Първо връщат 7, 8 и 12 клас в класните стаи, после останалите

Ще има ротация - две седмици присъствено, две онлайн
94
Първо връщат 7, 8 и 12 клас в класните стаи, после останалите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обмисля се връщането на учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас в училище от 4 февруари, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев след срещата при министъра на образоването.

Окончателното решение ще бъде взето следващата седмица.

Още по темата

Връщането на учениците ще стане факт, ако заболеваемостта от коронавирус се задържи под 120 на 100 000 души население, посочи здравният министър Костадин Ангелов.

„Безспорно важни са всички класове, но 7, 8 и 12 излизат със сигурност на предна линия. Тази възможност дискутирахме днес с ясното съзнание, че има още време. Всичко зависи от епидемичната обстановка“,  коментира зам.-образователният министър Таня Михайлова.

Ще има ротация между тези класове и останалите.

„Условно две седмици започват 7, 8 и 12 клас, след което две седмици ще бъдат на онлайн обучение, за да може следващите класове да се върнат. Идеята е да не се струпва масово 100% в училище, особено по-големите ученици“, покочи тя.

По отношение на ваксинирането на учителите, които попадат във втората фаза на ваксинация, Таня Михайлова уточни, че то няма да започне едновременно, а зависи от това къде е приключила първата фаза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би съм оглопял ,но шести клас няма ли вече )
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Видя се, че децата са основен разпространител...." . Изследване в БГ, извадка, научно-обосновани доказателства на твърдението....?
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази безплатна забавачка, повтаряте като мантра без да мислите. Говорим за ГОЛЕМИ деца, на които гледачки не им трябват. Тези вече ги върнаха. И въобще никой не говори за редуване при малките. Тях защото няма кой да ги гледа ще си ходят постоянно. Големите кучета ги яли. Аман вече от тъпотии.
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59Ще преподава от училище, където му е мястото!
58
3
 
14
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Отчайващо гггглyпавви люде заемат много високи постове в държавата. И са си повярвали че са някакви спасители от корона вируса и управляват пандемията.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само не участват, никой не ги пита как успяват.
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересни предложения се правят, явно учители неучастват в тези обсъждания?И какво ще прави един учител водещ часове в класове от двете ротации? Ще тича вкъщи за уроците за онлайн смяната и след това обратно за тези в клас?
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57 ДГД
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е някой от троловете на Радев ще се върнат в училище :)))))))))))))))
53
3
 
16
 
! Отговори
чуденка преди 3 години
В прогимназиалните и гимназиалните класове обикновено един учител преподава в няколко класа и паралелки - и как ще стане сега - например, влиза в 8ми "а" клас присъствено, 9"а" онлайн, 8 "б" присъствено, 10"а" онлайн, 8"в" присъствено, 12-ти е пак присъствено... !?!? Дистанционните ще го чакат през час да свърши с присъствените, ще сядат, стават... След две седмици - на обратно.
52
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 3 години
Да не се окаже, че в училище децата ще се заразят и няма да има кой да се върне в клас като му дойде времето след уроци от вкъщи. Не разбирам този ротационен принцип. Или са затворени всичките, или са отворени, иначе е безсмислено.
51
5
 
21
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Предлагам в тези три класа от февруари по един министър да прекарва по седмица на ротационен принцип заедно с 25-30 деца в класна стая в някое столично училише, като ползва и градският транспорт за да отива до училище и да се връща. Само така ще добият адекватна престава за спазването на мерките в българските училища и ще могат да вземат адекватно решение след това, а не като в момента само да гадаят, въпреки че видяха какво се случи есента.
50
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мили ми родители. Не си мислете, че дистанционното обучение беше въведено за да опази учителите. Те са последната дупка на кавала от години у нас и може да будете сигурни, че никой от управляващите не се е загрижил за тях. Дистанционото обучение е за да прекъсне един невъзможен за контролиране поток на зараза. В големите градове класовете са по 25-30 деца, които отделно пътуват и по час, два с градски транспорт. То е за да предпази вас и вашите близки, да не донесът децата подаръци коронки вкъщи
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те като са по 25-30 деца в една класна стая въобще няма струпване. Ротационният принцип използван в други държави е именно за да се освободи място и паралелките да са по-малки. Отделно например в Австрия е задължително да се представи и отрицателен тест всяка седмица, който се взима безплатно от мобилни групи за да няма струпване. Май не си научиха урока от есента.
48
5
 
28
 
! Отговори
Лежаща по цял ден преди 3 години
Опитай да лежиш всеки ден по гръб поне шест учебни часа,в това време преподавай,изпитвай,издирвай мълчащи ученици,прави тестове онлайн,след смяната подготвяй материали,проверявай тестове,попълвай дневници,справки,участвай в онлайн съвети.Ако успееш да станеш от леглото,хапни,*** до тоалет,погледни как се справят собствените ти деца,сготви и най-вече погледни навън светло ли е,студено ли е,пролет ли е?И после пак си легни,защото нищо друго не ти остава след силните болки в очите,гърба и главата.
47
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега очаквам рев от свикналите на лежане по гръб даскали....Един човек научиш ли го да получава пари без да работи, после е много трудно да го накараш пак да свърши нещо.А тук говорим за хиляди души, които им бе угаждано всячески и даже получиха надбавка 20%, затова, че са си вкъщи ?!
46
6
 
25
 
! Отговори
Да да, преди 3 години
ще се върнат с каски, маски и противогази и то ще е едно учене... Първо ЗАПОЧНЕТЕ ваксинирането на учителите, после изчакайте 3 седмици след втората доза за да намерите кой да преподава. До сега видяхме само плямпане и нищоправене от страна на зам. министърката.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки четен, после всеки втори четен. Логика нулева.
44
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който му се учи и онлайн си учи , а на кйто не му се учи и по 20 часа да дреме в училище все тая ! За изборите ще е мазало !!!
43
3
 
28
 
! Отговори
Родител 1 преди 3 години
Моето То е на 15 години и вече всичко е научило. С родител 2 се разбрахме да не го пускаме на присъствено обучение. Нас като ни принуждаваха насила да учиме до 12 клас да не сме станали по-учени?