След 4 месеца зрелостниците отново в клас

6, 9 и 12 клас пак в училище
5 мар 2021 13:33, Петя Славова
1

След повече от 4 месеца онлайн обучение, днес шестокласниците се върнаха в училище. Освен тях, е ред и на учениците от 9. и 12. клас да преминат в присъствена форма за 2 седмици.

Близначките Петя и Теодора са от единствения 12. клас в Русе, който е от 1 паралелка.

"Поне според мен за нас като зрелостници това е изключително важно, защото присъственото обучение не може да бъде заменено по никакъв начин и по време на него не се губи връзката учител – ученик", заяви Петя.

"Освен това, това са ни и последните месеци в училище, повече няма да се върнем тук, така че е хубаво да ги прекараме всички заедно", каза Теодора пред Bulgaria ON AIR.

След 4-месечно прекъсване днес в училище се върнаха и шестокласниците.

5. и 7. клас преминаха в дистанционна форма на обучение и в СУ Вела Благоева в Търново. Там всички гимназисти са само в присъствена форма.

"Така е при нас, тъй като от 8 до 12 клас имаме само по 1 паралелка и по предпоследната заповед на министъра на здравеопазването това даде възможност всички наши гимназисти да бъдат присъствено, една много приятна, неочаквана полза от това да имаме по 1 паралелка", посочи директорът на СУ "Вела Благоева" Ангел Янчев.

Има и ученици, които по собствено желание учат дистанционно.

И все пак ротационният принцип на обучение притеснява част от родителите и учениците.

Учениците от 6., 9. и 12. клас ще бъдат в присъствена форма на обучение в следващите две седмици, след което в клас ще се върнат 7. и 8. клас.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Майка преди 1 месец
7 и 12 клас задължително трябва да са в училище! Те имат матури, не можете да ги оставите на собствената им съвест! При 12ти може и да стане, но 7ми е трагедия!
Каквото искате правете, ще се справим до края на тази учебна година с онлайн обучението, но не прецаквайте децата с матурите!
Останалите ако трябва ги върнете онлайн!
Картбланша ви е до края на тази учебна година!