Учениците се връщат в клас по график от 12 април

Най-малките класове отново ще се върнат изцяло
Обновена: 8 апр 2021 19:24 | 8 апр 2021 10:20, Веселина Йорданова
66
Учениците се връщат в клас по график от 12 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Частично се възстановява присъственият учебен процес от понеделник, 12 април. Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев на брифинга на МЗ.

Още по темата
Връщат се от 1-4 клас изцяло плюс три от осемте класа от 5-12.

Ще продължим графика, който прекъснахме на 22 март, уточни Вълчев. Така в клас ще влязат 7,8 и 10 клас.

След това, ако ситуацията позволява, от 26 април - 5, 9 и 12 клас, които приключват по-рано учебната година в средата на май.

Останалите се връщат в клас от 17 май, включително 7 клас. Графикът е пожелателен, предупреди обаче Вълчев.

Ще се възстановят практическите занятия във ВУЗ-овете и дуалната форма на обучение.

Вълчев подчерта, че има шанс да се възстанови напълно учебният процес благодарение на ваксинацията още в края на тази година.

По думите му вижда се, че при ваксинираните учители заболелите са четири пъти по-малко и то защото не е изтекъл периодът, който се изисква за защита от препарата.

В момента заразените в системата са 500, но са много по-малко от ноември и декември, когато имахме пикови стойности, каза министърът.

Педагози, които не са се ваксинирали преди, сега ще имат възможност отново да го направят.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
11
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Има стотици милиони руски ваксини със 100 % гаранция и 2 години срок след тях но няма мъже с топки в тази държава желаещи като Орбан и Вучич да ги купят щото от ЕС не им дават а уж сме независима държава.Забраната за руски ваксини е част от политиката на санкции спрямо Русия където здравето на норода не е важно а комисионните в милиони за хунтата купувайки западните отрови
37
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изпращате децата присъствено, в момент когато сме в разгара на заразата и сме втори по смъртност е равносилно на убийство!! В големите градове в момента бройките са много/и това са само регистрираните/:области с над 700 заразени на 100 хил. - София (925), Варна (867), Перник (807), Бургас (784). Дори преди да преминат на ДО, броят на заразените беше по-нисък! Нека децата да продължат ДО, не погубвайте цели семейства или незабавно си подайте оставката!!
36
1
 
36
 
! Отговори
Зараза преди 3 години
Заразата е направена така, че децата да я разнасят безсимптомно. Старите умират масово от нея и така се решава проблема със застаряващото население и пенсийте които трябва да се плащат. Единственият проблем е че младите почват да се светкат, че като им дойде време за пенсиониране и тях ще ги изклатят по същия начин.
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще търпите още ! Нали вие ПАК си ги избрахте СЪЩИТЕ ?!
34
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко бе хора, сега като дойде Слави всички деца ще ги приемат в Харвард, че даже с червено ферари ще отидат до университета! Успокойте се! Ще отпадне ненужния материал от програмите и ще се сведе само до умението да напишат името си без правописна грешка!
33
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пинчер никакви ученици не връщай в клас. Моето дете е 4 клас има ковид и е без симтоми зарази цялото семейство. Баба му и дядо му са в интензивното и не се знае да ли ще прескочат трапа. Децата разнасят заразата заразяват се едно друго а покрай тях и целите им семейства. Това не го ли проумявате с пинчерските си мозъци. Колко народ трябва да се заразят и да ум.рат че да разберете откъде идва заразата.
32
3
 
16
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Този министър с цялото правителство 4 години обслужва не българският народ и интереси а изцяло западните *** интереси. Тези палячовци са абсолютно безгласни букви и всяко решение им се диктува по телефона от Брюксел както на тях така и на медиите които манипулират народа и не дават масовите протести в цял свят против мерките.
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
27 Мангъров каза сухите съчки да горят! Ти сериозно ли го мислиш това дето си го написал? Нали осъзнаваш, че не можеш да подписваш смъртни присъди на учители и близки на децата при условие че няма достатъчно ваксини, че да се ваксинираме! Що за човек си ти бе?
30
0
 
32
 
! Отговори
Геноцид преди 3 години
Геноцидът спрямо старите и болните продължава. Така както се поставят нещата, да му мислят младите и здравите - това което е сигурно че един ден и те ще са стари, болни и подложени на геноцид.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали трябва заболеваемостта да се покачи някак...Тъкмо беше спаднала...
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Графикът е пожелателен, значи че скоро няма да е министър и новия може да реши всичко, от това да пусне всички едновременно на училище, да затвори всички или дори да обяви че всеки ден децата им бъркат в носа за изследване!
27
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е тези *** от щаба да бъдат вкарани в панделата както и цялто правителство на хунтата от Герб. Нито пандемия има нито има толкова умряли само от вирус напротив много станаха умрялите от ваксини уж помагащи срещу вируса а това не е така. Колкото се може по скоро служебно правителство от Радев с изборът на точните хора с които той бе готов още от миналото лято. Даване пълната власт за борбата с вируса на хора като Мангъров и проф. Коста Костов спец в белодрлобните болести.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н министре ,къде са ви "ценните" съветници- Кастрева ,Такева ,Стаматов и куп капацитети? Нещата са ясни сегашният випуск нацяло е изтърван , върнете го за 1- седмица от 12.4. поне пробните матури да направят , редуцирайте материала от 11 и 12 клас не можаха двете години да учат като хората и после ги оставете на прочутото дистанционно ..не мъчете деца и учители на външно - 4 и 10 клас -първо на изпита може да им се подсказва ,щото са в училището си , и това външно е напълно излишно
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбществоПо време на война децата са учили в завода как се прави оръжие от тенджери! Не говори глупости, че са ходили на училище! Сега ходат на училище!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво означава, че графика е пожелателен, както се е изказал министър Вълчев.
23
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След избори на които народа си скачаше на главите, след бутаницата в комисиите аз очаквам тотално покачване на болните и мъртвите! При тези обстоятелства по-добре децата да останат у дома на онлайн обучение до края на месеца! Лично мнение!
22
26
 
16
 
! Отговори
Общество преди 3 години
В което децата и възрастните пречат, това не е общество, джунгла. Не може децата да не учат нормално вече 6месеца. Това прилича на геноцид към децата. Какви знания ще имат деца, които не са влизали в класните стаи пвече от 6 месеца. В историята ни няма такъв случай. Даже и по време на война. На учителите не са им виновни децата. Явно те предпочитат да си стоят в къщи и да си получават високите заплати. За съжаление и образованието ни стана стока. И се видя,че нито здравеопазванието, нито образов
21
9
 
11
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 3 години
Развържете кесиите и усигурете на големите ученици безплатни тестове,Така британците са постъпили като са раздали на учениците по 2 безплатни теста на седмица.Два оъти се тестват децата.Ако са положителни остават си в къщи.Да се намалят високите заплати на НОЩ и др такива. и да отидат парите за полезни неща.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генетичен ***! От всичките министри на недообразованието досега, тоя е най-улав.
19
0
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
А 11 клас кога? Нищо не пишете за тях. Самата ви заповед е смешна.