Вълчев обеща: Следващата учебна година започва присъствено

Учениците под карантина ще се включват в класната стая виртуално
17 юли 2020 13:50, Анисия Иванова
70
Вълчев обеща: Следващата учебна година започва присъствено
Снимка: БГНЕС

Следващата учебна година трябва да стартира присъствено, но по всяко време е възможно да се наложи превключване от реално към онлайн обучение. Децата, поставени под карантина, ще могат да се включват в реалната класна стая чрез виртуална такава”. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев по време на конференция за образованието и иновативното училище.

По думите му - в момента, дори без коронавируса, 3-4 седмици се губят от учебното време, което е над десет процента. Това се надяваме сега да го нямаме като загуба, каза министър Вълчев.

Той подчерта, че за децата, особено по-малките, е важно и полезно да присъстват в училище, а не да прекарват дълги часове пред електронните устройства.

"Не трябва да се превъзнасяме по онлайн обучението”, каза още Вълчев.

Според него българските ученици трябва да бъдат максимално добре подготвени що се отнася до цифровата активност.

Министърът благодари на всички учители и на служителите в образователните институции за усилията, които положиха, за да свършат работата си добре в извънредните условия на пандемия.

„Много от децата не бяха обхванати от дистанционното обучение заради липса на отношение от страна на родителите”, каза още Вълчев.

В отговор на въпрос каква оценка ще постави на училищата за дистанционното обучение, образователният министър отговори, че "учителите се справиха отлично, но нека оценката да не е шест, а да е 5,50".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
13
 
! Отговори
аз преди 3 години
При на беше перфектно. Не е удобно, защото аз работя вкъщи, децата до мен учат в различни класове, а апартамента малък. Та всички бяхме със слушалки и микрофони. Но учитеките се справиха много добре. Постоянно включваха различни ученици, уроците бяха интересно поднесени, даже и аз понаучих туй онуй от тях. Така, че поздраления. Но все пак присъствието в училище има и други ползи освен знанията, то помага и за социалното развитие на децата.
41
1
 
16
 
! Отговори
Ужас!!! преди 3 години
Те половината са забравили в кое училище учат...
40
6
 
19
 
! Отговори
пери преди 3 години
След като учениците могат да ходят на дискотека, значи могат да ходят и на училище. Голяма разлика няма.
39
2
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Тоя кокаинов вампир, докога ще ни го показвате? Напълно е изкукал от коката.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега само успокояват учителската и родителската общност.
37
1
 
17
 
! Отговори
5 преди 3 години
Защо присъствено ? Нали дистанционното беше според вас по-добро !Я извикайте родителите и в клас , та белким се получи нещо като Убочение ! Некадърници и калинки гербаджийски -ликвидирахте и образованието ! Всичко беше едно менте !
36
5
 
6
 
! Отговори
Крумка преди 3 години
Дистанционното обучение беше всеки делничен ден от 8,30 часа. Нашата отлично справила се мила учителка се излюпваше в 8,40 до към 8,50 часа. Повече от отлично се справи. Много сме доволни. После децата нямали интерес. Е как да нямаха - с най огромен интерес се обучиха от нея. Браво госпожо Радева, отлично схванаха идеята да не ви уважават, както и вие не ги уважихте цяла година."учителите се справиха отлично, но нека оценката да не е шест, а да е 5,50"
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
cok guzel ministera i baba yanka li ste im chistiat glavite ot vashkite?! :-)))baba margarita koburgotska ste im pomaga li?
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
uchenicite neka si prisastvat v uchiliste, daje i roditelite im, babite i diadovcite, bratia i sestri ako imat jelanie i te neka otivat tam, uadene, piene da nosiat, da sportuvat zaedno, da igraiat hora, kochek zaedno:-)))) ama bez daskalite ...daskalite u tiah si i distancionno da rabotiat s uchenicite...:-)))) nali ima kameri v klasnite stai...:-))))i daskalite si imat u tiah kameri...:-))))
33
0
 
2
 
! Отговори
!??? преди 3 години
Опция - първо последните коментари, кога?!
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
samo telom...:-))))
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Присъствена за ученици, но отсъствена за г-н Вълчев.
30
6
 
10
 
! Отговори
офффффтопик преди 3 години
Много добре го е казала моруната: "...от реално към онлайн обучение....", т.е. онлайн обучението не е никак реално, а чисто хипотетично и в сферата на пожеланията. Поне за деца до 9 клас.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А другите българи ще присъстват ли?
28
1
 
26
 
! Отговори
врачка преди 3 години
Откъде знаят какво ще се случи наесен?
27
6
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 години
Бойко Борисов хубаво е решил да уволнява трима министри, но задължително трябва да уволни министъра на образованието, министъра на здравеопазването и министъра на туризма!
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я да попита г-н Министър колко му дават учителите и родителите? Със сигурност - слаб 2
25
2
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 години
То по принцип е много хубаво това, което го обещава господин министърът - за следващата учебна година.Ама лошото е, че как можеш да обещаваш нещо, след като не знаеш дали си в състояние да го изпълниш? До следващата учебна година я хамилата, я хамиларя! Може вече да не е министър.
24
2
 
9
 
! Отговори
Пишман-инженер преди 3 години
Ти тогава май ще отсъстваш обаче???
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УЖАС!!!