във висшето авиационно училище край Плевен
Снимка: ВВВУ "Георги Бенковски"

Новото висше авиационно училище край Плевен обяви възможност да кандидатстване онлайн и удължи ранния прием за курсанти и за цивилни студенти, съобщиха от висшето учебно заведение.

В съответствие с извънредното положение и големия интерес от страна на младежите към приемната кампания на Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ "Георги Бенковски", ранният прием се удължава до 29 май.

Кандидатите могат да подават документи чрез сайта на училището в рубриките "електронно кандидатстване за курсант" и "електронно кандидатстване за студент".

В този период ще бъдат проведени общообразователният тест, тестът по английски език и проверката на психо-физиологическите качества на кандидатите за курсанти, пише БТА.

След края на карантинния период кандидатстващите за курсанти ще положат изпит за физическа годност и ще преминат медицински прегледи.

За учебната 2020/2021 ВВВУ "Георги Бенковски" ще приеме студенти по следните специалности: Авиационна техника и технологии; Автоматика, информационна и управляваща техника; Авиационна електроника; Авиационни електронни системи за управление на въздушното движение. Регистрационна форма за онлайн кандидатстване за студент можете да намерите на адрес: https://www.af-acad.bg/specialiЕ/ candidates/register-student.

Кандидатите за курсанти могат да направят избор от следните специализации: Летец-пилот; Ръководител на полети (Щурман-управление на въздушното движение); Летателни апарати и авиационни двигатели; Летищно осигуряване; Авиационно въоръжение; Навигационни, комуникационни и информационни системи.
Повече информация има на уеб-сайт: https://www.af-acad.bg.

В скоро време новото висше авиоучилище се очаква да има учебна база в Плевен. Предстои Общинският съвет да разгледа искане на ректора, бриг.ген. Юлиян Радойски, за безвъзмездно предоставяне сграда на бивше училище в областния град за нуждите на ВВВУ "Г.Бенковски".


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 5

Авиационният език в българската армия за която става въпрос е българският. А нглийският, необходим за комуникации с чужди ВВС може да се изучава и в училището.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те и самолетите ще се карат онлайн.
6
1
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 2 месеца
Авиационния език е английският.Немски и френски са хубави езици,но неприложими в авиационната сфера.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи ако някой знае перфектен немски или френски няма да мине...в българско училище...
4
2
 
4
 
! Отговори
аналлизатор преди 2 месеца
Те и ще летят онлайн. 30 часа нальот за година.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кви са тия англичани бе ?
2
6
 
3
 
! Отговори
Соросоид преди 2 месеца
Това офицери за онези 8 самолета ли, дето сме ги поръчали са?

Сега ще ви обясня голямата далавера в България.
Гледайте който и да искате американски полицейски филм - там капитан от полицията в САЩ покрива район по-голям по население от България.
В САЩ много от сержанстките длъжности тук се изпълняват от майори и полковници.
В САЩ един полковник получава голяма заплата защото отговаря за оръжия с ядрени ракети, самолетоносачи, кораби, а тук са едни папконосачи.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано не летят онлайн.... че както е тръгнало.