Учител: Децата не трябва да се връщат в клас

Третокласници от София подкрепят лекари с картички
16 дек 2020 14:28, Ния Христова
84

 

В онлайн час на класа третокласници от София решават да изработят картичките за медиците, които са на първа линия в "Александровска" болница. Класният ръководител Даниела Койчева в средата на ноември получи подкрепата на деца и родители, които единодушно подадоха заявления децата да се обучават електронно, за да я предпазят от инфекция.   
 
"Идеята се роди спонтанно в час на класа, когато говорихме за писмата до Дядо Коледа. Сашко със сълзи в очите каза, че иска хората да са заедно, защото татко му е лекар и се прибира рядко. За нас хората в бяло са ангели и сме длъжни да ги подкрепяме", разказа Койчева за Bulgaria ON AIR.
 
Децата също приели радушно идеята, тъй като в класа им има 7-8 родители, които са лекари.
 
"Говорили сме с малките колко е благородна и тежка професията на медиците", отбеляза учителката.
 
Класната и родителите работят в екип. Когато била в болнични, й се обадили да не се връща, написали на директорката декларация за съгласие, за да запазят здравето й.
 
"Обичам работата с моите деца и реших, че имам сили. Не ми тежи работата. Притеснява ме липсата на жива връзка и че часовете са по-кратки. Не коментираме коя форма на обучение е по-добра, но говорим за спасяване на човешки животи. Децата не трябва да се връщат в клас след празниците, те са преносители на заразата", обясни Даниела Койчева.
 
Койчева смята, че при поне 80% от родителите един от тях работи от вкъщи и засега не са изказали притеснение, че отсъстват от работа.
 
"За мен е важно и гражданското образование, не по-малко от уроците. Още в първи клас да ги уча да бъдат добри хора, да проявяват уважение. Важно е на децата да се дават уроци като вчерашния", допълни учителката. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
3
 
! Отговори
Будна съвест преди 3 години
Учител съм и не ползвам платформата"Уча се". Не я харесвам и одобрявам. Само колеги, които не владеят материята, която трябва да преподават, я ползват. Тази платформа няма развиващи интелекта функции, а напротив. В не малка част, в разработените незнайно от кого уроци, има допуснати груби грешки от многообразно естество. Но... Учителят е длъжен да се съобразява с изискванията на директора и модерните родители, за да бъде положително атестиран. Иначе бива определян като изостанал, старомоден.
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен ДО трябва да се въведе като изборна форма на обучение. Така и родителите имаме видимост над работата на учителите, а съответно сме и по-обвързани със заниманията на децата си
60
4
 
13
 
! Отговори
Позор! преди 3 години
Не ги е срам да злоупотребяват с децата и да товарят крехката им и ранима душевност!Стига са изкарвали по медиите отделни учители, които ще подкрепят позорната политика на световни и нашенски манипулатори, внушавайки ни, че това е становище на цялото учителско съсловие. Повечето учители не са луди да искат дистанционно обучение и се надявам, че обществото няма да се поддаде на интригите и да се въобрази, че учителите са виновни за удължаването му.
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 10+ дни учителят на занималнята е тежко болен, та ние наблюдаваме писането на домашни. Малко повече работа е, но щом е за детето - няма проблем. Важното е то да се научи да се справя само.
58
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък съм доволна от ДО. Учителите работят сериозно, часовете започват от 8:09 по присъствения график и така междучасията са големи. Не се събира много време пред екрана. Упражнения, разходки, проекти, домашни - до 17:10-17:30. До 20-21 ч. четем коментарите по домашните от деня. И си ляга.Вечер след 17:30, игри, смях, разговори... Приятно е да гледаш как детето учи, работи, придобива навици да се справя с неща. Е, още има нужда от контрол, но се учи.
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ни иннтересува мнението на един учител.Или сайта е поддръжник на тази теза и манипулира?Има учител който пък иска децата да са в клас.Ще видим ли и неговата теза тук?Не,нали?
56
7
 
10
 
! Отговори
Lilia преди 3 години
Аз съм учител и НЕ споделям мнението на въпросната госпожа. Явно много е гледала телевизия и лесно се поддава на манипулации, с които външно управляемите ни медии ни заливат месеци наред. Всеки здравомислещ и средно интелигентен човек е наясно с причините за възникване и бъдещите последствията от т.н. ,, пандемия", както и кои са бенефициентите от тази невиждана досега истерия!
55
16
 
4
 
! Отговори
стига плачкали! преди 3 години
Повечето хора не желаем едва да се разминаваме с тълпите необуздани деца, препречили тротоарите, крещящи с пълно гърло, без маски, без възпитание, без хигиена. И не ми казвайте, че ви е грижа за образованието им - каквото научат е от извънкласна дейност. В училище се ходи на купон, а малко по-големите за да се нaдрусат.Само лигaвите родители и дилърите на дрoга съжаляват, че училищата са затворени.
54
10
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
Тая госпожа как е сигурна че 80% родители са онлайн, да не е статистическа организация. Хайде нека си запази догадките за себе си и да каже че не й се ходи сутрин рано на работа. Човек, който няма достоверност на това , което говори е по-добре да замълчи, все пак сигурно има претенция за образован и интелигентен човек,а говори някакви ала бала неща. Нека малко по сериозно да се помисли по въпроса.
53
9
 
5
 
! Отговори
Хмммм преди 3 години
В даскалото въздухът ако го режеж ще си отрежеш ковид парче. А от друга страна баба Меркелек още в началото каза, че всички ще го прекарат...Явно искат да забавят разпространението...ама...трудно ще стане.
52
11
 
23
 
! Отговори
Ректората преди 3 години
Има нещо тотално сбъркано в цялата тази работа....що за нация сме...учителите не искат да ходят на работа ( това е истината ) , личните лекари отказват да преглеждат , изписват рецепти по телефона, без да са прегледали пациент...и т.н и т.н., примерите са много...Както се казва в едно стихотворение....,, Не народ а *** ,, . За съжаление след толкова години тези думи се потвърждават с пълна сила.За децата няма по-хубаво и по-добро от присъственото обучение ....всичко друго е компромис.
51
10
 
10
 
! Отговори
Ректората преди 3 години
Има нещо тотално сбъркано в цялата тази работа....що за нация сме...учителите не искат да ходят на работа ( това е истината ) , личните лекари отказват да преглеждат , изписват рецепти по телефона, без да са прегледали пациент...и т.н и т.н., примерите са много...Както се казва в едно стихотворение....,, Не народ а *** ,, . За съжаление след толкова години тези думи се потвърждават с пълна сила.За децата няма по-хубаво и по-добро от присъственото обучение ....всичко друго е компромис.
50
9
 
20
 
! Отговори
Кендзо преди 3 години
На някои застаряващи даскалици май не им се работи много. Няма по-добро от присъствено то обучение.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Часовете за учениците от 1 до 4 клас включително са с продължителност 20 минути. Това важи за цялата страна
48
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това е България - хейт, надплюване, важно е да си тарикат и да си оригинален. А хора умират. Може би не познавате такива. Имали сте късмет.
47
5
 
25
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Момченце, почти всички, които сме били ученици преди 1989 година точно така си учехме сами вкъщи още от първи клас, сами си ходехме на училище, сами се прибирахме и никой не виждаше да има проблеми в това. Сега горките "дечица" даже на по 15-19 години не могат сами да учат и трябва някакви изперкали родители да ги надзирават. Заради този постоянен родителски надзор, децата ви не могат да се научат да учат и чакат някой да ги ръчка, а те да хитруват как да мързелуват.
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау-у-у-у-у, горките дечица, трябва да учат вкъщи и да си пишат домашните.....
45
10
 
6
 
! Отговори
cecovraca преди 3 години
До ??? Уважаеми, по тази логика на 13 годишните да им дадем разрешение за шофиране....не мога да си представя Нормално 7,8,9,10 ....годишно дете да се съсредоточи над учебника без минимален надзор! Извинявам се ако съм толкова ограничен ,че да не прозирам Промисълът.
44
20
 
24
 
! Отговори
Родител преди 3 години
децата ни ще ослепеят, за да може учителите да си получават пълните заплати. ДО е вредно за учениците! При ДО трябва да се учи с намалени наполовина като времетраене часове.Учителите трябва да бъдат санкционирани, ако задържат децата в междучасията.да се въведе ограничение за домашните работи. Сега учителите се оливат и дават домашни, които децата трябва да изпълняват в продължение на часове за всеки отделен предмет. да не говорим, че повечето учители отбиват номера като пускат уча.се вместо
43
19
 
20
 
! Отговори
??? преди 3 години
Няма изискване родителите да си стоят вкъщи, ако децата им са вкъщи. Текстът, в закона, за който сте чували, но не сте го прочели, не го изисква задължително. Прочетете го докрая! Децата и под 12 годишна възраст могат да останат сами вкъщи и да се обучават дистанционно, без родителите им да им висят на главите. Не схващам защо родител трябва да си взима непалатен отпуск, за да стои с ученик вкъщи?