Учениците няма да се връщат в класните стаи, завършват дистанционно

Матурите за седмокласниците и завършващите средно образование ще са в училищата
Обновена: 29 апр 2020 16:51 | 29 апр 2020 16:47, Камелия Цветанова
165
Учениците няма да се връщат в класните стаи, завършват дистанционно
Снимка: Pixabay

Учебната година ще приключи дистанционно, съобщиха от Министерството на образованието.

В училищата ще се проведат само изпитите и то при засилени мерки за сигурност.

Още по темата
Решението за това е на  министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в министерството становища.

По време на разговора беше отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

В рамките на срещата беше постигнато съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми.

Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До По принцип "дистанционното обучение се получава доста добре и е прекрасно решение"ДРУГАТА ГОДИНА ДЕЦАТА ТРЪГВАТ ПО ОЧНИ ЛЕКАРИ ВАШ ПРОБЛЕМ
148
3
 
5
 
! Отговори
до 151 преди 3 години
ами айде да прегледаш още по-зорко форума и да видиш как са обиждани и учителите, а? И ква злоба се лее.... Грозна картинка.
147
2
 
7
 
! Отговори
упс преди 3 години
До До 145Не че няма нормални кандидати за учители, но" свестните у нас считат за луди", както е казал поета...
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искрено съчувствам на родителите с малки деца, много е трудно когато няма кой да ти помага. Ако скоро не отворят градините ще се наложи да напусна работното си място, макар че съм в сферата на здравеопазването. Не е лесно да се разчита на заплатата само на единия! И за децата не е много полезно цялото стоене вкъщи! Мисля, че страха в обществото е малко повече от колкото трябва!
145
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен151Гарантира ли равни права обучението в СМГ, например, и някое квартално училище?
144
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прегледах форума и се вижда че списват учители и служители от детската градина, а родителите, които искат равен шанс за децата си са обиждани, включително от други родители, което е странно. Според мен дистанционното обучение не гарантира равни права на децата, защото няма база за сравнение.
143
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 137Такава ни е държавата като цяло, и после други са ни виновни! Миналата година- ресторант в хотел, претендиращ за 4 звезди. Пристига сервитьорката и ме пита:"Избра ли кво да поръчаш?"...искам среща с шефа, обяснявам му, че има и учтива форма на обръщение, и получих отговор:"Е кво- нали ти сервира/ с ударение на а/?"...Офис на мобилен оператор- седи младеж на около 20, дъвчи дъвка и ми казва:" Глей ся, договорът ти е изтекъл и сега ше подпишеш един за по-голяма месечна такса!"........
142
5
 
19
 
! Отговори
прост родител преди 3 години
като родител мога да кажа, че съм доволна от организацията и едва сега разбрах какъв труд полагат учителите за всичко това, само който няма дете, с което да се занимава съвместно, не може да го разбере. Правителството според мен действа адекватно и това е за да опази децата ни здрави. Аз предпочитам да помагам на детето си, отколкото да го гледам болно. Защо е това недоволство, не знам. Големите деца се гледат и сами. Какъв е този вой? Лятната ваканция и всички други ваканции кой ви гледа децата
141
2
 
15
 
! Отговори
до 137 преди 3 години
Разбирам колегата, ако е колега... Под грозната истина в българските училища и детски градини се има предвид, поне според мен - отношението към учителите, копирано от родителите, които виждаме с каква нагласа са по форумите, непрекъснати т.нападки, хули, завист, злоба, понякога и бой - реално. Арогантни родители, пълно неуважение към търпението и труда на учителите, всички са зяпнали само в отпуските им. Децата - умалено тяхно копие, арогантни и незаинтересовани. Е тва е грозната истина.
140
10
 
5
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
Аз съм от системата. И избягах от нея. За няколко години практика в София се убедих, че над 90% от учителите не могат да издържат психотест, за освидетелстване са. И това важи както за държавните, така и за частните училища. Как може на луди да се поверяват деца? Но няма нормални кандидати за тази работа и това е причината
139
4
 
9
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Някои неща ми се изясниха - за някои тук работещите в училища и детски градини се делят на "възпитатели и помощен персонал", ясно е колко са в час, за други -учителите са най-нещастното племе по тези земи и не заслужават нищо - нито отпуски, нито заплати, нито нормален живот, трети са със схващането, че тези инситтуции са ДЛЪЖНИ по презумпция да правят това, което самите родители не са успели да направят, а именно - да им "гледат" децата, да ги възпитат и т.н. Жалка картинка.
138
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите са едно завистливо племе . Всички наскачаха срещу учителите , че са най-некадърните и мързеливи в тази държава и незаслужено си получават заплатите . Само , който е в системата знае , какво им е на учителите в момента .Другите не МОГАТ да го разберат . И понеже сме нация от завистливи бъбривци си намерихме , кого да оплюваме в момента , вместо да уважим труда на тези , които малко или много ЗАНИМАВАТ децата ни в тази ситуация .
137
14
 
5
 
! Отговори
По принцип преди 3 години
Ако преподавателят е нормален и кадърен, а не леличка на валеряни, дистанционното обучение се получава доста добре и е прекрасно решение. Ама те нашите даскалки са най-глупавичките, които просто друга работа не са успели да си намерят (дори младите сред тях), като много често прочината са психически отклонения, които са видими на интервю. Каквото става в клас, това става и сега с дистанционното обучение - трагикомедия. И не са виновни разните му там компютри, човешкият фактор зад камерата е
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 142!Сега е РАЙ у наше село! А там нема шанс - всички са пенсионери. Трудно се пробива агитката во главе с шефа, която се е окопала и не пуска никой под 60 вътре, да им разваля рахатлъка. Рай е! Ама я си ТРАЙ! :)
135
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен139Сега е момента да станеш даскал! РАЙ!
134
4
 
11
 
! Отговори
упс преди 3 години
за едни ще има лято и лятна ваканция а за други няма да има
133
4
 
12
 
! Отговори
ЖороПърви преди 3 години
Хора, поставете се отстрани и прочетете каква жалка картина е тази дискусия! Например разбрах, че за Мая най-важното е, че трябва да получава заплата, и за това детски градини и училища трябва да са отворени/ така е, както се казва"Гладна мечка-хоро не играе"/...но ми се струва, че се насочихте в грешна посока- пак ще се върна към Франция- не всички училища ще отворят/ четете внимателно/, но на всеки родител, останал у дома, се заплаща една фиксирана сума в евро, и не се налага да ходи на работа
132
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да кажа, че у наше село половината даскали са пенсионери. Не съм ги видял да се вясват в школото. Получават заплати над 1200 лева и пенсии 500-800 лева. Над 2000 лева месечен доход на село, осигурен от бюджета на държавата. А вие теглете кредити за оцеляване.
131
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-накрая и днес-а пуна статия за Франция!! И да от 11 май детските градини там отварят врати!!!
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до разбирачитеПолучаваш заплата, а говориш за цитирам те "грозна истина в българските училища и дтески градини"Това е некоректно към твоя работодател, държавата и министъра.