Краят на учебната година дистанционно - естествен финал

Ще пострадат тези, които имат матури и външни изпити
Обновена: 29 апр 2020 22:14 | 29 апр 2020 22:14, Камелия Цветанова
11

МОН реши, че учебната година ще приключи дистанционно, а изпитите ще се проведат в училищата, като датите им ще бъдат конкретизирани в следващите дни.

"Беше неизбежно и предизвестено това. Връщане на децата в класните стаи би нарушило учебния процес. Трябва да благодарим на коронавируса, че ни форсира по-бързо да вземем мерки, за да успеем да учим по този досега почти неизползван начин", каза за "Денят ON AIR"  бившият образователен министър проф. Тодор Танев.

Според него ще се вземе решение датите за изпитите да са в първата половина на юни, което би било около 3 седмици след обичайните дати.

"Министерството на образованието е в постоянна връзка с родителите и социалните партньори. Могат да проверят какво и как учениците са усвоили по този нов начин", добави проф. Тодор Танев.

Той предположи, че проверката тази година ще е малко по-формална и в по-намален обем на учебното съдържание. "Ще пострадат тези, които имат матури, външни изпити. Искам да няма натиск върху МОН, то прави максимума и трябва да сме благодарни. Онлайн обучението е доста различно в различните краища на България и в различните училища", коментира проф. Танев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Онлайн подписка събра около 10 000 подписа с идеята да се отменят изпитите за учениците за септември. По думите на бившия образователен министър все още има възможност това да се случи, но това би било изключително вредно.

"Има академична автономия. По-лесно е да се изпитат онлайн студентите, отколкото учениците. Университетите в България от години насам имат опит с дистанционно обучение, те имат и съответните електронни платформи", отбеляза проф. Танев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Хо преди 3 години
Кризата се менажерира от ****** развитите и цивилизованите държави, а се оставяме в ръцете на *** коремен хирург и шайка крадци?В дания децата вече са по градините, а родителите на работните си места.
9
5
 
3
 
! Отговори
Тъжно... преди 3 години
Целта на целия фарс беше да се тества как ще потръгне виртуалното обучение. Е, не потръгна, но настойчиво ни убеждават в обратното. За да имат на какво да стъпят, когато го приложат за постоянно. Както тъпите заповеди ги облякоха в скорострелно скалъпени закони, така ще ограбят и осакатят децата ни. Боли ме душата...Те ни убиват, вкопчили са пръсти в гърлата ни и ги стискат, а викат :"Дишайте! И ни благославяйте, защото ние сме спасителите ви!".
8
2
 
9
 
! Отговори
6 преди 3 години
До Анонимен Абсолютно сте прав ! Дистанционно е само помощно на редовното обучение .Но страхливите и роби учители аплодират глупостите на МОН вместо да въстанат ! Този випуск ще бъде ощетен , а през следващата година не знам как ще се преподават матаматика ,химия и физика при пропуснат или повърхностно минат материал т.е. ефектът ще е и при следващите випуски.В здрявеопазването -нищожна извадка и се хвалят .Коголъжат!?
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aз правя всички презентации и домашни на сина ми, като се върна от работа. През това време той играе Фортнайт. Факт. Децата нямат нагласа да учат, ако не са в у-ще, а в къщи, и то без контрол. Да направят и матурата дистанционна, да му помогна.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като слушам проф. Танев, все повече се убеждавам, че "връщането към нормалността" ще е дълъг и труден процес.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОН да не би да не знаете че онлайн обучението е отбиване на номер? Родителите пишат и качват домашни в една изключително сложна платформа на Майкрософт. Учителите се правят на велики с безброй домашни на необяснени уроци. Според учителя най-тежките предмети са например музика, английски, карайки ги да изучават историята на музиката от А до Я а английския на ниво роден език. Математика и българския остават за родителите защото децата бъкел не могат да вдянат онлайн. МОН вие *** ли сте?
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Връщане на децата в класните стаи би нарушило учебния процес"?!??Може би тази прелетяла между министерските уши мисъл е толкова гениална, че чак не можем да схванем смисъла в нея.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки има право на достъпно образование - за съжаление фалш като държавата ни!
2
8
 
9
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
И сега как ще унижават и обиждат учителите,скукаааа.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Връщане на децата в класните стаи би нарушило учебния процес."На бившия образователен министър изглежда му се сториха малко бисерите, които изръси навремето.