Учители против връщането на учениците в клас на 4 януари

Те са притеснени, че смъртните случаи не намаляват
11 дек 2020 22:15, Нели Христова
182
Учители против връщането на учениците в клас на 4 януари
Снимка: БГНЕС

Педагози от "Учители за безопасно образование" изпратиха писмо до премиера, парламентарната образователна комисия, здравния и просветния министър, в което се противопоставят категорично на намерението на просветния министър Красимир Вълчев присъственото обучение в училищата да бъде възстановено на 4 януари.

Според учителите от Facebook групата, това би довело до още по-обширно разпространение на коронавируса, а оттам и до продължаващо покачване на смъртността.

Пред БНР Лилия Стоянова - учител по информатика във Варна посочи, че положителните PCR тестове през последната седмица са много, а непризнатите към момента антигенни тестове предполагат скрита Covid заболеваемост, която статистиката не отчита:

"Последните седмици има много повече починали хора от Covid-19, отколкото през 2019 година като цяло. 67 педагози загубиха битката с Covid-19. Отварянето на училищата според нас ще доведе до увеличаване на случаите и липса не само на образователна система, а и на здравеопазване, защото лекарите вече изнемогват".

На въпрос кога следва да бъдат отворени училищата, Стоянова отговори:

"Когато тези показатели паднат до прилични нива. В момента обаче това не се случва".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите трябва и да възпитават, защото родителите са пропуснали да го направят.Е как се възпитава дете, което не познаваш?
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оффффф!КАТО ДЖИ-ПИТАТА, ПО 3000 НА СПИСЪК.
80
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам, че доста учители активно изразяват мнение. Вижда се колко работят. Нищо, че е събота и сряда да беше пак щяха да реват, колко се скапват от работа като преподават от вкъщи.
79
8
 
17
 
! Отговори
Вълканов преди 3 години
Министерството на образованието да обяви съкращение от 75 процента нна учителите. Да останат лектори специалисти, които да изнасят лекции по Интернет и такива, които да проверяват знанията на учениците. Останалите да си търсят друга работа. С по-качествени лектори и по-строги проверяващи, качеството на обучението ще скочи.
78
18
 
15
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Ако ще преподават дистанционно, значи не са нужни толкова много учители. Дали ще преподаваш на 25 деца или на 25000, все тая. Интернет стига до всички.Да съкратят щата до стотина учители в цялата страна! Не е нужно да се плащат заплати на няколко десетки хиляди търтея, като може да плащаме само на сто.
77
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не го е грижа за образованието на децата
76
15
 
13
 
! Отговори
Мързели преди 3 години
Фейсбук синдилализъм.Друго си е да си стоиш на топличко вкъщи и да си преподаваш от дивана в хола, докато си следиш сериала, пуснат тихо на телевизора, а бобът къкри на печката.
75
11
 
16
 
! Отговори
Ватман преди 3 години
Искам и аз да работя дистанционно. Да карам трамвая дистанционно за да не се излагам ежедневно на риск от заразяване защото много пъти трамвая е пълен с деца а те разнасяли коронавируса най-много и били най-опасни според учителските синдикати на Янка Такева. Искам също така 25 процента бонус към заплатата като на даскалите които се излежават по цял ден у тех си и си пият кафенцето вместо да възпитават децата.
74
14
 
12
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Училищата са развъдници на КОВИД 19, едра и дребна шарка, въшки, скарлатина, коклюш, малария, трипер, сифилис, ХИВ, рота и ретро вируси, гъбички, ешерихия коли...Трябва да останат затворени во веки веков, а образованието да е изцяло в електронна среда плюс 25% бонус към заплатите на учителите!
73
5
 
26
 
! Отговори
До 84 преди 3 години
Господин Дървен философ,Ако си толкова умен на колкото се правиш, можеш ли поне да си спомниш м. Септември. Явно трудно мислиш затова ще ти припомня-на 15.09 училищата отвориха, а октомври държавата пламна, че и до сега. А ако за виждаш, че някой си пие кафенето и работи, кандидатствай за учител, има стотици свободни места, ама то не се иска философстване, а ду..е. Бъди здрав и щастлив.
72
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно доста хора си нямат понятие какво е да работиш дистанционно от вкъщи щом си мислят, че си пиеш кафенце по цял ден и се чудиш на кой диван да си легнеш. И не говоря само за учителите, работата от вкъщи в повечето случай е доста по-натоварена и ангажираща. Няма ги цигарките и кафенцата д колеги на всеки час, няма ги обедите с колеги по час и половина и куп други.
71
6
 
26
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Учителите са жертви на безсъвестни и *** родители.
70
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свикнаха да преподават от вкъщи докато си пият кафенцето и заплатката и върви ,че и с 20 % увеличение . Как няма да са против
69
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Недоволен дистанцВсяко зло за добро. Може би някои родители ще осъзнаят, поне малко, какво е да си учител на техните деца.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78Съгласен съм, че децата трябва да учат, но ти защо не си учил? Това, което си написал е пълно с правописни грешки. Или и ти си мързелив селянин?
67
14
 
20
 
! Отговори
Бебо преди 3 години
Големите ученици почти два месеца не ходят на училище, а по малките - 2 седмици, а ефект за вируса няма никакъв! Отражението е за децата и то крайно негативно - за здравето, образованието, психиката!
66
11
 
22
 
! Отговори
джави преди 3 години
никакво присъствено-ще си гледате децата,стига сте пищали..
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да прави са там няма мерки те е без това не учат
64
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви е срам взимате пари за наша сметка. Едната умната от Варна е сигурно някоя мързелива *** от Добруджа. Стига децата трябва да учат.
63
1
 
21
 
! Отговори
До 20/Аз преди 3 години
Ти си мислиш, че не боледуват по магазините. Просто да лесно заменими и никой не забелязва от клиентите. Аз работя в голяма верига и мога да ти кажа, че е ужас, постоянно не достигат хора.