1023 кандидат-студенти са на изпит по математика II в СУ

Изтеглена е тема № 3
21 юни 2020 10:57, Анисия Иванова
5
1023 кандидат-студенти са на изпит по математика II в СУ
Снимка: БГНЕС, архив

1023 кандидат-студенти са на изпит по математика II в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от учебното заведение

При спазване на противоепидемичните мерки точно в 9.00 ч. в аудитория 272 в Ректората на Софийския университет започна конкурсният изпит. Кандидат-студент изтегли тема № 3.

Темата бе изтеглена в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет доц. Анета Антонова, декана на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов, декана на Физическия факултет проф. Георги Райновски, заместник-декана на Стопанския факултет доц. Тодор Ялъмов и на председателя на изпитната комисия доц. Веселин Гушев от Факултета по математика и информатика.

Доц. Първанов пожела на кандидатите успех, а не късмет, защото в математиката по-важен е успехът, а късметът е случайна величина, на която не може да се разчита.

"Знам, че ви е било трудно, че нямате шанс, както вашите предшественици да се явите на четири изпита, но ви пожелавам да покажете знанията си и да отговорите на очакванията на вашите родители и на вашите учители“, каза още доц. Първанов и призова кандидатите да запазят спокойствие и увереност, за да успеят да покажат това, за което са се готвили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Как намерили толкоз много хопа? По принцип в СУ дават трудни задачи. Един мой познат който се е явявал по математика ми каза, че всичко решил , а накрая 2. Казах му, че е трябвало да види работата си, има дати в които е възможно. Само че той не знаел и вече не се яви в С.У.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашия днес се яви в същата 272-ра аудитория. Каза ,че решил всичко. Ще има 6,00- елементарни задачи. Естествено, че няма да учи във ФМИ.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Много малкоВсъщност това е математика 2. Математика 1 отпадна (тя е с по-нисък коефициент при балообразуване) и беше заменена с матурата по математика. Всъщност кандидатите са повече, това са тези, които се чувстват абсолютно сигурни във възможностите си.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, носталгия... Спомям си на времето 2006та бях на изпит математика предварителен м. Април в СУ. Изкарах 6.00- елементарни задачи. И още от април си щраках с пръсти. Най-хубавото ми лято последва. Всички около мен ходеха на разни уроци, курсове- аз само си решавах задачи от учебника и от 2 сборника, които учителката ни препоръчваше. После във ФМИ- говорещи на диалект от прованса от математическите, простотия до шия и продължих да уча в САЩ. Днес ръководя няколко екипа в швейцарска компания.