Диян Стаматов: Маска в час за известно време

Препоръчително е гимназиалният етап да премине на онлайн обучение
27 окт 2020 20:25, Ния Христова
33
Диян Стаматов: Маска в час за известно време
Снимка: БГНЕС

Разумно е за известно време учениците да носят маски в час, за да може по този начин и учителите да са предпазени. Това каза пред bTV Диян Стаматов, директор на 119 СУ в София и председател на Съюза на работодателите в системата на средното образование.

Той поясни, че си дава сметка, че от страна на някои родители ще има отпор.
 
"Учителите в момента изпитват известно безпокойство за своето здраве и за своята сигурност", уточни Стаматов.
 
Последната заповед на просветното министерство дава възможност на директорите да предлагат онлайн обучение. Стаматов сподели, че планира от следващата седмица учениците от 8 до 12 клас в 119 СУ да преминат на дистанционно обучение. Директорът дори вече е пуснал анкета сред родителите и повечето одобряват предложението.
 
"Целта е в училището да се освободи повече място и да има реална дистанция между по-малките ученици, класовете може да бъдат разделени на две", обясни още той. 
 
Диян Стаматов съветва всички големи училища да въведат форма на онлайн обучение за гимназиалните класове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще им стане на децата, ако са с маски? А учителите не са ли хора, как могат да ходят с маски? Злобен народ.Тези деца, една голяма част, са разглезени, привикнали да приемат, че светът трябва да се върти около тях.
10
1
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Ковид тероризма трябва да бъде изкоренен,ковид сектантите преследвани заедно със семействата им
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питам ковид сектантите срещу заплащане,знаете ли ,че като дойде фалита на системата,парите които получавате за измамата ще си ги навирате на сянка
8
1
 
10
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 3 години
"Диян Стаматов: Маска в час за известно време"Известното време ще е до 03.11.2020. После ще има наказания и глоби.
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си пускайте децата на училище. Не виждате ли, че ще си правят медицински експерименти с тях?! Не ги ли обичате? Роби ли сте?За децата вече ще стане бой, вярвайте ми!Не ме интересува никой иронизатор който ще ми пише, ще ви размажа наред с дебелостенна тръба и ще чувате как ви се пукат празните глави!
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите вкъщи а малките с маски? Това ли ни готвят?Няма да си пусна детето на училище ако се опитат да го маскират в час!Този противния от снимката как се понася? Ще има тупаник!!
5
7
 
3
 
! Отговори
1 до 3 преди 3 години
Личи ви че не си изкарвате прехраната с мислене.
4
4
 
9
 
! Отговори
8534 преди 3 години
Като останат без кислород, как ще мислят, как ще усвояват преподадения материал? Или и това да е на уж? Имаш достатъчно време да бъдат подготвени уроци с образцовите учители. А преподавателите от съответното училище да изпитват он лайн и да проверяват писмените работи. Толкова ли е трудно?
3
7
 
21
 
! Отговори
Скрий се бе преди 3 години
Горките ни деца. Разни ей такива льохмани искат да им сложат маски.
2
9
 
15
 
! Отговори
Ако обучението преди 3 години
Онлайн, един учител може да предаде урока на стотици ученици. Разумно е да се уволнят повечето учители. Не може при население под седем милиона да имаме повече учители от времето преди 89та, когато имаше много повече деца в училище. Крайно време е да се направи някаква реформа. Нищо не се е променило от толкова десетилетия. И шефката на смешния им синдикат е същата - баба Янка от времето на Живков.
1
5
 
17
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Светъ се напълни със Ковид сектанти срещу заплащане,как ще се чисти това зло не ми е ясно,имам усещането,че нормалността губи битката срещу корупцията и злото,обаче и Ковид сектантите ощене знаят ,че те и децата им също ще го отнесат,богопомазани няма да има защото ваксиние няма да са края