Родители и учители разделени за онлайн обучението

Умората сред педагозите голяма, имало доста отсъстващи
Обновена: 12 ное 2020 22:35 | 12 ное 2020 22:34, Веселина Йорданова
28

Расте напрежението между учители, родители и ученици заради пандемията. Докато по-голяма част от преподавателите настояват за дистанционно обучение и заплашват с оставки, ако бъдат върнати в клас, родители настояват образованието да продължи по традиционния начин.

"Не сме разделени. В началото на годината направихме предварителна подготовка, която и в момента оказва значение. Коментарът, който правим сега, е картина на сегашната ситуация, а тя е много по-различна и по-стресираща", каза д-р Юлиян Петров от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" в предаването "Денят ON AIR".

По думите му броят на заболелите и смъртните случаи влияе на психологията на целия народ и особено на учителите.

"Умората на учителите взе връх. Имаме много отсъстващи учители. Големият проблем е, че директорите не могат да направят организация. Обстановката е много трудна", заяви той.

Д-р Петров посочи, че според направена днес анкета 18 града смятат, че трябва да се премине в частично онлайн обучение за всички ученици, 14 града смятат, че само от 5 до 12 трябва се премине и само 3 града смятат, че трябва да се прилага диференцираният подход, който в момента се прилага.

Той е на мнение, че неясната стратегия какво ще бъде утре и как ще протече образователният процес, прегаря учителите.

"Трябва да има централно решение, което да е времево. По-голяма част от учителите очакват за кратък период да се мине през дистанционно обучение и след това с нови сили да започнем", категоричен бе д-р Петров пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: образованиепандемия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
17
 
! Отговори
БМК преди 3 години
Ах, колко ме уплаши! А кой ще гледа сополивото чедо, докато мама и татко печелят парички с тъпоумния си интелект?
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един от всеки четири смъртни случая във Франция се дължи на новия коронавирус, заяви премиерът Жан Кастекс, цитиран от Ройтерс.Всеки има основание да се притеснява за живота си в тази обстановка. Дори Мангъров каза ,че няма лечение.
1
38
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно учители, скоро ще има онлайн платформи, до година, две, тогава за цяла България ще трябват околко 100 200 учителя, изпитването ще бъде с тестове, ще ги проверява компютър, тогава ще си останете в къщи за постоянно, само че безработни